Blogg

Tapetsering är en representation av personligheten

3 sep 2021

Det finns väldigt många tapeter att välja mellan den dag som du ska tapetsera om i din bostad. En tapet kan säga en hel del om den som bor i rummet. Men ibland kanske tapeterna kan överraska.

Varje rum har sin personlighet. En personlighet som reflekteras av vem du själv är. Ja, om du låter rummet dela det, vill säga. Din lägenhet eller ditt hus i Stockholm kan berätta väldigt många olika saker för både de som bor där, men också gästerna, utifrån hur du väljer att tapetsera det. Om du stiger in i ett hus och ett rum med knallrosa tapeter kanske den fördomsfulla sidan av dig skulle tänka att här bor en flicka i tioårsåldern. Kanske skulle du bli överraskad av att få reda på att det är en manlig pensionär som bor där, som helt enkelt bara är barnsligt förtjust i rosa. På samma sätt kanske du inte skulle tänka dig att det är en 17-årig gothare som lyssnar på Green Day och Marilyn Manson om dagarna som skulle bo i det rosa rummet. Men ibland ska du inte låta fördomarna avgöra. Vilken tapet som passar för vem är helt upp till personen som ska bo i rummet.

Tapetsera med smak

När det är dags för tapetsering i Stockholm behöver du begrunda dina val mycket noggrant. Idag finns det mängder av olika valmöjligheter. Allt från skrikiga till neutrala färger och tapeter med olika mönster. Ibland kanske det är enklast att bara köra på vitt. Den lätta vägen ut som alltid fungerar oavsett vilket sammanhang det är. Det är alltid smidigt att inreda ett rum om väggarna är vita. Det går liksom inte att misslyckas. Men är det inte också ganska tråkigt? Tänk så mycket mer du skulle kunna göra med dina väggar.

Ta inte den lätta vägen

Att tapetsera ditt rum i vitt innebär att du väljer en steril färg. Lite sjukhusmiljö över det hela. Varför inte satsa på någonting roligare? Någonting färgglatt och som verkligen berättar vem du är. En vit tapet ger intrycket av att du inte har någon personlighet alls. Så är naturligtvis inte fallet. Men vilken färg representerar vem du är? Rosa? Blått? Kanske en tapet med enhörningar och djungelmönster? Möjligheterna är som sagt oändliga. Låt din egen fantasi och smak sätta gränserna, och låt gränserna ligga vid horisonten. Du kommer ha en mycket trevligare upplevelse av dina tapeter i så fall.

Vem blir din målare i Stockholm?

29 aug 2021

Det kan vara svårt att veta vem du ska anlita för dina måleriuppdrag. Det finns ganska många skickliga målare i Stockholm. Fråga dina vänner, och välj sedan ett måleri som har ett gott rykte.

En målare måste vara serviceminded. När du väljer en bra målerifirma i Stockholm kan du förvänta dig en skicklig yrkesman som lyssnar på kundens önskemål. Du kan få vilken nyans och lyster du vill när det gäller färgsättningen i ditt hem. Vill du ha tips om vilka färgtyper som passar på olika material, så kan målaren berätta om skillnaderna. Det är absolut värt att anlita effektiva proffs för målningen, så att du slipper stå där med stänk och kladd, trötta armar och ett arbete som inte verkar ta slut.

En målare har teknik för jobbet

Oavsett om man ska måla inuti köksskåpen, måla tak eller staket finns det olika tekniker att använda så att jobbet går smidigt. När du själv målar kan det lätt bli ränder efter penseln, ojämna partier, spill och kladd. En yrkesman använder rätt teknik hela tiden och har mångårig vana. Därför ser det så enkelt ut, men det krävs både utbildning och träning för att få ett perfekt resultat snabbt när man spacklar och målar.

I vissa fall ska man måla med pensel, medan andra ytor lämpar sig bättre för sprutmålning. Roller kan också användas om det är större ytor som ska målas. Målaren har med sig alla redskap som behövs och även annat material, som täckpapper, maskeringstejp och målartvätt.

Trädfällning i Stockholm

27 aug 2021

Att fälla träd i Stockholm kan vara en riktigt knivig uppgift. Ibland står det på tomter där husen ligger så tätt att det kan skada grannes hus om trädet skulle falla åt fel håll. Klurigt värre.

Det är inte för inte det finns yrken som trädfällare. I Stockholm kan en trädfällning i innerstaden bli riktigt svår att genomföra. Det finns så många gamla områden där träd som planterats för riktigt många år sedan växt sig stora och tar överhanden. De måste av naturliga själv fällas så de inte orsakar någon skada på vare sig folk eller byggnader.

Det är här företag som sysslar med trädfällning kommer in i bilden. Deras expertis är att föredra framför de egna försöken. Du som har träd i innerstaden, antingen på din gård eller i närheten av ditt hus, bör kontakta en trygg firma för att få det hela omhändertaget på ett säkert och professionellt sätt. De har all kunskap som behövs för att få trädet att falla exakt rätt mellan alla byggnader.

Trädfällning handlar om att fälla träd

Det är inte bara i innerstaden det behöver fällas träd. I ytterområden lever mycket av de gamla skogarna kvar och vid en nybyggnation av ett område är det ofta träden i skogen som får stryka på foten. Då är det mer fråga om en ren avverkning av en större yta istället för att bara fälla några träd. En seriös entreprenör ser till att spara en del träd så att du som människa har en skog att besöka. Mer om trädfällning hittar du här: trädfällningstockholm.se

Beställ golvslipning på Östermalm

18 aug 2021

Låt dina golv glänsa igen och få tillbaka sin ursprungliga lyster. När du beställer golvslipning på Östermalm höjer du både värdet och statusen på din bostad och trivs mycket bättre där.

Allt eftersom åren går blir det slitage på golven. Är det inte barn som tappar sina leksaker eller rentav kastar dem på golvet, så blir det släpmärken efter möbler eller slitmärken efter soffan. Hundar och katter har satt sina klor där och damer i pumps har gjort intryck som inte går bort. Det tillhör livet och är helt normalt, speciellt på mjuka och massiva golv som furu. Men även parketten har fått sina duvningar av utspillda groggar och skrapande med stolar. Gör dig själv riktigt glad och beställ en välbehövlig golvslipning på Östermalm.

Golvslipning före nyinköp av möbler

Kanske vill du köpa en stor hörnsoffa, och då är det praktiskt att du låter slipa golvet först, så att det bara är att lyfta in den på ett snyggt golv. Alla möbler och mattor du kan vilja ha kommer att se så mycket bättre ut på ett nyslipat golv. När parketten är befriad från alla missfärgningar och den har fått ett nytt slitstarkt lack blir det som ett helt nytt golv. Och det är prisvärt, dessutom, för slipningen kostar en bråkdel av vad ett nytt golv skulle kosta. Du kan utnyttja ROT-avdraget för hantverkarjobbet, så du gör en god affär på alla sätt. Inte minst om du tänker sälja din bostad är det en fördel med nyslipade, blanka och eleganta golv.

Maskinuthyrning Malmö – till er tjänst!

16 aug 2021

Har du alla maskiner hemma för att kunna utföra allt underhållsarbete och reparationer i hemmet? Använder du alla frekvent? Annars är det klokare att anlita en maskinuthyrning i Malmö.

Om du inte är en professionell byggnadsarbetare eller trädgårdsmästare så är det mycket troligt att du har en mängd olika maskiner och verktyg som ligger på hyllan för det mesta. Har du till och med ett förråd som är så överbelamrat att du varit tvungen att flytta över en hel del till garaget? Ett garage som i sin tur inte längre kan härbärgera det som det är till för, nämligen parkering av bil samt cyklar och annat i fordonsväg. Hur mycket har du betalat för alla maskiner som ligger på hyllorna? Hur mycket kostar det dig per använd minut? Och hur mår egentligen maskinerna när de endast används någon gång per år, om ens det? Räknar du ut vad det istället kostar att hyra det du behöver av en maskinuthyrning i Malmö så kommer du antagligen spara pengar på att hyra, istället för att köpa.

Företag sparar pengar på maskinuthyrning

Många företag har räknat ut att de sparar stora pengar varje år genom att anlita en maskinuthyrning, istället för att köpa in allt i maskinväg. Och troligen använder de sina maskiner betydligt mer än vad du gör i ditt hem, samt har mer lagringsytor än vad du har. Så fundera en runda till, nästa gång du tänker köpa en maskin. Kanske är det billigare och klokare att hyra istället.

Golvslipning för hus med tillhörande altan

15 aug 2021

Är det nu äntligen dags att ta tag i det där med att slipa altanen? Golvslipning i Stockholm gör allt för att du ska kunna imponera på din släkt och dina vänner med en slipad och snygg altan.

Det är inte mycket som slår en nyslipad altan. Rent och fräscht är det. Ingen gammal ingrodd smuts så långt ögat når. Det ger helt enkelt ett skinande gott och välstädat intryck samtidigt som du mår bra då inget längre ligger och skaver i ditt samvete. Det blir lätt att bjuda hem några gäster och att kunna njuta av en kväll på altanen.

Att du just slipat altanen är kanske inget de direkt lägger märke till och kommenterar specifikt. Det är mer en känsla av välbefinnande, och de kanske känner sig välkomna. Skulle det däremot vara slitet och missfärgat kan du vara säker på att både du och dina gäster, eller till och med kunder, kommer att lägga märke till det. Det är så lätt att dra förhastade slutsatser och tänka att det inte går att lita på de personerna som äger eller förvaltar huset då de uppenbarligen sköter om sitt hus eller sin fastighet på ett undermåligt sätt.

Golvslipning av din altan

Att kunna vistas på utsidan kan ha många fördelar. Dels är det skönt att kunna vara utomhus så ofta det går och dels kan det vara härligt att ha ett extra rum. Här kan du krypa upp i en soffa och läsa en god bok under både regniga och soliga dagar. Du kan tillåta dig att vara lat eller helt enkelt vila och få god återhämtning genom att ligga i en solstol när vädret tillåter. Sitta utomhus och äta är en annan sida av att ha en altan, och helst en nyslipad sådan.

Vårda altanen med golvslipning

Det finns som sagt många fördelar med att ha en altan. Men den, som allt annat du äger eller har tillgång till, behöver skötas om. Oavsett vad du väljer att göra är det otrevligt om altanens golvyta är smutsig eller så illa underhållen att du eller en annan medlem av familjen får flisor i fötterna. Det är en anledning så god som någon till att låta slipa altan. Ingen tid att förlora. Frågan är bara om du tänker göra det själv eller om du helt enkelt ber ett proffs utföra arbetet så du känner dig trygg och säker på att det blir rätt gjort.

Låt en takläggare i Haninge byta ut ditt papptak

10 aug 2021

Ett papptak skaffar man ofta av kostnadsskäl. Det är billigt men inte så hållbart. Låt din takläggare i Haninge titta på alternativ, så kan du skaffa ett nytt tak till stugan, kanske ett plåttak.

Har du ett papptak nu, så är det inte troligt att konstruktionen är tillräckligt stark för att bära tyngden av takpannor. Det kan förstås din takläggare i Haninge kolla på, så att du vet vilka alternativ och kostnader som gäller. Plåten är populärare än någonsin, och det beror på att det finns många fräscha mönster och varianter på plåttak. Det är ett material som är lätt och förhållandevis billigt. Det passar både ungdomar och äldre och är klassiskt snyggt.

Anlita en professionell takläggare

Även om du tror dig om att kunna fixa eller laga ditt tak själv, är det ingen bra idé. Risken att ramla ner är stor om man är ovan, även om det finns säkerhetsutrustning. Takläggaren är van att gå på höga höjder. Taket är en så pass viktig del av huset att ett proffs behöver titta på det. Det måste hålla tätt överallt, och en van takläggare ser precis vad som behöver åtgärdas.

När det gäller plåttak måste man hålla rosten borta, så att kanterna inte blir fransiga och fula. Det måste målas då och då, för det är det bästa rostskyddet. Takläggaren kollar också hur underarbetet ser ut, så att det är fräscht under det gamla taket. Om inte så får man åtgärda det, så att taket håller tätt. Läs mer om takläggare på denna webbsida: takläggarehaninge.se/

Inspirerande badrumsrenovering i Sundbyberg

29 jul 2021

Ibland är det svårt att se ett rums fulla potential. Det var vad som hände när Svenssons skulle göra en badrumsrenovering i sin villa i Sundbyberg. Resultatet blev häpnadsväckande.

Isa var exalterad över att föräldrarna beslutat om en badrumsrenovering i Sundbyberg. De hade lovat att hon skulle få vara med och planera hur det skulle se ut. Hon kunde knappt bärga sig tills det var dags. Isa drömde om att bli inredningsarkitekt, och nu skulle hon få prova på hur det var att designa ett rum. Hon visste precis vad hon ville ha. Det mesta hade hon lyckats sälja in hos sina föräldrar. Men när hon föreslog kranar laminerade i guld sa de stopp.

Ett fantastiskt teamwork

Föräldrarna bokade en byggfirma i Sundbyberg, som skickade en av sina anställda för att titta på badrummet. Niklas, som entreprenören hette, lyssnade till Isas idéer. Han nickade beundrande. Då bestämde sig föräldrarna för att låta Isa och Niklas göra jobbet utan att de la sig i.

Det revs väggar så att dammet yrde och skräp kördes bort för att sedan lämna plats åt kakelplattor och annat som hörde badrumsrenoveringen till. Isa strålade. Rörmokare, kakelsättare, snickare och andra hantverkare avlöste varandra.

När dörren så småningom öppnades till det nya badrummet blev föräldrarna mållösa. De mjuka terrakottafärgade handdukarna gick i harmoni med mönstrade kakelplattor, som var strategiskt utplacerade på väggen. Tvättstället med kromade kranar och spegeln ovanför var stilrena. Och när mamman steg in i badrummet kände hon den sköna värmen som spred sig under fötterna.

Norrköpings allra snyggaste och bästa badrumsrenovering

29 jul 2021

Hur gör du den bästa av alla badrumsrenoveringar i Norrköping? Är det något du kan göra själv eller hur ska du välja ett duktigt företag som kan skapa det du drömmer om? Här kommer tips!

Visst hade det väl varit riktigt härligt att kunna svänga dig med superlativ som det snyggaste och bästa inom området badrumsrenovering i Norrköping? För varför inte ha en riktigt snygg och fantastisk badrumsrenovering i en stad som trots allt är en av landets vackraste? Mer passande kan det väl knappast bli? Men hur får du då till den där allra snyggaste och bästa renoveringen av ditt badrum? Vad ska till och vilka punkter ligger hos dig själv? Eller kan du bara helt enkelt anlita någon för att fixa det, medan du själv beger dig på en härlig semester?

Valet i badrummet är ditt

Svaret på frågan om vilket ansvar du har i en badrumsrenovering är: allt! Betyder det att du också kan göra allt själv? På den frågan är svaret nej. För du ska aldrig renovera ett badrum utan att ha alla erforderliga licenser gällande våtutrymmen och el. Och eftersom få har det så gäller det att hitta ett företag som kan hjälpa dig. Hur hittar du det? En enkel sökning via internet är ett sätt att hitta några förslag att välja bland. Därefter är du tillbaka på resten som du har ansvar för, nämligen att välja ytskikt och inredning. Och att njuta av Norrköpings snyggaste badrum, så klart!

Den enda guiden du behöver om plåttak

27 jul 2021

Försöker du hitta ett bra pris för ett nytt plåttak? Priset för ett nytt plåttak ligger mellan 1000 kr och 2500 kr/m2 inklusive arbete och material, beroende på hur komplicerat arbetet är.

Börjar taket se slitet ut? Takets färg påverkar hela husets intryck. Se därför till att husets viktigaste skydd är i gott skick. Vare sig du ska lägga ett nytt tak på ett nytt hus, eller byta ut ett befintligt tak så är det ett kostsamt arbete. Beroende på hur komplicerad din takkonstruktion är kan priset ligga mellan en tusenlapp till flera tusenlappar per kvadratmeter.

Så här lägger du plåttak på rätt sätt

Det bästa är att först låta inspektera taket för att veta hur mycket av taket som behöver bytas ut. Det är inte alltid som hela taket behöver bytas ut samtidigt. Det är dock bra att veta att det finns ytterst lite du kan göra själv på ditt tak. Detta för att det är ett farligt jobb som också är viktigt att det blir professionellt gjort. Det går däremot att hitta takläggare i närheten av dig som kan hjälpa dig med ditt plåttak. Tack vare ROT-avdraget på 30% av arbetskostnaden är det inte längre lika dyrt att ta professionell hjälp. Så skönt att det finns hjälp att få med ditt plåttak.

  • 3 tips kring takläggning av plåttak:
  • Använd sele med hake som ett fallskydd
  • Byt underlagspappen och takpappen samtidigt
  • Passa på att kontrollera takytan och undertakets träpanel. Byt ut dåligt material.

Enkelt och hållbart med asfalt

17 jul 2021

Visst är det snyggt med en uppfart bestående av plattor. Och visst är det pittoreskt med en uppfart bestående av grus. Men om du vill slippa rensa ogräs så kan det vara asfalt du ska fundera på.

Det kanske kan kännas lite ovant att tänka dig en uppfart som är asfalterad. Men det är ett material som fler och fler använder sig av i sina trädgårdar. Asfalt är hårt, stabilt, hållbart och släpper igenom vatten. Det är även ett material som har en naturlig halksäkring, vilket kan vara trevligt när du ska ta dig till bilen under vintertid. Visst kostar asfalt en del, men det gör även plattor och plattsättning. Och skillnaden är att du kommer ha ett underlag som håller och som håller sig lika fint i mycket lång tid framöver. Troligen längre än du kommer bo kvar i huset.

Billigt eller smidigt

Den billigaste uppfarten du kan ha är en uppfart som du inte gör någonting med överhuvudtaget. Men det kommer då bli en uppfart som blir gropig, där vatten samlas och där du kommer bli lerig om skorna.

Nästa i pris är grus. Det är ett material som många satsar på, på grund av sin enkelhet, priset och att det har en god stabilitet trots sin rörlighet. Därefter kommer plattor, av olika material och modeller. Det är snyggt men dyrt och får gärna ogräs mellan sig. Så när du ska välja uppfart så tänk även på hållbarhet och eventuellt extrajobb som ingår. Läs mer om asfaltera din uppfart på denna webbsida: asfalterauppfart.se

Snygga till ditt hem

17 jun 2021

Drömlägenheten blev plötsligt ledig och du fick kontraktet. Men när du kliver in genom dörren ser du att här behövs en rejäl renovering. En renovering som du ska försöka göra själv.

Var ska du börja när du ska renovera en lägenhet? Om alla hade ställt sig den frågan så hade det besparat dem mycket pengar och energi, för det är inte alltid man börjar på rätt ställe. Och det är inte heller alltid som man börjar på ett ställe. Förhoppningsvis är du inte en av dem som i ett svep river ut allt, speciellt inte om du ska bo i lägenheten under tiden. Nej, i så fall är det klokast att noga se över vad som behöver göras och sedan ta ett rum i taget. När du kommer till kök eller badrum behöver du ha ett alternativ, så att du kan fortsätta leva som vanligt. Eller så nära som vanligt som möjligt.

Välj vad som är viktigt

Det finns ett flertal misstag som många gör när de ska renovera en lägenhet. Ett sådant misstag är att ge sig på sådant som man inte har tillräcklig kunskap om. Som att försöka sätta kakel på väggar, få fall i ett golv eller dra el. Det är åtgärder som till och med kan innebära skador om de inte görs på rätt sätt, och skadorna kan bli mycket dyra. Så ta reda på vad du behöver få hjälp med, och ägna dig sedan åt det som du kan göra på egen hand. På det viset blir det bäst resultat.

Experter inom VVS

14 maj 2021

När du har problem med rören i huset eller kanske stopp i toaletten av någon anledning, då kan du höra av dig till en rörmokare. Rörmokare är experter inom området VVS och kan hjälpa dig.

Knas i rören eller stopp i avlopp i huset kan hända när som helst och vem som helst. Hur väl du än tar hand om ditt hus så finns det alltid risk att något händer eller att något går sönder. När det gäller rören och avloppen i hemmet så är det alltid en rörmokare man ska ringa ifall något skapar problem. Om det nu inte skulle vara så att du själv har kunskapen som behövs för att åtgärda felet som har uppstått. Rörmokare är experter inom VVS-området och kan antingen guida dig eller komma hem till dig och fixa det som är fel.

När saker går sönder eller ska renoveras

Behöver du hjälp av VVS-experter i Göteborg som kan hjälpa dig med renoveringen av badrummet till exempel? Det är ju inte bara när saker och ting går sönder som man kan komma att vara i behov av en rörmokare. Vid renovering av kök eller badrum kan det komma väl till pass med en rörmokare. Det kanske behöver dras nya rör och sättas in dusch och toalettstol exempelvis. Genom en enkel sökning på nätet eller genom att bara helt enkelt fråga en vän, kan du komma i kontakt med en erfaren och välutbildad rörmokare som kan hjälpa dig med det som du behöver ha hjälp med inom VVS-området. 

Betongarbeten blir precis vad du vill

13 maj 2021

Formar stora som hus. Armeringsjärn som liknar trädgrenar. Pulver. Vatten. En pump och en bil. Då är det betonggjutning av ett hus på gång. Eller så är det grannen som skapar många ljusstakar.

Betong är ett mycket populärt och användbart material som gillas av både husbyggare och privatpersoner. Kanske har du också någon granne eller vän som glatt visar upp sitt nya fågelbad i form av ett rabarberblad. Eller de nya fina ljusstakarna som de gjutit med hjälp av en muffinsform. Ibland lyckade projekt och ibland kan du inte låta bli att tycka att det liknar det som dina barn kommer hem med från fritids. Men all kreativitet är ju positiv så du ler och berömmer din väns alster. Hem går du sedan till ditt putsade betonghus. Stannar kanske en stund och förundras över hur olika objekt det där grå pulvret kan åstadkomma med hjälp av vatten och en form.

Från mjukt till stenhårt

Betong är ett silkesmjukt pulver som gärna hamnar över hela dig, hela din trädgård och till och med på grannens fina magnoliaträd. Men när du väl har blandat det med vatten så börjar det hända saker. Då får du arbeta snabbt med att hälla det i din utvalda form och noga slå på kanterna så att alla luftbubblor stiger till ytan och försvinner. Nu kan du försvinna ifrån projektet tills det har torkat, eller brunnit som det heter. Det kan ta olika tid beroende på hur stort ditt projekt är. Läs mer om betongarbeten på denna sida: betongarbetenstockholm.nu

Att kakla, eller att inte kakla

5 maj 2021

Har du tänkt sätta upp lite kakel eller klinkers hemma och är sugen på att göra det själv? Då behöver du tänka igenom några viktiga saker på förhand, innan du eventuellt drar igång med arbetet.

Att kakla själv, eller att inte kakla själv, det är frågan. Kan tyckas som en tråkig litterär koppling. Men, om du inte är en professionell plattsättare är detta faktiskt en viktig fråga att fundera på. Som nybörjare ska man inte ge sig på vissa utrymmen, medan andra kan passa en glad amatör alldeles utmärkt. Om du redan är en plattsättare behöver du inte ens läsa denna text. Då borde du ha dragit igång för länge sedan.

Undvik, eller kör i vind?

Vad ska man då undvika att ge sig på som amatör och novis inom plattsättning. Jo, våtutrymmen. Till exempel bad- och duschrum. I dessa rum är det viktigt att man får till exakt rätt lutning på golvplattorna så att vattnet rinner dit det ska – till avloppsbrunnen. Just denna del kan vara lite knepig. Det måste även såklart vara helt och riktigt fuktspärrat. Annars kan tråkiga kostnader uppstå, som när man senare behöver dra igång en mögelsanering.

Vad kan en amatör våga sig på då? Köket, är det korta svaret. Kakling ovanför bänkskivan närmare bestämt. Eftersom man redan har en vågrät linje att utgå ifrån kan denna kakling räknas som den enklare typen att utföra. Oftast slipper man även jobbiga vinklar och vrår. Så för kakling över köksbänken blir alltså svaret: kör i vind! Läs mer om plattsättare på denna hemsida: plattsättareistockholm.se

← Äldre inlägg

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.