Blogg

RSS

Målare Göteborg - vanliga frågor om måleri

17 Nov 2022

Hur ska man tänka inför ett måleri och vad är extra viktigt att undvika? Vi tänkte här ge några tips där vi utgår från hur en målare i Göteborg arbetar och där vi, helt enkelt, svarar på några av de vanligaste frågorna som normalt brukar ställas. Enligt följande:

Varför misslyckas jag med mitt måleri?

Det absolut vanligaste misstaget som sker när privatpersoner målar är att man underskattar vikten av ett gediget grundarbete. En målare i Göteborg lägger störst vikt på detta. Att spackla igen skruvhål, slipa, tvätta bort smuts och fett, grundmåla - allt detta trista måste göras och det är det som är avgörande för det färdiga resultatet. Ett annat vanligt misstag är att man har för bråttom med att måla. Låt färgen torka mellan varven.

Varför anlita en målerifirma i Göteborg?

Det finns flera skäl till detta. Givet vad som ska målas så är en målare i Göteborg ofta en garanti för ett perfekt jobb. Vi skulle säga att primärt exteriör målning bör skötas av proffs. Där handlar det även om att livslängd och skydd: färgen ska exempelvis skydda träet mot fukt och väta. Idag kan du dessutom använda rot-avdraget och det är ytterligare ett argument till varför en målare i Göteborg är en bra idé: det är prisvärt!

Hur ska jag välja rätt färg?

Du kan antingen kontakta en målerifirma i Göteborg för att få råd i denna fråga - eller besöka en färghandel. Om du exempelvis vill ha en specifik färg så ta med dig exempelvis en bit av trä - där färgen sitter - och låt den kunniga personalen blanda en färg som ser ut som den. Idag är förutsättningarna för detta bättre än någonsin. Ett annat råd är att använda internet som ren inspiration. Pinterest är exempelvis fantastisk för just detta.

Golvslipning gör golvet nytt på Östermalm

12 Nov 2022

Man säger att golv blir vackrare med åren. Absolut, men det betyder inte att man låter det vara, utan gör en golvslipning så att det består länge på Östermalm.

Den gamla boden hade i många år tjänstgjort som glasskiosk under sommarmånaderna. Något som hade blivit ett självklart inslag i allas vardag. Den hade dock blivit sliten med åren och passade kanske inte in lika perfekt som den en gång gjort. Men nu var det tänkt att det skulle bli ändring på det.

Ägaren hade tagit in målare som skulle ta hand om fasaden och ge den en ny touch. Inuti var det även där behov av att få lite omsorg. Där skulle trätak och väggar lackas och golvläggare skulle slipa det grova trägolvet och ge det tillbaka sin forntida glans. Alla inblandade såg fram emot att se resultatet.

Golvslipning behåller känslan

Ägaren hade hyrt in ett professionellt företag att göra golvslipning på Östermalm. Endast det bästa var gott nog. De började med att slipa golvet enligt konstens alla regler. De som såg på var fascinerade över att det inte var något damm som for omkring. Golvläggarna förklarade att det var den nyare teknikens förtjänst.

När golvet var slipat var det dags för nästa steg. I normala fall skulle man lackat golvet så att det klarade lite tuffare tag. Men för att verkligen behålla den gamla känslan hade de valt att det skulle oljas. Ådringarna i trät skulle kännas. Resultatet blev betydligt bättre än vad ägaren hoppats på och nu såg de återigen fram emot att ta emot kunderna.

Golvslipning i Nacka utförs professionellt

12 Nov 2022

Att utföra en golvslipning i Nacka på ett professionellt och kunnigt vis är ingen match för en bra golvslipare. Anlita proffs och du får arbetet snyggt utfört.

Du har kanske ett par golv hemma som inte ser så roliga ut längre. Ibland kan det vara värt att fixa i ordning dem. I en del äldre hus är golven täckta med gamla plastmattor men i många fall kan det ligga ett vackert trägolv inunder. Det är kanske dags att ta reda på det?

Att slita bort en plastmatta kan ta tid, men ligger det ett genuint trägolv under kan det vara mödan värt. Har du inte någon erfarenhet av att själv jobba på det sättet kan du anlita en golvslipare så kommer hen att ta hand om allt så att det blir som nytt igen. Vänta bara, det blir som att uppleva ren magi.

Golvslipning i Nacka för dig som vill förändra

Du beställer helt enkelt en golvslipning i Nacka om du vill förändra ditt hem. Det enda du själv behöver göra är att se till att det är lätt att utföra en golvslipning hemma hos dig. Ta bort allt som står ivägen. Med det sagt ska alla möbler bort ur rummet där det ska slipas, lister inte att förglömma.

Små prylar tar du självklart undan.Tavlor plockas ner och hyllor skruvas bort. Det ska vara helt rent i det rummet där golvslipning ska ske. En av anledningarna är att du inte ska utsätta dina möbler och din interiör för damm. En annan för att det ska vara lätt att ta sig fram med slipmaskinen.

Renovera badrum smart i Stockholm

12 Nov 2022

Måste man riva ut precis allt när man ska renovera sitt badrum i Stockholm? Eller kan man göra stora förändringar genom ganska enkla och billiga åtgärder?

När man ser badrum renoveras på tv så är det ofta stora och genomgripande renoveringar som sker. Fram åker släggan och sedan ser man hur dammet yr och rummet förvandlas till något som ser ut att vara i en krigszon. Och ibland är det vad som krävs för att badrummet ska bli hälsosamt, snyggt och fräscht.

Men ofta tar man till dessa drastiska åtgärder helt i onödan. Och det är där man kan vara så pass smart att man vet skillnaden. För ibland behöver badrummet nya väggar, golv och tak. Med nya fuktspärrar och nytt fall mot brunn. Men ibland räcker det med att byta ut det som syns, om man väljer att renovera sitt badrum försiktigt och smart i Stockholm.

Prisvärt att renovera badrum på eget sätt i Stockholm

En badrumsrenovering kan vara smart, prisvärd, miljövänlig, hälsosam och bli extremt snygg och funktionell. Eller så kan man göra en renovering i Stockholm som blir raka motsatsen. Det handlar om att man noga tar reda på vad man måste göra, vad man vill göra och vad man kan göra. Men även vad man har råd att göra.

Vid första anblicken kan ett badrum se hemskt ut. Men i många fall är det mycket som man kan rädda enbart genom en ordentlig rengöring. En smart renovering kan därför innebära att man sparar vissa saker och satsar pengar på det man måste åtgärda.

Högtrycksspolning i Stockholm rensar dina rör

8 Nov 2022

Om du har stopp i avloppen kan du utföra en högtrycksspolning i Stockholm. Det löser många olika sorters stopp, helt utan kemikalier. Bättre för miljön.

Det är ingen som tycker att det är kul att ha problem med avloppet. Det kan lukta illa, göra livet svårare och vara allmänt besvärligt. Det finns många propplösare på marknaden som i princip innebär att du i blindo häller ner kemikalier i avloppet och hoppas att det ska funka. Medlet hamnar sedan i sjöar och vattendrag.

Det finns ett bättre sätt. Med hjälp av högtrycksspolning i Stockholm kan du enkelt och miljövänligt lösa stoppet i avloppet. Först skickas en liten kamera ner i avloppet för att se var stoppet sitter och vilken typ av blockering det är. Det gör att det går att anpassa tryck och metod efter behov.

Kemikaliefri högtrycksspolning

Eftersom det inte används några kemikalier vid högtrycksspolning i Stockholm är processen mer miljövänlig. Det är inte bara bättre för miljön, utan även för rören. När rören utsätts för kemikalier upprepade gånger kan det skada beläggningen som finns på insidan. Det sker inte när du använder högtrycksspolning, eftersom det bara är vatten som gör rent med hjälp av ett högt tryck.

Att på förhand filma avloppen ger inte bara information kring vilken form av stopp det rör sig om, utan även om rörens skick. Om rören är sköra eller trasiga kan du inte genomföra en högtrycksspolning. Då är det bäst att byta rören eller göra en så kallad relining.

Målare på Östermalm fräschar upp både slott och koja

3 Nov 2022

En skicklig målare på Östermalm hjälper dig med allt från materialval och grundarbete till kulörval och smakråd. Du får hjälp med både stora och små arbeten.

När du tänker på målare tänker du kanske främst på någon som målar om i ditt kök eller tapetserar om i ditt vardagsrum. Men målare på Östermalm kan hjälpa till med så mycket mer! Fasader, företag, kontor och bostadsrättsföreningar till exempel. Kanske behöver din trappuppgång ett lyft, eller barnvagnsförrådet fräschas upp?

När du tar hjälp av professionella målare är inget jobb för stort eller för litet. Om din bostadsrättsförening till exempel vill måla om alla trappuppgångar kan du kontakta en målerifirma. Men du kan även kontakta dem om du bara vill måla om lite lister eller snickerier hemma.

Välj rätt målare

När du ska välja målare på Östermalm är det viktigt att du väljer en firma som du litar på. Du vill givetvis ha hög kvalitet på utfört arbete, men även en offert som du kan lita på och ett professionellt bemötande. En kunnig målare gör även att resultatet håller längre. Grundarbetet är nämligen mycket viktigt och ibland behöver väggar och olika ytor förberedas genom slipning, spackel och annat. Sådant vet ett proffs.

Valet av färg och tapet är också viktigt. Inte bara kulör och design, utan material och typ. Var färgen eller tapeten ska sitta påverkar till exempel vilken typ som är lämplig. Ett vardagsrumstak och en köksvägg utsätts ju för olika saker, gällande slitage, fukt, avtorkning och så vidare. Det måste färgen vara anpassad för.

Trött på ditt kök – välj lackering av köksluckor i Stockholm

1 Nov 2022

Lackering av köksluckor i Stockholm är ett enkelt sätt att åstadkomma stor förändring. Och jämfört med en köksrenovering är priset oerhört överkomligt.

Det är inte ovanligt att vilja ha lite förändring i hemmet med jämna mellanrum. Särskilt hur det ser ut i köket kan påverka intrycket av hemmet som helhet, och de förändringar som görs där har ofta mycket stor impact. Självklart gäller detta en fullskalig köksrenovering, men du behöver inte dra igång ett stort renoveringsprojekt varje gång du vill fräscha upp ditt kök.

Det kan räcka med en så enkel förändring som färgen på dina köksluckor. En ny kulör på luckorna kan öppna upp för helt nya möjligheter vad gäller den övriga inredningen i köket, och till och med i intilliggande rum. För du vet väl att det bästa sättet att knyta samman ett hem, är att tänka på att alla rum hör ihop?

Lackering av köksluckor ger snabbt och snyggt resultat

Det enklaste sättet att få ett snyggt resultat, är att lackera dina köksluckor istället för att själv ge dig på dem med pensel och färgburk. Professionell lackering av köksluckor i Stockholm ger dig lika snygga luckor som när de var nya, fast med en helt ny och modern färg.

Det är heller inte särskilt dyrt att lackera köksluckor. Särskilt inte om du jämför med vad en köksrenovering kostar, då hela köket byts ut med stommar och allt. Alltså kan du kosta på dig att experimentera med valet av färg. Kanske en knalligt grön färg, eller en blekt pastellrosa? Våga chansa! Blir det fel är det bara att lämna in luckorna en gång till.

Komplett badrumsrenovering i Upplands Väsby

1 Nov 2022

En badrumsrenovering kan kosta en hel del. Men det brukar gå att spara pengar om man anlitar en firma specialiserad på badrumsrenovering i Upplands Väsby.

Till en badrumsrenovering behövs det många olika slags hantverkare som snickare, elektriker, plattsättare, rörmokare med flera. Flera av dem måste dessutom vara våtrumscertifierade. Att leta efter hantverkare med rätt kompetens tar tid. Likaså att göra kontroller och skriva avtal med varenda en. En badrumsrenovering är ett stort och viktigt projekt.

Genom att anlita en firma i Upplands Väsby som har badrumsrenovering som sitt expertområde kan deras certifierade hantverkare sköta hela renoveringen. Deras byggledare ser också till att renoveringsarbetet flyter vilket gör att hela badrumsrenoveringen myckes smidigare. Det sparar en massa tid och brukar också bli billigare än att anlita varje hantverkare för sig.

Planering är A och O vid en badrumsrenovering

Innan man kontaktar olika byggfirmor som har badrumsrenovering som expertområde, och tar in offerter, kan det vara bra att göra upp en plan för hur badrummet ska se ut. Man behöver inte anlita en inredningsarkitekt utan det räcker med en enkel skiss på ett papper och en lista på saker som man vill ska finnas i badrummet. Skissen brukar underlätta när man ska förklara för byggfirman hur man vill att badrummet ska bli.

Ett badrum renoverar man ungefär vart femtonde år och när man gör det gäller det att också passa på och göra de förändringar som eventuellt behövs. Kanske blir badrummet bättre om man byter plats på toaletten och handfatet? Eller slänger ut badkaret och i stället sätter in en snygg och praktisk dusch? Se till att ta hjälp av detta företag när du ska renovera ditt badrum: badrumsrenoveringupplandsväsby.nu

Använd mäklare i Farsta när du vill veta vad din bostad är värd

31 Oct 2022

Bostadsmarknaden går upp och ner och ibland vill man veta vad det egna hemmet är värt. För en duktig och kompetent mäklare i Farsta är det en enkel match.

Det kan vara skrämmande att äga ett hem. Inte är det nog med att hemmet ska tas om hand, trädgården ska skötas och interiör pysslas om. Nej, hemmets värde behöver också ses över ibland.

För den som bor i Stockholmsförorten Farsta är detta sista bekymmer lättlöst. Det finns gott om bra mäklare för att värdera bostad i Farsta och denna tjänst kan komma väl till pass när det är dags att lägga om lån eller rent av se sig om efter något nytt.

Klokt att kontakta mäklare för att värdera bostad innan försäljning

Innan man tar sitt pick och pack och köper ett nytt hem är det klokt att se över vad man har att röra sig med. Ibland kan det vara bättre att sitta tryggt i båten och vänta på “bättre tider” för att sälja sitt eget hem och detta kan bli tydligt med hjälp av en värdering. Andra gånger kan en värdering klargöra vilken typ av lånelöfte man kan få av banken.

Oavsett vilken information som kommer med värderingen är det viktigt att den utförs på rätt sätt. En mäklare har rätt att utföra värderingar då denne ska känna till marknaden tillräckligt väl för att kunna värdera en bostad. Ofta är värderingen dessutom kostnadsfri hos mäklaren om den utförs i samband med en kommande försäljning.

Målare för dig i Stockholm

8 Oct 2022

Det finns många tillgängliga målare för dig som har förmånen att bo i Stockholm. Alla är duktiga och vet vad de gör. Flera av dem kan mer än att bara måla.

En bild säger mer än tusen ord heter det ju och när du ser ett nymålat hus jämfört med ett som är nedgånget och misskött håller du säkert med. Ett hus som är väl underhållet kommer hålla sig bättre i pris på marknaden när det en gång i framtiden kanske ska säljas.

Just nu kanske du är i en situation där det nog bara är roligt för dig att ha ett nytt hus. Ser du till att det blir målat kommer det bli mer motståndskraftigt och inte bli sjukt. För så är det faktiskt. Ett hus kan bli sjukt för att det är dåligt underhållet. Då kan det komma in fukt som kan orsaka skada.

Att vara målare i Stockholm är ett fritt yrke

Frihet är något de flesta människor uppskattar mycket och de som arbetar som målare i Stockholm har en stor dos av detta. Det som kan styra lite är vädret. Det innebär att de flesta fasadmålningar är något som görs på sommaren. Helst när det är uppehåll såklart. Att måla i ösregn är inte bra för huset.

På vintern däremot är det innejobb som gäller. Då kan du få målat din interiör. Alla väggar och tak kan bli skinande nya. Kanske vill du välja en helt annorlunda färg än det var innan. Oavsett vad du gör med färg kommer det att kännas nytt, fräscht och bra när det är klart. Begär offert här: www.norrmalmsmaleri.se

Ett råd om du ska renovera lägenhet i Stockholm

6 Oct 2022

Funderar du på att renovera din lägenhet i Stockholm? Anlita skickliga hantverkare så blir jobbet gjort både bättre och snabbare än om du gör det själv.

Att renovera en lägenhet kan vara ett riktigt stort projekt. Om du väljer att göra det mesta arbetet själv så kan det också dra ut långt på tiden. Hela denna tid blir du tvungen att bo och leva i byggkaos. Det är inte roligt. Risken är också att resultatet inte blir särskilt bra om du inte är väldigt händig.

Men ska du då låta bli att renovera på grund av dessa skäl? Det är ju faktiskt så att en renoverad lägenhet blir mycket trevligare att bo i. Modern inredning och utrustning gör den också lättare att leva i och inte lika jobbig att städa.

Renovera lägenhet med rot-avdrag

Dessutom är det ett faktum att lägenhetens värde stiger om den hållits i gott skick. När det är dags att sälja så kommer du att tacka dig själv för allt du gjort vid den medan du bott där.

Lösningen på det hela är naturligtvis att anlita någon som är duktig på att renovera lägenhet. Det finns gott om hantverkare du kan vända dig till. De kommer att göra jobbet så mycket bättre än du själv skulle kunna, och mycket snabbare därtill. Dessutom får du rot-avdrag för kostnaden för arbetstimmarna som hantverkarna lägger ned. Det avdraget dras vanligen direkt på fakturan så det är inget du behöver trixa med själv. Kan det bli bätre?

Fönster Umeå - frågor och svar

30 Sep 2022

Hur ska man egentligen tänka i samband med att fönstren börjar bli slitna? När ska man köpa nya fönster i Umeå - och vilka fönster ska man i så fall välja? I den här texten tänkte vi sammanställa lite fakta och ge lite tips och råd kring fönster i Umeå och vi gör detta genom att svara på några vanliga frågor. Enligt följande:

Fråga: Jag har ett trähus - måste jag välja träfönster i Umeå?

Nej. Faktum är att pendeln börjat svänga och att fler och fler väljer andra fönster i Umeå än de som är gjorda av trä. Plastfönster har tagit stora marknadsandelar och detta som en följd av att de är billigare, att de är underhållsfria och att de också ger en längre livslängd. Det handlar om många fördelar. Den stora nackdelen är att det blir ett estetiskt avkall, men det har även blivit bättre där: dagens plastfönster ser mindre plastiga ut - framförallt på långt håll.

Fråga: Måste jag byta fönster i Umeå?

Allt har sin tid. Gamla fönster måste förr eller senare bytas ut. Men, det kan komma senare än vad många tror. Många fönster kan räddas genom en fönsterrenovering. Rådet är att alltid undersöka den utvägen först och därefter byta fönster i Umeå.

Fråga: Kan jag montera mina fönster i Umeå själv?

Ja, men det handlar om ett både tungt och svårt projekt. Genom att välja professionell hjälp så garanteras du täta fönster som i sin tur leder till både ett bättre inomhusklimat och lägre kostnader i uppvärmning för dig. Du kan använda ditt Rot-avdrag och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet också. Det gör skillnad.

Fråga: Hur hittar jag rätt fönster i Umeå?

Om du är osäker - vilket du bör vara - på vilka fönster du ska välja så är rådet att du tar hjälp. Besök en återförsäljare av fönster i Umeå och låt denne se över din bostad, dina behov och din budget. Det finns en uppsjö av olika material, modeller och priser vad gäller fönster. Låt proffs guida dig till ett säkert beslut!

← Äldre inlägg

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.