Blogg

Säker trädfällning i Märsta

22 okt 2021

Har ni ett träd som vuxit sig allt för stort och riskerar att skada både fasad och tak? En arborist specialiserad på trädfällning i Märsta kan ta ned trädet på ett säkert sätt bit för bit.

Säker trädfällning eller sektionsfällning som det egentligen heter är det mest säkra sättet att ta ned träd på. I tätbebyggda områden och där det är ont om plats är det också det enda möjliga. Vid sektionsfällning sågas trädet ned bit för bit och delarna firas ned med rep. Vid fällning av riktigt stora träd använder man sig ibland också av en skylift eller lyftkran.

De flesta företag som arbetar med trädfällning i Märsta erbjuder också olika tilläggstjänster som att få trädet bortforslat och marken återställd genom stubbfräsning. Men också trädgårdsarbete och hjälp med beskärning av träd och buskar.

Använd rotavdraget vid trädfällning

Det tar tid för ett träd att växa sig riktigt stort och det gäller att tänka till ordentligt innan man sågar ned det, och kanske räcker det med att beskära det? Förutom att träd är vackra och renar luften har de också flera praktiska fördelar. De kan hjälp till att motverka översvämningar, men skyddar också huset och bidrar till ett bättre inomhusklimat.

Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden när man tar hjälp med trädfällning. Fast det kan ändå vara bra att jämföra priser genom att ta in offerter från några olika företag. Genom att gå ihop med grannen och beställa trädfällning tillsammans kan man också många gånger få till ett bättre pris.

Proffsig byggfirma i Örebro

19 okt 2021

Vissa arbeten är det skönt att få professionell hjälp med. Ta till exempel att dränera en husgrund. Ett viktigt men tungt och svårt jobb. Något en proffsig byggfirma i Örebro kan ta hand om.

Bosse och Ingbritt hade köpt tomt i Lillån utanför Örebro. Ett hus skulle byggas och grunden hade lagts. Nu skulle grunden dräneras och det var ett jobb de inte hade lust att göra själva. Därför kontaktade de en byggfirma i Örebro som hade möjlighet att komma inom kort vilket gladde paret.

När arbetarna väl började jobba gick det undan och jobbet gjordes på utlovad tid. När personalen var vid huset och jobbade passade Bosse på att förhöra sig om vilka tjänster de hade, han blev glatt överraskad.

Örebrobaserad byggfirma fixade tomten

Det visade sig att de skulle få mera användning för byggfirman som även gjorde markarbete. Så kom det sig att de även anlade grunden för den kommande gräsmattan och skapade en fin uppfart fram till huset.

Även grannarna kommenterade arbetarna från byggfirman. De undrade om de fick något gjort när det verkade som att de inte jobbade. Bosse blev förvånad men förstod senare vad de menade då arbetet flöt på utan att vara störande för omgivningen, vilket uppskattades. När firman var klar med uppgiften de haft packade de ihop och åkte hem till Örebro. Kvar fanns inte ett spår av dem förutom den platta marken som nu var redo för gräsmattan, samt vetskapen om att huset skulle klara sig utan fuktproblem i framtiden.

Du får en stilren design med en badrumsrenovering i Bromma

19 okt 2021

Är det dags för en badrumsrenovering? Nytt handfat, bättre golv eller nytt fräscht kakel? Kontakta en expert på badrumsrenovering i Bromma så får du ett nytt badrum med hög kvalitet.

Drömmer du om ett nytt vackert badrum? Du kanske helt enkelt har tröttnat på ditt nuvarande badrum och känner att det behövs någonting nytt. Med enkla medel går det att få liv i ett tråkigt och omodernt badrum. Du måste inte riva ut hela badrummet och sätta in ny inredning om du inte vill eller behöver. Lite mönstrat kakel i ny fräsch färg kan göra underverk.

En badrumsrenovering behöver inte vara komplicerad och dyr. Med lite fantasi går det att skapa ett helt nytt badrum där du kommer att trivas fint när du borstar tänderna. Även om din tid i badrummet inte är så stor är det viktigt att du har ett badrum som passar dina behov och önskemål.

Kan jag renovera mitt badrum själv?

Nu kanske du tänker att det blir billigare om du renoverar ditt badrum själv. Det kan du göra om du har den kunskap och behörighet som krävs för att göra renoveringen själv. Känner du till kraven på de fuktskyddande skikten i badrum? Dessa krav har ökat markant de senaste åren. Det är så gott som krav på att du anlitar en behörig hantverkare om du ska genomföra en badrumsrenovering. Det för att du ska vara säker på att din hemförsäkring gäller om någonting skulle hända i ditt badrum.

Ta hjälp med snickeritjänster i Uppsala

16 okt 2021

När allt blir fel och man inte klarar av att bygga om själv där hemma, då får man till slut ge upp och be om hjälp. Har ert bygge fallerat? Anlita någon som jobbar med snickeritjänster i Uppsala.

Det kan vara svårt att be om hjälp ibland. Särskilt när man har haft en lite för stor tilltro till sin egen förmåga. Ert bygge av det nya förrådet gick inte alls som ni hade planerat. Förrådet skulle agera både lekstuga till barnbarnen men även som förvaring av era trädgårdsredskap under den tiden av året som de inte används. Men nu står bygget alltså helt still. Den säkerhet ni kände inför bygget har visat sig inte alls stämma. Ni behöver ha hjälp av någon som kan det här på riktigt. Någon som erbjuder snickeritjänster i Uppsala.

Proffsen fixar allehanda snickeritjänster åt dig

Det är inte lätt att erkänna, vare sig för sig själv eller någon annan, att man hade fel eller att man inte klarar av att göra det man planerat. Ni ringer en snickare som får komma och hjälpa till att färdigställa förrådet åt er. Ni får först vänta ett par veckor. Snickare har ofta fullt upp. Men till slut kommer snickaren. Hen slutför det som är kvar på ert förråd på bara några dagar. Hen vet vad som ska göras och kan göra det snabbt också. Nu är alltså förrådet klart och ni är så nöjda. Nu vet ni vad ni klarar av och inte tills det är dags för nästa bygge.

Fönsterbyte i BRF är ett styrelsebeslut

14 okt 2021

När man renoverar i sin bostadsrättsförening vill man ofta göra det i flera lägenheter samtidigt. Ett fönsterbyte i BRF är en stor ekonomisk satsning och beslutet tas av styrelsen där.

Man sätter av pengar under årens lopp på ett speciellt konto för att det ska täcka kommande reparationer. När det är dags för någon större åtgärd, bestämmer styrelsen att pengarna ska användas. Det bör vara så prisvärt och effektivt som möjligt när man byter fönster, och det brukar medföra mängdrabatt och bli billigare om man köper mycket material på en gång. Man försöker samordna jobbet för hantverkare för att få det kostnadseffektivt.

Det är en viktig och prisvärd åtgärd

Tyvärr händer det ofta i BRF att man väntar alltför länge med att spendera pengarna, det vill säga att fönstren är i uruselt skick när det äntligen blir av att byta ut dem. Då är det också en viktig och angelägen åtgärd, för nya fönster isolerar så mycket bättre än de gamla. Det gör att man sparar energikostnader. Det brukar också bli mindre buller utifrån med de nya fönstren.

Man sparar också på långsiktigt underhåll, eftersom nya fönster ofta är gjorda av plast, som inte behöver målas alls. Man kan också välja träfönster som är beklädda utvändigt med aluminium, och detta gör också att de är underhållsfria och står bra emot väder och vind. Vid fönsterbyte i BRF är det en bra idé att köpa rejäla fönster som håller länge och att låta en proffsig och skicklig fönsterfirma montera dem.

Kranbil som effektivt fordon i Stockholm

13 okt 2021

Lasta, kör och lossa med en och samma bil? Ja, det går faktiskt. Hur osannolikt det än låter. För med en kranbil i Stockholm kan du få ett fordon som klarar sig själv och inte behöver assistans.

Vad är en kranbil? Det kanske är många som frågar sig. Men det troligaste är att du redan har sett kranbilar och många gånger dessutom. En kranbil i Stockholm kan röra sig över stora ytor under endast en dag. Du kan träffa på den på en byggplats. Men du kan lika gärna träffa på kranbilen utanför en matvarubutik eller liknande. För överallt där du behöver lasta och lossa en bil, så kan du hitta en kranbil som tar hand om den biten.

En bil med kran

Kranbil eller mobilkran, det är frågan. En kranbil är en bil som kan frakta last av något slag, men som ändå har en kran monterad på sig. Det gör att kranbilen själv kan lasta och lossa, eller flytta något som behöver det. Kranbilen är därför ett mycket användbart fordon som går att använda inom en mängd olika områden. Och med en mängd olika laster. Det finns exempelvis bodbilar som själva lastar sig och fraktar byggbodar dit de ska. Men det finns även de kranbilar som endast använder kranen under mycket tillfälliga händelser eller som en extra hjälp ifall de rör sig på platser där de annars inte kan lossas. Kranen är helt enkelt en extra bonus för en chaufför med lastbil.

Geoteknisk undersökning förebygger ras

10 okt 2021

Innan ett husbygge av något slag påbörjas måste marken undersökas noga. Man kan inte bygga tunga hus var som helst. Det kan finnas en rasrisk även om läget är naturskönt och man trivs där.

Berggrunden kan vara så hård att det knappt går att bygga där. Jorden kan vara tunga, blöta lermassor som riskerar att flyta iväg ner i närmaste å. Det finns många anledningar till att man inte ska bygga ett hus. Marken är dyr, och man brukar vilja få ut så mycket som möjligt av sina tomter. Men en extra husrad som planerades i ett område blir ibland inte byggd alls. Det var för stora risker, visade en geoteknisk undersökning.

Att vara på den säkra sidan

De som har villor i närheten av en naturskön å bor ibland en bra bit bort, så att det inte finns några risker med husbygget. De är inte heller intresserade av att få fler hus där som skymmer deras utsikt mot vattnet. Markägaren kanske funderade på fler hus, men så räknade man ut att tyngden från dem utgör en risk för att allt skulle rasa nerför slänten.

En geoteknisk undersökning kan ge svar på hur marken är beskaffad. Den kan vara för lös, för hård eller ha en sammansättning så att man riskerar sättningar. Anlita ett expertföretag för att göra en rejäl undersökning innan du funderar på att gå vidare med dina byggplaner. De som utför en geoteknisk undersökning har maskinella resurser till sitt förfogande och de har också en stor kunskap och erfarenhet.

Entreprenadbesiktning av ansvarsfulla experter

9 okt 2021

Mycket blir bäst om man gör det själv men det gäller att veta sina begränsningar och kalla in kunnig, ansvarsfull hjälp när det behövs entreprenadbesiktning av ett stort eller litet bygge.

Det heter att “det är bättre att förekomma än att förekommas” och när det gäller byggen är det verkligen sant. Har man börjat bygga och något inte blivit som tänkt så gäller det att sätta stopp innan man kommit för långt. Grundläggande fel som kan äventyra hela bygget stoppas i tid om man får hjälp av ett opartiskt företag som uteslutande ägnar sig åt entreprenadbesiktning. När bygget är klart ska man veta att allt blivit som planerat och att det inte kommer obehagliga överraskningar när garantitiden är slut.

Större projekt kan behöva entreprenadbesiktning

Ett byggprojekt kan vara stort eller litet, det spelar ingen roll. Det avgörande för om man kan få entreprenadbesiktning är att det finns ett giltig avtal för upphandlingen av entreprenaden.

Har man det så kan man anlita opartisk expertis som kontrollerar att arbetet är utfört på ett fackmannamässigt sätt. Redan under arbetets gång kan man göra en förbesiktning för att kontrollera delar som kanske kommer att vara dolda när bygget är klart och slutbesiktningen ska göras. Sedan finns det efterbesiktningen där man ser till att eventuella fel verkligen har åtgärdats och så rundar man av med garantibesiktning innan reklamationstiden gått ut för att se att allt har åtgärdats. Gör man allt på rätt sätt med expertishjälp så har man en bra byggnad att glädjas åt under många år.

Snåla inte på isoleringen i Örebro

30 sep 2021

När snålheten bedrar visheten kan det kanske innebära att du snålar på isolering av ditt hus i Örebro och därefter får betala dyra uppvärmningskostnader under alla kommande år framöver.

Den ena handen tar och den andra handen ger. Snålheten bedrar visheten. Ja, kärt barn har många namn. Men att du å ena sidan försöker spara och det å andra sidan innebär att du förlorar pengar kan bli en smärtsam verklighet för dig ifall du inte använder rätt isolering i Örebro. För något som alltid är mycket surt att behöva betala för är uppvärmningen av ett hus. En kostnad som du alltid kan sänka ifall du just precis satsar på rätt isolering, och rätt mängd isolering.

Isolering sänker värmekostnaderna

Vad är det som gör att du blir varmare om du tar på dig en jacka? Det är precis samma sak som händer ifall du ökar på isoleringen i ditt hus i Örebro. För om du inte har en god isolering så kommer värmen att sticka rakt ut genom väggar, golv och tak. Och kanske till och med genom fönster och dörrar. Så på det viset är isoleringen extra viktig ju högre upp i landet du kommer, även om hela landets hem behöver mer isolering än i andra länder med varmare temperaturer. Kostnaden som extra isolering ger kan du snabbt spara in ifall du ska bo i ditt hus under många år framöver. Det går även att öka på isoleringen på ett befintligt hus efter byggandet.

Tapetsering är en representation av personligheten

3 sep 2021

Det finns väldigt många tapeter att välja mellan den dag som du ska tapetsera om i din bostad. En tapet kan säga en hel del om den som bor i rummet. Men ibland kanske tapeterna kan överraska.

Varje rum har sin personlighet. En personlighet som reflekteras av vem du själv är. Ja, om du låter rummet dela det, vill säga. Din lägenhet eller ditt hus i Stockholm kan berätta väldigt många olika saker för både de som bor där, men också gästerna, utifrån hur du väljer att tapetsera det. Om du stiger in i ett hus och ett rum med knallrosa tapeter kanske den fördomsfulla sidan av dig skulle tänka att här bor en flicka i tioårsåldern. Kanske skulle du bli överraskad av att få reda på att det är en manlig pensionär som bor där, som helt enkelt bara är barnsligt förtjust i rosa. På samma sätt kanske du inte skulle tänka dig att det är en 17-årig gothare som lyssnar på Green Day och Marilyn Manson om dagarna som skulle bo i det rosa rummet. Men ibland ska du inte låta fördomarna avgöra. Vilken tapet som passar för vem är helt upp till personen som ska bo i rummet.

Tapetsera med smak

När det är dags för tapetsering i Stockholm behöver du begrunda dina val mycket noggrant. Idag finns det mängder av olika valmöjligheter. Allt från skrikiga till neutrala färger och tapeter med olika mönster. Ibland kanske det är enklast att bara köra på vitt. Den lätta vägen ut som alltid fungerar oavsett vilket sammanhang det är. Det är alltid smidigt att inreda ett rum om väggarna är vita. Det går liksom inte att misslyckas. Men är det inte också ganska tråkigt? Tänk så mycket mer du skulle kunna göra med dina väggar.

Ta inte den lätta vägen

Att tapetsera ditt rum i vitt innebär att du väljer en steril färg. Lite sjukhusmiljö över det hela. Varför inte satsa på någonting roligare? Någonting färgglatt och som verkligen berättar vem du är. En vit tapet ger intrycket av att du inte har någon personlighet alls. Så är naturligtvis inte fallet. Men vilken färg representerar vem du är? Rosa? Blått? Kanske en tapet med enhörningar och djungelmönster? Möjligheterna är som sagt oändliga. Låt din egen fantasi och smak sätta gränserna, och låt gränserna ligga vid horisonten. Du kommer ha en mycket trevligare upplevelse av dina tapeter i så fall.

Vem blir din målare i Stockholm?

29 aug 2021

Det kan vara svårt att veta vem du ska anlita för dina måleriuppdrag. Det finns ganska många skickliga målare i Stockholm. Fråga dina vänner, och välj sedan ett måleri som har ett gott rykte.

En målare måste vara serviceminded. När du väljer en bra målerifirma i Stockholm kan du förvänta dig en skicklig yrkesman som lyssnar på kundens önskemål. Du kan få vilken nyans och lyster du vill när det gäller färgsättningen i ditt hem. Vill du ha tips om vilka färgtyper som passar på olika material, så kan målaren berätta om skillnaderna. Det är absolut värt att anlita effektiva proffs för målningen, så att du slipper stå där med stänk och kladd, trötta armar och ett arbete som inte verkar ta slut.

En målare har teknik för jobbet

Oavsett om man ska måla inuti köksskåpen, måla tak eller staket finns det olika tekniker att använda så att jobbet går smidigt. När du själv målar kan det lätt bli ränder efter penseln, ojämna partier, spill och kladd. En yrkesman använder rätt teknik hela tiden och har mångårig vana. Därför ser det så enkelt ut, men det krävs både utbildning och träning för att få ett perfekt resultat snabbt när man spacklar och målar.

I vissa fall ska man måla med pensel, medan andra ytor lämpar sig bättre för sprutmålning. Roller kan också användas om det är större ytor som ska målas. Målaren har med sig alla redskap som behövs och även annat material, som täckpapper, maskeringstejp och målartvätt.

Trädfällning i Stockholm

27 aug 2021

Att fälla träd i Stockholm kan vara en riktigt knivig uppgift. Ibland står det på tomter där husen ligger så tätt att det kan skada grannes hus om trädet skulle falla åt fel håll. Klurigt värre.

Det är inte för inte det finns yrken som trädfällare. I Stockholm kan en trädfällning i innerstaden bli riktigt svår att genomföra. Det finns så många gamla områden där träd som planterats för riktigt många år sedan växt sig stora och tar överhanden. De måste av naturliga själv fällas så de inte orsakar någon skada på vare sig folk eller byggnader.

Det är här företag som sysslar med trädfällning kommer in i bilden. Deras expertis är att föredra framför de egna försöken. Du som har träd i innerstaden, antingen på din gård eller i närheten av ditt hus, bör kontakta en trygg firma för att få det hela omhändertaget på ett säkert och professionellt sätt. De har all kunskap som behövs för att få trädet att falla exakt rätt mellan alla byggnader.

Trädfällning handlar om att fälla träd

Det är inte bara i innerstaden det behöver fällas träd. I ytterområden lever mycket av de gamla skogarna kvar och vid en nybyggnation av ett område är det ofta träden i skogen som får stryka på foten. Då är det mer fråga om en ren avverkning av en större yta istället för att bara fälla några träd. En seriös entreprenör ser till att spara en del träd så att du som människa har en skog att besöka. Mer om trädfällning hittar du här: trädfällningstockholm.se

Beställ golvslipning på Östermalm

18 aug 2021

Låt dina golv glänsa igen och få tillbaka sin ursprungliga lyster. När du beställer golvslipning på Östermalm höjer du både värdet och statusen på din bostad och trivs mycket bättre där.

Allt eftersom åren går blir det slitage på golven. Är det inte barn som tappar sina leksaker eller rentav kastar dem på golvet, så blir det släpmärken efter möbler eller slitmärken efter soffan. Hundar och katter har satt sina klor där och damer i pumps har gjort intryck som inte går bort. Det tillhör livet och är helt normalt, speciellt på mjuka och massiva golv som furu. Men även parketten har fått sina duvningar av utspillda groggar och skrapande med stolar. Gör dig själv riktigt glad och beställ en välbehövlig golvslipning på Östermalm.

Golvslipning före nyinköp av möbler

Kanske vill du köpa en stor hörnsoffa, och då är det praktiskt att du låter slipa golvet först, så att det bara är att lyfta in den på ett snyggt golv. Alla möbler och mattor du kan vilja ha kommer att se så mycket bättre ut på ett nyslipat golv. När parketten är befriad från alla missfärgningar och den har fått ett nytt slitstarkt lack blir det som ett helt nytt golv. Och det är prisvärt, dessutom, för slipningen kostar en bråkdel av vad ett nytt golv skulle kosta. Du kan utnyttja ROT-avdraget för hantverkarjobbet, så du gör en god affär på alla sätt. Inte minst om du tänker sälja din bostad är det en fördel med nyslipade, blanka och eleganta golv.

Maskinuthyrning Malmö – till er tjänst!

16 aug 2021

Har du alla maskiner hemma för att kunna utföra allt underhållsarbete och reparationer i hemmet? Använder du alla frekvent? Annars är det klokare att anlita en maskinuthyrning i Malmö.

Om du inte är en professionell byggnadsarbetare eller trädgårdsmästare så är det mycket troligt att du har en mängd olika maskiner och verktyg som ligger på hyllan för det mesta. Har du till och med ett förråd som är så överbelamrat att du varit tvungen att flytta över en hel del till garaget? Ett garage som i sin tur inte längre kan härbärgera det som det är till för, nämligen parkering av bil samt cyklar och annat i fordonsväg. Hur mycket har du betalat för alla maskiner som ligger på hyllorna? Hur mycket kostar det dig per använd minut? Och hur mår egentligen maskinerna när de endast används någon gång per år, om ens det? Räknar du ut vad det istället kostar att hyra det du behöver av en maskinuthyrning i Malmö så kommer du antagligen spara pengar på att hyra, istället för att köpa.

Företag sparar pengar på maskinuthyrning

Många företag har räknat ut att de sparar stora pengar varje år genom att anlita en maskinuthyrning, istället för att köpa in allt i maskinväg. Och troligen använder de sina maskiner betydligt mer än vad du gör i ditt hem, samt har mer lagringsytor än vad du har. Så fundera en runda till, nästa gång du tänker köpa en maskin. Kanske är det billigare och klokare att hyra istället.

Golvslipning för hus med tillhörande altan

15 aug 2021

Är det nu äntligen dags att ta tag i det där med att slipa altanen? Golvslipning i Stockholm gör allt för att du ska kunna imponera på din släkt och dina vänner med en slipad och snygg altan.

Det är inte mycket som slår en nyslipad altan. Rent och fräscht är det. Ingen gammal ingrodd smuts så långt ögat når. Det ger helt enkelt ett skinande gott och välstädat intryck samtidigt som du mår bra då inget längre ligger och skaver i ditt samvete. Det blir lätt att bjuda hem några gäster och att kunna njuta av en kväll på altanen.

Att du just slipat altanen är kanske inget de direkt lägger märke till och kommenterar specifikt. Det är mer en känsla av välbefinnande, och de kanske känner sig välkomna. Skulle det däremot vara slitet och missfärgat kan du vara säker på att både du och dina gäster, eller till och med kunder, kommer att lägga märke till det. Det är så lätt att dra förhastade slutsatser och tänka att det inte går att lita på de personerna som äger eller förvaltar huset då de uppenbarligen sköter om sitt hus eller sin fastighet på ett undermåligt sätt.

Golvslipning av din altan

Att kunna vistas på utsidan kan ha många fördelar. Dels är det skönt att kunna vara utomhus så ofta det går och dels kan det vara härligt att ha ett extra rum. Här kan du krypa upp i en soffa och läsa en god bok under både regniga och soliga dagar. Du kan tillåta dig att vara lat eller helt enkelt vila och få god återhämtning genom att ligga i en solstol när vädret tillåter. Sitta utomhus och äta är en annan sida av att ha en altan, och helst en nyslipad sådan.

Vårda altanen med golvslipning

Det finns som sagt många fördelar med att ha en altan. Men den, som allt annat du äger eller har tillgång till, behöver skötas om. Oavsett vad du väljer att göra är det otrevligt om altanens golvyta är smutsig eller så illa underhållen att du eller en annan medlem av familjen får flisor i fötterna. Det är en anledning så god som någon till att låta slipa altan. Ingen tid att förlora. Frågan är bara om du tänker göra det själv eller om du helt enkelt ber ett proffs utföra arbetet så du känner dig trygg och säker på att det blir rätt gjort.

← Äldre inlägg

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.