Vilka markiser sitter i dina och andras fönster i Stockholm?

Vad är det för markiser som är vanligast när det gäller allmänna utrymmen i Stockholm? Är det någon skillnad på markiser över huvud taget kan man fråga sig.

Det är inte så konstigt om inte alla människor lägger märke till vilka slags markiser som hänger utanför fönsterna på de kommunala fastigheter som finns i Stockholm. Inte heller om de aldrig reagerar på vad en restaurang har för markiser utanför sina fönster. Varför skulle de ens bry sig?

Det är troligtvis så att ingen har det minsta intresse av vilka markiser som är vanligast på de allmänna utrymmena i Stockholm, såsom kommunhus. Men kanske, kanske lägger människor överlag märke till markiserna över en restaurang lite mer än på ett vanligt ordinarie hus. Det finns dock inget belägg för detta.

Markiser finns för olika önskemål och smakriktningar i Stockholm

En av de populära modeller på markiserna som går att hitta är korgmarkiser i Stockholm. En sådan skyddar inventarier och gardiner i ditt hem. Det är de luriga UV-strålarna som bleker allt som finns i deras väg. Även målningar och dina vackra och eleganta tygmöbler kan ta rejäl skada.

Du själv och de som vistas innanför fönstret som bär en korgmarkis kommer märka att det blir en mer behaglig inomhustemperatur när markisen skyddar huset från solens varma strålar. En varm dag är detta guld värt. En kall dag med stark sol kan det vara lika skönt att fälla ut en markis framför dina fönster.

16 Mar 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.