Blogg

RSS

Takmålning – ett höjdarjobb

16 aug 2022

Ta höjd för takmålning hos en firma med tio års garanti. Inget projekt är för litet eller för stort. De tar sig an alla tak oavsett material och skick.

Du tar din vanliga promenad med hunden runt kvarteret. Det gula huset längst ner på gatan som alltid sett lite nedgånget ut ser denna dag nytt ut. Förutom att huset fått ny färg är det något annat som gör att det sticker ut. Du kan inte sätta fingret på det men så skäller hunden och du tittar upp.

Taket ser helt nytt ut men du har ju inte sett några byggställningar eller hantverkare. Just då kommer grannen ut. Du berömmer hens tak och skrockar lite om att du inte sett några gubbar på taket. Grannen säger att det var ett riktigt höjdarjobb. Hen berättar sedan om hemligheten takmålning.

Takmålning ger ditt tak ett längre liv

Grannen talar om för dig att företaget som utförde takmålningen gav riktigt god service. Arbetarna var både säkerhetsmedvetna och snabba. Det var därför du inte hade hunnit se någon aktivitet vid huset för att arbetet hade utförts så effektivt. Takmålningen var även billigare än ett eventuellt byte av hela taket.

Du går hemåt igen och stannar hundra meter från ditt eget hus. Först nu tänker du på ditt eget tak. Det har blivit hårt ansatt av väder och vind. Att byta hela taket behövs inte än på många år. Och med lite omvårdnad kan det hålla flera år framåt. Takmålning får det bli. Kom i kontakt med ett företag som hjälper dig med takmålning här: www.takmålning.net

Stålhallar går snabbt att få på plats

8 aug 2022

Stålhallar kan vara enkla byggnader som går snabbt att få på plats och bara använda till lager, men de kan lika gärna bli en välutrustad industrilokal.

Stålhallar har fördelen att de tillverkas i moduler vilket gör att de går snabbt att få på plats. Har du tomt och bygglov behöver du inte tänka på så mycket mer. Företag som arbetar med att tillverka stålhallar har kunnandet och erfarenheten att rita och projektera byggnaden åt dig.

Samhället har förändrats mycket de senaste åren och genom e-handeln behövs fler och fler lagerlokaler i områden utanför städer med tillgång till bra logistik. De lokaler som byggs ska vara enkla och funktionella och då är en stålhall den perfekta lösningen. Stålhallar får lätt den rymd och det utrymme som moderna logistikcentraler behöver och är lätta att få på plats.

Stålhallar är lätta att bygga till

Många företag expanderar snabbt och lokalerna kan bli för små. Därför är det viktigt att redan på projekteringsstadiet planera för en kommande tillbyggnad. Stålhallar har fördelen att de enkelt kan byggas till med fler moduler vilket blir en mycket mer ekonomisk lösning än att behöva flytta.

Om du står inför att starta ett byggprojekt är det därför klokt att på ett tidigt stadium ta kontakt med ett företag som tillverkar stålhallar. De hjälper till med allt från projektering och transport till montering och slutdesign av större och mindre byggnader. En stålhall passar lika bra till häststall som till garage för arbetsfordon och hur du inreder är sedan upp till dig.

Dags att skaffa markiser på Lidingö

6 aug 2022

Varför plågas av värmen när det är dags att äta lunch? Markiser eller inte kan vara det som bestämmer, när solen gassar under vackra sommardagar på Lidingö.

Hantverkarna hade gjort ett fantastiskt jobb när de byggde parets veranda. Nu kunde de äntligen äta ute utan att stolsbenen sjönk ner i den mjuka marken. Och utan att bordet ständigt stod och vippade på den ojämna marken. För att fira köptes nya utemöbler, så att de kunde njuta fullt ut av altanen.

Möblerna hade kommit på plats och lunchen var i antågande. Mikael stod i köket och hackade de sista ingredienserna till dagens sallad. Ann hade redan dukat och ställt en bukett blommor från trädgården som prydnad på bordet. Dagen var vacker, inte ett enda moln på himlen. Det var då de insåg att de inte köpt något för att skapa lite skugga.

Markiser beställt

Det blev ingen lunch ute den dagen när de båda insåg att det var på tok för varmt. När de ätit färdigt, googlade Mikael på markiser, och hittade ett företag som hade showroom i närheten. Istället för att köpa ett parasoll, hade de kommit överens om att markiser med solskydd på Lidingö var optimalt.

De fick hjälp av en trevlig säljare som visade dem runt. De valde en vit nyans som passade bra med huset. När de ändå var igång köptes även en till, då kontoret låg åt samma håll. Båda höll på att bli tokiga av blänket på skärmen under soliga dagar. Nu skulle även det vara ett minne blott.

Detta ska du tänka på när du väljer stängsel till din bostad eller verksamhet i Uppsala

27 jul 2022

När det kommer till monteringen av staket och stängsel till din bostad och verksamhet i Uppsala är det viktigt att du väljer rätt, produkt såväl som företag.

Valet av grind, stängsel och staket är beroende på just vad det är du försöker hålla inne och ute. Är det en bostad eller någon typ av verksamhet? Ett villaområde eller industritomt? En liten lantgård eller ett större lantbruk? Försöker ni hålla människor ute eller djur inne?

Bara vid valet av stängsel finns det många olika typer att välja bland, från de starkare och större palissadstängslen, till de svagare men mer välkomnande panelstängslen, vidare till de effektiva elstängslen och till de mer förmånliga villastängslen. Alla har sina för- och nackdelar, så det är viktigt att veta skillnaden.

Att tänka på när du väljer säljare av stängsel i Uppsala

När det gäller montering av staket, grindar och stängsel i Uppsala finns det, likt valet av stängsel, ett flertal olika företag att välja bland. Därför är det viktigt att du hittar ett företag som passar just dig och dina behov, och som har den erfarenheten som krävs för att få jobbet gjort så smidigt och kostnadseffektivt som möjligt.

Ett av de bästa sätten att säkerställa att företaget du är intresserad av är det rätta för dig är att kolla upp och kontakta företagets referenser. Det ger dig en unik inblick i företagets arbetsmetoder och resultat från ett kundperspektiv, samtidigt som referenserna också kan ge dig några värdefulla tips.

En målare Solna spiller inte färg

18 jul 2022

Det är bekvämt att lämna sitt målerijobb i hemmet till verkliga proffs. En målare i Solna har alla verktyg med sig och jobbar alltid effektivt och proffsigt.

Du vet hur det är, man börjar med de bästa avsikter att göra ett fint målarjobb själv. Man lägger ut tidningspapper, man maskerar och man har köpt en ny pensel. De första fem minuterna går det bra, men sedan börjar det bli tröttsamt. Man skulle inte spilla ett enda stänk någonstans, men så händer det ändå.

Det är lätt att bli frustrerad, speciellt om man vill bli färdig fort. Det är faktiskt en bra idé att lämna hela jobbet till en målerifirma i Solna, som har både vana och redskap. Du kan utnyttja ditt ROT-avdrag och målningen blir snabbt och väl utförd. Du ska titta på den där väggen under lång tid framöver, så det kan vara värt att satsa på kvalitet.

Målare har mängdrabatt och kontakter

Du kan som privatperson knappast få färgen billigare än målerifirman som är stamkund hos färgleverantören. Om du målar mycket sällan, är det ett ganska stort besvär att skaffa alla prylar du behöver för att göra jobbet. Kanske gillar du inte heller att kliva upp på en stege.

Det finns också olika metoder för att måla, och olika färger för olika material. Yrkesmålare har både erfarenhet och kunskap så att inte färgen bubblar sig, spricker eller fäller. De har sina knep för att lyckas med sina uppdrag, och det är roligt att se dem i aktion.

Snickare skapade nytt rum i Örebro

10 jul 2022

Har man ont om plats hemma men har ett vindsrum som står tomt finns lösningar. En snickare från Örebro kan isolera och på andra sätt skapa ett mysigt utrymme.

Det lilla huset på landet utanför Örebro som Marie hade ärvt var mysigt. Men tyvärr också lite trångt. Det var endast en våning och där fanns kök och kombinerat vardags- och sovrum. Hon som femtioplussare tyckte att det var lite som att bli student igen och klämma in sig i en liten etta.

Tanken på att hon skulle be en snickare titta på möjligheter till en liten tillbyggnad växte stegvis fram. Så en dag beslutade hon sig för att tag i saken och ringde en snickare för att boka in en dag då denne kunde komma till huset för ett första möte.

Smart snickare i Örebro

Emil, en snickare i Örebro, började med att berömma henne för ett fantastiskt hus. Där fanns så mycket historia som hade bevarats, något som inte var vanligt. Så fortsatte diskussionen till den tilltänkta utbyggnaden. Sedan frågade han om han fick ta en titt på vinden. Vilket han förstås fick lov till.

Han gick upp medan Marie satte på kaffe. När Emil kom ner var han eld och lågor. Han undrade om hon inte skulle kunna tänka sig att inreda vinden. Den var helt fantastisk. Hon hade inte varit där så de gick upp tillsammans. Han hade rätt, den var mycket större än hon trott. De beslutade att Emil skulle sätta ihop ett förslag och återkomma snarast.

En samverkansbalk ger materialbesparingar vid bygge

4 jul 2022

En samverkansbalk i husbygget ger en tålig och kostnadseffektiv konstruktion. Stålet i balken samverkar med betongen för ökad styvhet och minskade påkänningar.

Samverkan leder till resultat. Genom samverkan kan flera människor tillsammans skapa lösningar som den enskilde individen inte hade klarat av. Även djur kan samverka. Tänk bara på lejonflocken som jagar tillsammans på ett välstrukturerat sätt för att fånga sitt byte. Ett ensamt lejon har mycket svårare att hitta mat.

Men kan material och fysiska föremål samverka? Såklart att de kan. Skruven samverkar med träet för att hålla ihop stolen. Ett kugghjul samverkar med ett annat kugghjul i driften av en maskin. Till och med en balk kan samverka – då är det en så kallad samverkansbalk som samverkar med betong i en stark konstruktion.

Montering av samverkansbalk

En samverkansbalk är gjord av stål. De används ofta i moderna byggnader för en optimering av materialanvändningen. Man gjuter in sin samverkansbalk i betong. Därefter brandisoleras undersidan. Eller så använder man en balk med integrerad brandisolering. Det blir en tålig och kostnadseffektiv konstruktion som underlättar skapandet av öppna ytor i byggnaden.

Monteringen av balken görs med hjälp av kran. För arbetet att få den på plats krävs en samverkan mellan kranbil och förare, mellan svetspistol och svetsstift, eller mellan bultdragare och bult. Efter montaget kommer stål och betong att samverka genom kraftöverföring. Därigenom ökar konstruktionselementets styvhet med minskade påkänningar i stålbalken. Ännu en gång har samverkan gett ett resultat där ett plus ett är större än två. Läs mer om smaverkansbalk på denna hemsida: www.samverkansbalk.se

Snickare i Nyköping gjorde platsbyggd bokhylla

1 jul 2022

En snickare i Nyköping anlitades för att göra en rymlig och snygg platsbyggd bokhylla. Grundarbetet gjordes i verkstaden och sedan monterades hyllan på plats.

Britta älskade böcker. Hon hade en diger boksamling som fyllde hennes gamla bokhylla i huset i Nyköping till bredden. Det var böcker som stod i dubbla rader innanför varandra och även böcker som låg ovanpå dessa så att allra minsta utrymme utnyttjades. Några av hyllplanen hade börjat bågna och nu funderade hon på att byta bokhylla. Det skulle vara något som var både snyggt och hållbart och rymde många böcker.

Hon tilltalades inte direkt av möbelvaruhusens utbud, utan bestämde sig för att höra med en snickare som kunde utföra snickeriarbeten i Nyköping. Tillsammans kom de fram till att en platsbyggd bokhylla skulle bli både snyggt och funktionellt. Och inte minst rymma många böcker.

Snickare kom med förslag

Snickaren mätte väggarna och kom efter ett tag tillbaka med ritningar på ett förslag till utförande. Britta tyckte att det såg bra ut och accepterade hans offert. En positiv sak var att arbetet berättigade till ROT-avdrag, så därför skulle bokhyllan inte bli orimligt dyr trots att den var skräddarsydd.

Snickaren förberedde alla delar i sin egen verkstad. Därefter kom han hem till Britta och började med monteringen. Två hela väggar fylldes med den platsbyggda bokhyllan, inklusive utrymmena ovanför durkar. Det blev precis så snyggt som Britta hade tänkt sig. Nu återstod bara att fundera över hur böckerna skulle ordnas. Skulle hon sortera i bokstavsordning, efter ämnestyp eller färg på bokryggarna?

Målare Norrköping - måla själv eller ta hjälp?

1 jul 2022

Dags att måla om i hemmet? Med lite färg kan man nå stora förändringar och detta dessutom till ett lågt pris. Att måla om är det enklaste sättet att skapa ett nytt hem. Men, det handlar också om en uppoffring och om kunskap för att nå rätt resultat. Klarar du av att måla på egen hand eller gör du bäst i att anlita en målare i Norrköping?

Till skillnad från andra renoveringsprojekt så blir ett måleriarbete ofta en ickefråga för privatpersoner. Man kan måla själv och därmed så gör man också det. Det man inte tänker på är att ett måleriarbete är svårt att lyckas med och att en målare i Norrköping har en lång, gedigen utbildning i ryggen. Att underskatta detta faktum är att vara ute på ganska djupt vatten och många skulle definitivt må bättre av att anlita proffs.

Måla som en målare i Norrköping

Väljer du att måla på egen hand så bör du agera som en målare i Norrköping och det bästa tips vi kan ge gällande detta handlar om förberedelse och om vikten av rätt grundjobb. Ytan som ska målas måste vara förberedd och det innebär att du måste spackla, slipa, tvätta, grundmåla och i övrigt göra den mottaglig för den färg du ska applicera. Utöver detta så måste du täcka exempelvis golv, lister och delar av taket. En annan viktig detalj handlar om verktygen som används. Se alltid till att välja kvalitet i dessa frågor. En billig roller och en billig pensel kommer att sätta negativa avtryck på hela jobbet.

Rent tidsmässigt kan man säga att ungefär 80% av tiden ska läggas på detta område - endast 20% handlar om att doppa rollern i tråget och måla väggen. Gör du på det sättet så kan du lyckas hyfsat.

Men, rådet är att åtminstone överväga att ta hjälp av en målare i Norrköping. Det handlar även om tid. Har du tid att lägga på projektet eller kommer du - som många andra - att forcera dig igenom det och bara vilja bli klar? Det kommer att synas om du gjort så. Att betala för en målare i Norrköping och använda Rot-avdraget för detta är i många fall både den bästa och den mest prisvärda lösningen.

Här hittar du hjälp med trädfällning

13 jun 2022

Proffsig hjälp med trädfällning på säkert sätt. Det hittar du i Stockholm hos en firma som hjälpt till med detta i många år åt både företag och privatpersoner.

Ibland kan träd växa och bli så höga att de hotar att falla över ens bostad. De kan också drabbas av röta och andra sjukdomar. Träd kan även skadas av exempelvis starka vindar och behöva avlägsnas. Har du behov av att fälla ett träd, men inte känner dig bekväm med att göra det själv, ska du ta kontakt med en firma som jobbar med trädfällning.

Att ge sig på att avlägsna ett träd på egen hand är både omständligt och riskfyllt, så det kan vara smart att överlåta detta åt proffsen som har både kunskapen och rätt utrustning för jobbet. Som privatperson går det bra att utnyttja rutavdraget när du anlitar hjälp med trädfällning.

Trädfällning och bortforslingen av trädet sköts professionellt och säkert

De som jobbar med trädfällning kan även hjälpa till med andra tjänster som exempelvis stubbfräsning, om man har stubbar kvar som man vill bli av med. De hjälper även till med att forsla bort det material som blir kvar efter träden så du slipper att själv såga och kvista samt elda upp allt.

Målet med en framgångsrik trädfällning är att det ska lämna så lite spår som möjligt när jobbet är klart. Oavsett om ni är en förening, ett företag eller privatpersoner, anlita en trädfällningsfirma nästa gång ni har problem med ett träd i er närhet.

Målare i Nacka - fördelar med professionell hjälp

4 jun 2022

Ny färg på väggarna kan göra mirakel både för det egna humöret och för det uttryck en bostad ger till exempelvis besökare. Att trenden om det vita hemmet kommit att ebba ut är glädjande.

Genom färg så skapas mer individuella och personliga hem. Och, det är inte bara väggarna som kan målas: man kan se att allt från golv, tak och olika snickerier med fördel kan målas om i en ny färg och ytterligare förstärka känslan av ett unikt hem.

Oavsett vilken färg du väljer till ditt hem i Nacka så bör du överväga att anlita en målare. Att måla om på egen hand är krävande och det ställer höga krav på tålamod, på rätt verktyg, på rätt utförande och - kanske framförallt - på rätt grundarbete. Att betala för en målare i Nacka ger dig en enkel och prisvärd väg fram till ett både snyggt och hållbart resultat - oavsett vilken yta som ska målas.

Hitta en färg som passar genom din målare i Nacka

En annan fördel med att anlita en målare i Nacka handlar om att man får ett bra bollplank. Det är inte helt lätt att hitta rätt kulör till hemmet och det som passar hos dina vänner kan vara helt fel val för just ditt hem, din planlösning och dina möbler. Här kan en målare hjälpa dig att hitta rätt.

Målare är experter på färger och kulörer och vet vilka sådana som passar bra med varandra - och hur de exempelvis reagerar vid olika ljusinsläpp. En målare som bollplank är ett bra sätt att hitta den färg som passar för det egna hemmet. Och, det finns säkerligen också referensbilder som målaren kan visa upp gällande andra projekt närliggande ditt.

Tapetsering? Välj en målare i Nacka!

Hand i hand med mer färg i våra hem kommer också tapeter. Idag är tapeter återigen på tapeten och det finns all anledning att överväga sådana om du ytterligare vill skapa attityd och personlig känsla i hemmet. Även om tapeter idag är enklare att sätta upp än tidigare - främst genom Easy-Up och liknande modeller - så handlar det om ett ganska tidskrävande projekt som definitivt ställer krav på att man har tungan rätt i mun. I synnerhet om det handlar om mönsterpassning.

Rådet är att du anlitar en målare i Nacka även för detta. Målare är utbildade även för tapetsering och det ger dig en smidig väg fram till ett perfekt resultat. Även här kan du med fördel ta hjälp av inspirerande bilder från tidigare projekt. Vad funkar i ett större rum, vilken tapet kan göra sig bättre på en mindre yta och vilka färger passar bäst i en trängre hall? En målare i Nacka ger dig nycklarna till ett bättre val.

Effektivt arbete med rullställning

3 jun 2022

Behöver du ha möjlighet att flytta på ställningen efter hand när du renoverar? Då kan en rullställning vara ett bättre alternativ för dig. Enkel att hantera.

Arbeten kan se väldigt annorlunda ut. En del arbetar med människor, andra med djur, en del lägger golv, en del bygger. Vi behöver helt enkelt olika redskap i vardagen för att underlätta arbetet. Som till exempel vid en renovering eller ett nybygge. Det kan innebära att du behöver arbeta från en högre höjd.

Då är det helt perfekt att ha en rullställning vid din sida. Du kommer upp på den höjd du behöver och kan tryggt utföra ditt arbete. Att ha en rullställning är nästan ett måste för de som utför en renovering eller liknande på en högre höjd. Det gör arbetet betydligt enklare.

Flytta rullställning vid behov

Det finns olika typer av ställningar man kan använda sig av när man bygger, som till exempel den vanliga byggnadsställningen. Men det finns fördelar med att använda en rullställning. Du flyttar den enkelt till ett nytt ställe när du behöver. Det innebär att du inte måste ha hjälp av en maskin för att göra det.

Trots att det är en rullställning som är flyttbar, så innebär det inte att den är ostadig. Du kan stå i lugn och ro på rullställningen. Du kan nämligen låsa fast den så den inte riskerar att åka iväg när du arbetar på den. Med en rullställning blir ditt arbete mer effektivt och du kommer åt överallt på ett säkert sätt.

Om att installera solceller till BRF

2 jun 2022

Nu kan ni som bostadsrättsförening spara pengar genom att installera solceller. Läs vidare för att ta reda på hur det funkar att fixa solceller till er BRF.

Att titta på mer kostnadseffektiva och miljövänliga alternativ när det kommer till elförsörjning för sin BRF är högaktuellt för många. Vi blir allt mer beroende av el och många väljer även en el- eller hybridbil idag. Om ni har funderingar kring hur ni vill sänka driftskostnaderna för er förening och samtidigt använda ett miljövänligt alternativ ska ni överväga att installera solceller på taken till några av era fastigheter. Solen skiner även de dagar när det är mulet ute och även under vinterhalvåret kan solcellerna fånga upp tillräckligt med energi för att det ska täcka elförsörjningen till föreningen. Genom att ordna solceller till bostadsrättsföreningen kan ni bli självförsörjande med el och spara pengar.

Ta er BRF till en ny nivå med solceller

Renare energi än solens är svår att hitta. Genom att fånga upp solstrålar med installerade solceller, har ni som BRF möjlighet att bli självförsörjande med el och tack vare det sänka era kostnader. När man installerar solceller till bostadsrättsföreningen kan man skapa ren el till föreningen och solen betalar även det som själva omställningen kan kosta. Har ni laddstolpar till föreningens bilparkering, kan ni låta solenergi ladda era bilar också. Att investera i solceller till sin BRF är också ett smart miljöval. Samtidigt som ni minskar den totala driftskostnaden för er förening, försörjer ni era boenden med ett miljövänligt alternativ.

← Äldre inlägg

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.