Blogg

Hitta en arborist i Göteborg som arbetar med trädvård och trädfällning

20 jan 2022

Har ni för många vildvuxna träd på er tomt i Göteborg? I så fall kan det vara en god idé att ta hjälp av en arborist för att bedöma vilka som kan vara bra att fälla, och vilka som ska beskäras.

Träd är vackra men de har också ett ekonomiskt värde, även på en tomt och inte bara i skogen. Detta eftersom ett hus med fullvuxna träd på tomten ofta inbringar ett högre pris än ett hus med endast nyplanterade små träd. Har man stora träd på sin tomt ska man därför vara rädd om dem. Fast ibland blir det lite för bra och träden tar för stor plats och konkurrerar med varandra. Det kan göra att inget av träden egentligen mår riktigt bra eller får den näring och det vatten som det behöver. Då kan det vara bättre att ta hjälp av en arborist för att fälla några av träden, medan man i stället beskär de som man väljer att ha kvar.

Jämför priser på trädtjänster mellan olika arborister

Vill man ha hjälp av en arborist i Göteborg med trädfällning eller trädvård ska man först ta in en offert så att man på ett ungefär vet hur stor kostnaden blir. Priserna på trädfällning kan ibland variera mellan olika arborister och det kan därför vara bra att ta in offerter från mer än en. Som privatperson kan man också användas sig av rutavdraget när man anlitar en arborist för olika trädtjänster.

Undvik elolyckor - anlita en elektriker i Stockholm

18 jan 2022

Du kan utföra enklare elarbeten på egen hand om du har rätt kunskap. Du ska aldrig chansa, så i de flesta fall bör du anlita en elektriker i Stockholm. En felkoppling kan leda till olyckor.

I ditt hem finns det många apparater och grejer som behöver strömförsörjning för att fungera. Du har en mängd med elkablar och uttag i din bostad för att allt ska fungera. Vi är beroende av el i vårt moderna samhälle och du vet nog hur det känns när det är strömavbrott.

Du kanske är på väg att installera en värmepanna, sätta in nya eluttag eller dra om några elkablar. Det låter kanske så enkelt att du är i full färd med att fixa det på egen hand. Gör inte det! Låt en erfaren elektriker hjälpa dig då el är mycket farligt och ska handskas med respekt. Felkoppling och bristande underhåll av elinstallationer kan orsaka allvarliga olyckor.

Behöver du anlita en elektriker för att byta en glödlampa?

Du har många olika sorters belysning i ditt hem och förmodligen sitter det glödlampor i några av ljuskällorna. Inga glödlampor håller för evigt utan de går sönder efter en tid och måste bytas ut. Nu behövs det som du vet el för att din glödlampa ska lysa. Bör du ringa en elektriker när du ska byta en glödlampa? Nej, det behöver du inte göra då du själv kan byta glödlampa utan någon större risk för olyckor. Om det däremot är något elektriskt fel i din belysning ska du ringa en elektriker. Läs mer om elektriker på denna sajt: elektrikerstockholm.nu

Snickare i Falun räddade fingrarna

14 jan 2022

Vintern må vara vacker när solen skiner och snön gnistrar. När solen inte gått upp ännu och det är för många minus vill man att en snickare i Falun ska ha varit och byggt en carport under natten.

Karin funderade för säkert tusende gången varför ingen startat ett företag som åker runt och skrapar folks rutor. Något hon gladeligen skulle betalt för alla dagar i veckan. Dessutom var vädret så oförutsägbart nu att man aldrig visste om det var plus eller minus på morgonen. En sak var säker dock och det var att hon alltid hade glömt vantar när isen låg tjock och vägrade släppa sitt tag om rutan.

Dags för snickare i Falun att göra sin grej

Det tog nästan hela vägen till jobbet innan fingrarna hade slutat värka. Men då kunde hon knappa in orden snickare i Falun i sökmotorn. Ett möte väntade så hon fyllde i ett formulär på hemsidan så att de kunde återkomma när de hade tid.

Svaret i dator bekräftade att de kunde komma nästa morgon. Hon tog ledigt några timmar dagen därpå.

Snickaren nickade gillande när hon såg den grusbelagda parkeringen vid huset. Det skulle bli ett lätt jobb att bygga en carport. Frågan var bara hur länge hon ville vänta. Inte alls upplystes hon och fick veta att en carport kunde kräva bygglov som tog tid.

Vad de istället kunde göra var att bygga det som en friggebod. Hon sa ja till förslaget och längtade tills projektet var klart och bilrutorna var isfria varje morgon.

Hyra maskiner - gör projektet i Göteborg möjligt

7 jan 2022

Att dra igång ett projekt är en helt annan sak än att planera det. Nu ska alla grejerna på plats och allt ska samordnas. Då kan man hyra alla maskiner som står redo att börja jobba i Göteborg.

Det är mycket som drar igång samtidigt när man ska börja bygga. Har man på ett tidigt stadium i projektplaneringen kontaktat ett företag så kan man hyra maskiner i Göteborg.

Tillsammans med uthyraren lägger man upp tidsplanen för när de olika maskinerna kommer att behövas. På utsatt tid levereras maskinerna och de är i toppskick. Allt har gåtts igenom och de är nyservade och rena. När man sedan är klar med den fasen i byggandet som de behövs för så lämnar man tillbaka dem.

Det går att hyra maskiner men också annan utrustning

Det är ju inte bara maskiner som ska till vid ett bygge även om de är viktiga. Det finns annan utrustning som behövs för att hålla det hela igång. El, bodar och avspärrningar är saker som måste finnas och som man faktiskt kan hyra så att de är installerade och klara för användning när man kommer.

De flesta stora företag hyr sina maskiner eftersom det dessutom garanterar att de kommer att fungera under hela byggtiden. Det är dyrt och stressigt att stå och vänta på att en trasig maskin ska lagas. Händer det något med en hyrd maskin så byts den helt enkelt ut. Det företag som man kan hyra maskiner från finns där för att serva under hela byggtiden.

Golvslipning - välj rätt firma

7 jan 2022

Att välja en golvslipning är i nio fall av tio ett bättre alternativ än att riva ut ett gammalt golv och ersätta detta med ett nytt. Golv slits ut och detta av naturliga skäl. Du tappar saker, du ställer tunga möbler på golvet, du går på det, det repas av barnens lek och det kommer smuts över ytan: allt detta förfular golvet. Men, det handlar sällan om värre saker än att man lösa det genom en golvslipning.

Det enda som egentligen står i vägen för en golvslipning handlar om det faktum att sådana redan utförts. Beroende på vilket typ av golv det handlar om så kan en golvslipning också medföra att man vid nästa tillfälle inte har den möjligheten - av den enkla anledningen att golvet blivit för tunt. Där och då så blir ett nytt golv det alternativ som återstår, men innan dess så rekommenderas en golvslipning i Stockholm.

Fördelar med en golvslipning i Stockholm

Naturligtvis - det kan vara så att man vill uppgradera sitt golv också. Man kanske vill ha ett mer exklusivt golv i form av en fiskbensparkett snarare än det trägolv man har idag. Det ska man naturligtvis inte bortse från, men man ska heller inte bortse från det faktum att många golv går att förändra rent utseendemässigt också.

Handlar det om att man bara vill ha ett ljusare golv, ett varmare golv eller mer glans så kan man efter en avslutad golvslipning i Stockholm välja en ytbehandling som möter dessa önskemål. Det går även att exempelvis addera en annan färg om man vill det. Rådet är att aldrig utesluta golvslipning utan att alltid ha det som ett första alternativ. Du sparar pengar, du gör miljön en tjänst och du får ett bättre resultat än vad ett nytt golv kan ge dig.

Detta förutsätter dock ett professionellt jobb. Det är fullt möjligt att slipa golv på egen hand, men man tar då också ganska stora risker. En normal slipmaskin väger närmare 80 kilo och i samband med att man kör denna framåt så handlar det om vibrationer som man måste ha erfarenhet av för att kunna hantera. Det blir, helt enkelt, lätt fel och där golvet tar skada som en följd av detta. Dessutom så handlar det om att hyra maskinen och frakta den också.

Allt detta gör att en professionell golvslipning är det bästa alternativet. Då du dessutom kan använda Rot-avdraget för detta så finns ytterligare ett argument till varför du ska anlita en firma för jobbet.

Kan man slipa fiskbensparkett?

Om det handlar om ett värdefullt och mer exklusivt golv så bör man definitivt ta professionell hjälp med din golvslipning. Att slipa en fiskbensparkett - vilket är fullt möjligt! - på egen hand är att ta enorma risker. Stavarna som bildar detta vackra mönster ligger på ett speciellt sätt som kräver att man slipar det mot träets fibrer. Du vill, helt enkelt, att golvet ska behålla sin dragningskraft och att det även fortsatt ska ge den där wow-känslan. Det gör att slipningen bör ske av kunnig, utbildad personal.

Målare i Danderyd som även kan hjälpa till med färgsättning

4 jan 2022

Ska ni anlita en målare för att måla om huset i Danderyd? Funderar ni även på att byta kulör? I vissa fall kan man behöva ansöka om tillstånd från byggnadsnämnden innan man kan byta färg på huset.

Att måla om fasaden gör man av både estetiska och byggnadsvårdande skäl. Det är framförallt viktigt att man ser till att måla om huset när färgen börjar släppa och flagna. Detta eftersom fasaden annars kan dra åt sig fukt. Att renovera och måla om fasaden är ett omfattande arbete som kräver en hel del planering. Särskilt som det inte är så många månader om året som vädret tillåter fasadmålning. Därför gäller det att boka in målaren i god tid, eftersom många snabbt blir fullbokade. I de fall man även vill byta kulör på huset kan man i vissa fall först behöva ansöka om tillstånd från byggnadsnämnden.

Välj en målare som kan byggnadsvård

Det finns många vackra kulörer och det kan vara svårt att veta vad som egentligen passar huset. Ett bra sätt att hitta rätt färgsättning kan vara genom att gå runt i området där man bor och se hur andra husägare har gjort. Men det finns också målare som erbjuder måleritjänster i Danderyd där råd och förslag om färgsättning erbjuds kostnadsfritt i samband med olika måleriarbeten. Men ska man måla om en äldre byggnad är det viktigt att man också väljer en målare som är utbildad i byggnadsvård och som vet vilka material och färger som lämpar sig.

Smart användning av solceller i Falun

28 dec 2021

Att man kan dra ner på uppvärmningskostnaderna med solceller är ingen hemlighet. Men att man kan använda solceller på olika byggnader samt på marken även i Falun är det färre som har koll på.

Agneta och Kurt Svensson hade länge funderat på att isolera sommarstugan så att den kunde användas även under vintern. Då kunde barn och barnbarn åka skridskor på sjön när de kom på besök under vintern. De hade en sak kvar att bestämma och det var hur huset skulle värmas upp. Där fanns en öppen spis men den skulle knappast räcka till.

Att kunna använda stugan året om skulle ge så mycket och även höja värdet på fastigheten väsentligt. Kurt hävdade att solpaneler var ett perfekt val. Agneta tvivlade på att solceller i Falun skulle alstra tillräckligt med el.

Sommarstugan fick solceller

Kurt bad en företagare i Falun komma till stugan för att se om solceller var ett alternativ. Något han inte berättade för Agneta som blev förvånad när en bil körde in på gården och parkerade.

Efter att de hade tittat på och runt fastigheten dukade Agneta fram fika. Entreprenören sammanfattade sina intryck. Men svaret blev inte det Agneta förväntat sig. Solceller på sommarstugans tak skulle fungera alldeles utmärkt. Solenergin som de inte använde kunde lagras för ett senare tillfälle. Eller om de önskade, säljas.

Taket var det bästa alternativet tyckte han och Kurt log från öra till ära. Agneta fick se sig besegrad och accepterade. Framför sig kunde hon se hur barnbarnen spelade hockey på isen med rosiga kinder.

Hitta hantverkare i Stockholm som kan utföra hela arbetet

24 dec 2021

Det finns många hantverkare i Stockholm, och att hitta de olika man behöver hjälp av bör inte vara något problem. Men att leta upp och kontakta varje hantverkare för sig kan bli tidskrävande.

När man ska genomföra en större renovering hemma behöver man ofta ha hjälp av flera olika hantverkare. Förutom en snickare som ska sköta byggandet, behövs en elektriker som tar hand om elarbeten. Om renoveringen inkluderar VVS-arbete, det vill säga något med värme, ventilation eller sanitet, så behövs även en rörmokare.

I en stad som Stockholm finns förstås en del hantverkare inom de olika områdena man kan tänkas behöva vid en renovering. Däremot kan det säkert kännas lite omständligt och onödigt tidskrävande att välja ut en hantverkare i varje yrkeskategori och sedan kontakta alla var för sig.

Alla hantverkare samlade i ett företag

Om man hittar ett företag som kan erbjuda alla tjänsterna så kan det göra renoveringen enklare. Då får man tillgång till alla kompetenser man kan tänkas behöva, men lite smidigare än om man hade anlitat flera hantverksföretag.

Förutom att det blir enklare vid den första kontakten kan det vara en fördel att inte behöva tänka lika mycket på samordningen mellan olika hantverkare. Vem ska till exempel göra sitt arbete först? Sådant kan vara skönt att slippa tänka på.

Vad man i slutändan väljer att göra är förstås upp till var och en. Men det kan vara bra att åtminstone känna till att det finns företag som sköter hela renoveringen, allt från elarbeten till plattsättning.

Allt för dina stålkonstruktioner i Linköping

22 dec 2021

Både företag och privatpersoner köper material för sina stålkonstruktioner i Linköping. Det kan vara en byggnadsdetalj eller något för inredningen. Stål är både populärt och hållbart.

Ska du lyxa till ditt sommarställe i Linköpingstrakten med att bygga ett nytt soldäck? Då behöver du kanske ett stålräcke som du monterar glas under för att njuta av den fina utsikten. Det finns inga gränser för allt man kan bygga av stål, så det är dina idéer som avgör vad det blir som du bygger och köper. Stål är förädlat järn, och det finns en mängd olika standarder för hållfasthet och egenskaper när det gäller stål.

Ett expertföretag ger tips

Du behöver inte vara ingenjör själv och hålla reda på vilka olika stålkvaliteter det finns. Bara kontakta en kunnig leverantör och säg vad du ska göra för stålkonstruktioner i Linköping, så får du hjälp och vägledning. Du får också pålitliga leveranser och ett bra pris. Vad kan man mer begära? Det finns svenska stålgrossister som köper in kvalitetsstål från hela världen, inte minst från Tyskland. Ruhrområdet är välbekant för sina stora stålverk och sin tyska precision och kvalitet. De har en högteknologisk tillverkning, och allt är noga standardiserat för att motsvara höga krav på hållfasthet.

Det spelar ingen roll om du behöver stål till en detalj i din verkstad eller om du ska bygga en bro, du får samma fina service oavsett om du köper mycket eller litet stål. Det är känslan för service åt kunden som utmärker en bra stålleverantör.

En lägenhet i Stockholm var i behov av målare

20 dec 2021

Tänk vad lite färg kan göra. Bra att veta är dock att det kräver mer jobb än vad man tror. Numera kan man som privatperson ta hjälp av en målare i Stockholm och få ROT-avdrag för jobbet.

Martin hade fått ta över sin brors lägenhet och såg fram emot att få flytta hemifrån. Då skulle han slippa allt tjat hemma. Han skulle få lugn och tid att fokusera på skolan. Lägenheten i Stockholm var inte så tokig även om den skulle behöva en målares omtanke.

När hans födelsedag kom var det kalas hos mamma och pappa. De gav honom ett kuvert och han väntade sig de obligatoriska femhundralapparna eller kanske ett insättningskvitto då kontanter inte var så vanliga längre.

Målare i Stockholm transformerade lägenheten

Kuvertet innehöll inget av dessa. Däremot ett kort med text som berättade om att han skulle få lägenheten renoverad. En målare skulle komma från Sköndals Måleri redan i nästa vecka. Hans rum hos föräldrarna stod till förfogande under renoveringen. Han suckade över att återigen hamna under deras tak.

Sedan insåg han att tajmingen för renoveringen var perfekt och tänkte att mamma nog hade tänkt till. De kommande veckorna var kantade av prov och boende hemma skulle han inte behöva tänka på vare sig tvätt eller matlagning.

Målaren hade fått nycklar och kom och gick som han ville under tiden han jobbade med lägenheten. Färgerna hade valts av Martin själv och mamma. Men fondväggen i sovrummet hade målaren tipsat om då det skulle göra rummet känslomässigt större.

Golventreprenad lägger golv som håller i Dalarna

20 dec 2021

Det är en stor sak om man måste lägga om ett golv, därför är det viktigt att man satsar på bra kvalitet och rätt sort. Anlitar man företag för golventreprenad i Dalarna blir det rätt från början.

Olika verksamheter har olika behov och därför finns det väldigt många olika sorters golv att välja på. Det kan vara svårt att se för- och nackdelar när det finns så många valmöjligheter men om man anlitar en fackman så får man besked.

En bra golventreprenad kan få en industrilokal att se snygg ut genom att man valt rätt golv. Det är ju tuffa tag med tunga fordon och kanske spill av olja och kemikalier. Men det behöver inte vara ett grovt och tråkigt golv för det. Vet man vad som finns så kan man plocka fram just det golv som passar.

En golventreprenad kan alla golv och har hantverkare som kan lägga dem

Inte bara industrigolv ska vara vackra. En golventreprenad lägger golv i badrum, våtrum, vardagsrum, butiker och kök. Det är ju en väldig skillnad på vad som krävs av golven och därför är det kunniga och välutbildade hantverkare som gör jobbet.

En del golv behöver läggas för hand, bit för bit. Parkettgolv kan bli ett konstverk när det är klart och förhöjer känslan i ett rum. Parkett kan användas både i offentlig miljö och i hem eftersom de golven tål att slipas om och ytbehandlas nästan hur många gånger som helst. Men precis som plattor i våtrum kräver de en skicklig hantverkare. Läs mer om golventreprenad på denna hemsida: https://www.golventreprenaddalarna.se/

Fallskyddsutbildning för jobb på höga höjder

15 dec 2021

Det finns många jobb där man är tryggare med en fallskyddsutbildning. Man lär sig om skyddsutrustning och hur man använder den på rätt sätt. Det finns olika nivåer beroende på arbetsplats.

Kent började jobba på ett bygge efter skolan. Lärlingsjobbet var spännande och han längtade efter att få avancera. Så kom dagen då chefen frågade om han ville gå en fallskyddsutbildning. Lycklig svarade han ja och insåg att det var nu det började. Han skulle gå utbildningen tillsammans med några andra lärlingar som han lärt känna på jobbet.

Den dagen skyndade han sig hem för att berätta om utbildningen. Att det var en teoretisk och en praktisk del. Hela utbildningen skulle sluta med ett teoretiskt prov som, när avslutad, ledde till ett intyg som skulle gälla i flera år.

Spännande fallskyddsutbildning ger trygghet

Teorin gjordes genom att titta på videoavsnitt och svara på olika frågor. När det var dags för praktiken blev det mer spännande. De gick igenom olika typer av utrustning, det man hade på byggarbetsplatser. Det berodde på att alla som var med jobbade just inom bygge. De fick prova lite saker och han insåg att han nog var lite höjdrädd ändå. Desto viktigare att använda grejerna när det var dags.

Till sist var det dags för det teoretiska provet. Han var så nervös. Att plugga var inte hans starkaste sida. Allt gick ändå bra och han klarade det med bravur. Nu längtade han till måndag då han för första gången skulle få hänga med de andra upp på högre höjder.

Välgjord golvslipning i Göteborg

10 dec 2021

Golv som är välvårdade höjer bostadens värde och den trivsel man upplever hemma. Slipa om de gamla skavda golven och njut av hur alla möblerna kommer till sin rätt ihop med nyslipade golv.

Det är på sin plats att varna för att slipa golven själv om man inte är mycket kunnig och van. Det är svårare än vad man tror att få ett jämnt och fint resultat och föra slipmaskinen på rätt sätt. Ditt trägolv i Göteborg kanske är både slitet och fult, men det har ett visst värde, som ökas betydligt med en omslipning. Satsa därför på att få detta proffsigt gjort, så blir det också mycket roligare att möblera rummet.

Snygga och välvårdade golv

Man behöver inte ha ett hem som är överdådigt eller extravagant, men att ha hela och välvårdade golv gör en väldigt stor skillnad. Man vill helt enkelt ha ett snyggt golv som man trivs med och som ger en skön känsla av att ha hemmet i ordning. Det får du med en golvslipning i Göteborg. Är du hemma mycket, ser du golvet hela tiden. Jobbar du är det extra mysigt att komma hem till en bostad som är fin.

När golvet är slipat är det dags att välja yta på det. Det finns många sorters ytfinish, både när det gäller ytans hårdhet och när det gäller färg och glans. Be gärna golvsliparen om råd och tips, för det är deras specialitet att veta vilka träslag som passar ihop med olika sorters lacktyper eller oljor.

På Södermalm finns stans bästa målare

29 nov 2021

Behöver du en målare på Södermalm? Fråga grannar och andra personer efter tips. De brukar vara välvilliga att berätta om målare som har gjort ett bra arbete i deras lokaler eller bostäder.

Södermalm i Stockholm är känt även utanför stadens gränser. Södermalm är en stadsdel i Stockholm som har ett rykte att vara mysigt, ombonat och kreativt. På Södermalm bor och verkar det många kreativa personer. Det gör att stadsdelen sprudlar av energier och kreativitet. Kreativiteten genomsyrar det mesta på ett eller annat sätt på Södermalm. Allt från second hand-butiker och mysiga caféer till gallerier och Fotografiska.

Att starta upp en liten firma eller affär på Södermalm kan tyckas vara krångligt för den som aldrig satt sin fot där. Precis som på många andra ställen så är företagare hjälpsamma och tipsar varandra om olika saker. Har ett annat företag huserat i lokalerna innan så kanske man vill göra om lite grand.

Anlita målare med referenser

Då finns det garanterat ett grannföretag som kan tipsa om vilka målare på Södermalm som gör bästa jobbet. Anlitar man målare kan man koncentrera sig på att starta upp sin firma istället. Dessutom kan man fixa inredningen man behöver för verksamheten.

Bästa tipset när det gäller inredningen är att besöka någon andrahandsaffär eller en marknad på Södermalm. Där kan man hitta ett unikt tyg för gardiner. Kanske man hittar något annat som blir ”den där” detaljen för lokalen som sätter hela prägeln? När lokalen är fixad och klar och företaget är igång är det självklart dags för invigningsmingel.

Snickare i Göteborg erbjuder prisvärd snickeri

26 nov 2021

Hur roligt är det inte att ha projekt framför sig? Även om man inte kan fixa alla själv, är det helt otroligt att se dem växa fram. De man inte tar själv sköter snickare i Göteborg åt en.

Huset som en gång var i perfekt storlek för en har nu blivit för litet. Man kan inte skylla på att huset har krympt, när det faktiskt är familjen som växt. Men detta drömhuset är inget man vill lämna. Utrymmet finns att dela av det stora vardagsrummet till ännu ett rum. Så med hjälp av snickare tar man tag i det och delar av rummet. Alla mår bättre av att få ha sitt egna utrymme. Till en viss ålder funkar det att dela, men det märks när det är dags. Att flytta är inte alltid så enkelt, men det är inte heller något man behöver göra om möjligheterna finns att bygga ut, eller dela av rummen.

Snickare gör olika projekt

Som snickare arbetar man med flera olika saker. Det är inte bara att bygga upp eller bygga ut. De kan även hjälpa till med saker som att installera nya fönster, eller en ny dörr. Allting på huset gör helheten av huset. Vill du ha en helt ny fasad som stämmer in på ditt drömhus? Vänd dig till en snickare som hjälper dig med jobbet. För att få ett bra pris kan du fråga några olika efter offert. Detta är något många erbjuder kostnadsfritt, kolla då så allt är inräknat i offerten.

← Äldre inlägg

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.