Blogg

RSS

Anlita en geotekniker

27 Mar 2023

Vid större byggnationer är det viktigt att anlita en geotekniker, så att man vet vilka förhållanden som man kommer bygga i. Och vad det kommer kosta.

Glädjen stod högt i tak när byggfirman hade kommit över en stor bit mark på ett mycket attraktivt läge. Här skulle man nu bygga ett flertal höga bostadshus, som man visste skulle dra in mycket stora pengar i kassan.

Men när en av delägarna en dag ställde frågan gällande hur läget stod till under markytan, så blev det en orolig stämning på kontoret. Plötsligt mindes man några konkurrenter som nästan hade gått i konkurs på grund av fördyrande kostnader för grundläggningen. Snabbt tog man därför kontakt med en geotekniker, som kunde ta reda på hur det stod till med marken man köpt.

Geotekniker för rätt planering

Det var många spända dagar för ägarna av byggfirman innan man fått ett resultat från den geotekniker som man anlitat. Men när det väl kom så var det återigen glada miner och ägare som kunde andas normalt igen. Lite som att vinna högsta vinsten på ett lotteri, där vinsterna bestod i minsta möjliga kostnader vid byggnationer.

Utan att ha en aning om hur det stod till under markytan så hade man fått mer eller mindre perfekta förhållanden för sin byggnation. Där fanns en berggrund som låg på lagom djup, och som man kunde förankra sina pålar i. Och det var dessutom en berggrund som innehöll rätt komponenter för att vara stark och stabil på alla sätt och vis.

Anlita elektriker i Bromma

26 Mar 2023

En elektriker finns alltid till hands när man ska bygga nytt hus i Bromma. Men det kan bli mer än ett besök innan allt är helt färdigt för en inflyttning.

Även om man ser sig själv som händig så är det vissa delar i en husbyggnation som man ska ta hjälp av en yrkesperson till. En av dessa är inkoppling av el. Och det kan innebära mer än vad man kanske först kan tro, för en elektriker är inte enbart någon som drar sladdar och sätter kontakter.

Som elektriker i Bromma kan man vara delaktig i installation av värmesystem och även golvvärme, samt även en del som hör till ventilation. Allt där det behövs elektricitet, helt enkelt. Även om det kan vara andra yrkesgrupper som tar vid, när elen väl är framdragen och korrekt dimensionerad.

Elektriker på uppdrag i Bromma

Den som arbetar som elektriker i Bromma blir ofta anlitad för att ordna all el till en nybyggnation av hus. Men för att allt ska gå rätt till så får elektrikern komma till huset minst två gånger. En gång innan ytskiktet är färdigt och en gång när ytskiktet är klart.

Bygger man hus själv, och anlitar olika företag som hjälp, så är det något som man bör veta om. Annars kanske man missar något eller blir förvånad när elektrikern inte är helt färdig vid sitt första besök. Ändå är det viktigt att man anlitar en utbildad och erfaren elektriker, så att man kan känna sig säker med installationen.

Välj en professionell murare i Göteborg

17 Mar 2023

Att bygga hus i tegel har kommit att bli mer populärt igen. Efter några år där de flesta väljer att bygga hus i trä - eller där man exempelvis väljer de nyckelfärdiga alternativen som finns på marknaden - har fler åter börjat upptäcka de fördelar som finns med tegel.

Något som man också kan upptäcka bara genom att ta en promenad genom centrala Göteborg och se hur hus med flera, flera hundra år på nacken fortfarande står stadigt och fortfarande har den elegans som tegel för med sig. Det, om något, säger en del om fördelarna med tegel. Men, det säger också en hel del om vikten av rätt murare i Göteborg och vikten av att du som privatperson ska vara noggrann med ditt val av partner i den frågan.

En murare i Göteborg ger ett hållbart resultat

Ser man till tegel som material så finns det enorma fördelar. Dels så handlar det om framtida underhåll och skötsel. Med ett hus i tegel så slipper du måla om och du slipper hålla på att underhålla fasaden på samma sätt som om du valt puts eller trä. tegel är även ett material som isolerar på ett riktigt bra sätt och detta oavsett om det handlar om kyla eller om exempelvis buller och oljud.

Att tegel dessutom har utmärkta termiska egenskaper borgar för en lägre energiräkning i framtiden för dig som villaägare. Som en sista fördel med tegel så kan livslängden nämnas: tegel står stadigt och är ett material med lång hållbarhet - men för att det ska vara på det sättet så krävs också en professionell murare i Göteborg.

Murare gör ett tungt precisionsjobb

Genom att anlita en murare så garanteras du ett arbete som dels sker effektivt - och som dels också ger ett resultat som A) står pall för framtida slitage B) som ser snyggt och fräscht ut.

Tyvärr så ser man att många privatpersoner tror sig kunna mura och där man misslyckas kapitalt. Man underskattar vikten av erfarenhet, av utbildning och att det handlar om ett precisionsjobb som dessutom är tungt. Det spelar ingen roll om du ska bygga ett hus i tegel, resa en mur runt tomten eller exempelvis mura en öppen spis i vardagsrummet.

Genom att anlita en murare i Göteborg så får du alla fördelar som tegel har potential att föra med sig. Gör du jobbet på egen hand så kan du, tyvärr, räkna med en hel del framtida problem.

Du kan hitta mer information kring murare på denna hemsida: muraregöteborg.nu

Vilka markiser sitter i dina och andras fönster i Stockholm?

16 Mar 2023

Vad är det för markiser som är vanligast när det gäller allmänna utrymmen i Stockholm? Är det någon skillnad på markiser över huvud taget kan man fråga sig.

Det är inte så konstigt om inte alla människor lägger märke till vilka slags markiser som hänger utanför fönsterna på de kommunala fastigheter som finns i Stockholm. Inte heller om de aldrig reagerar på vad en restaurang har för markiser utanför sina fönster. Varför skulle de ens bry sig?

Det är troligtvis så att ingen har det minsta intresse av vilka markiser som är vanligast på de allmänna utrymmena i Stockholm, såsom kommunhus. Men kanske, kanske lägger människor överlag märke till markiserna över en restaurang lite mer än på ett vanligt ordinarie hus. Det finns dock inget belägg för detta.

Markiser finns för olika önskemål och smakriktningar i Stockholm

En av de populära modeller på markiserna som går att hitta är korgmarkiser i Stockholm. En sådan skyddar inventarier och gardiner i ditt hem. Det är de luriga UV-strålarna som bleker allt som finns i deras väg. Även målningar och dina vackra och eleganta tygmöbler kan ta rejäl skada.

Du själv och de som vistas innanför fönstret som bär en korgmarkis kommer märka att det blir en mer behaglig inomhustemperatur när markisen skyddar huset från solens varma strålar. En varm dag är detta guld värt. En kall dag med stark sol kan det vara lika skönt att fälla ut en markis framför dina fönster.

Få färg på vardagen med fasadmålning i Stockholm

11 Mar 2023

Det livar upp med en riktigt trevlig färg på fasaden. Få hjälp med fasadmålning av ett pålitligt företag i Stockholm, och ha en riktigt skön semester.

Det är inte lätt att måla om där hemma. Speciellt inte när man helst av allt vill ha en riktigt lugn och skön semester. Men det går att få båda. När du anlitar en riktigt erfaren målare för att måla om fasaden i Stockholm så kommer jobbet att bli snabbt gjort, och du kan pyssla med det du helst gör på semestern istället.

Det är ett lite knepigt jobb, det där att måla om fasaden. Så även om du är en riktigt händig människa, så är det ändå skönt att hyra in hjälp när det kommer till fasaden. Det är så väldigt lätt att det blir fel när färgen bara kommer på lite hursomhelst.

Att tänka på vid fasadmålning

Listan på saker du behöver tänka på är lång, men din målare hjälper dig såklart med de svåraste valen, och kan berätta för dig vad som är det bästa tillvägagångssättet. Men för att börja lite på listan, så är det bra om du vet vilken färg som ditt hus är målat med sedan förut. Det finns många olika sorters färg.

Den vanligaste färgen idag är akrylfärg. Men många svenska röda hus målades förut med slamfärg. En annan vanlig färg, men som håller på att försvinna, är oljefärg. Det är viktigt att du vet vad du har, innan du börjar måla om ditt egna hus.

Målare som gör det lilla extra finns i Södermanland

10 Mar 2023

För att få hjälp med traditionellt måleri, särskilda byggprojekt och även plattsättning kan man anlita skickliga målare med fokus på Södermanlands region.

När man behöver hjälp med att måla om på ägorna eller i ett specifikt rum, kan det många gånger vara klokt att kontakta en skicklig målare i Södermanland. Tjänsterna brukar inte börja och sluta med enbart måleri – det går till exempel att hitta målare i Södertälje som utför även byggjobb och plattsättning.

Andra arbeten som målare kan utföra rör sig inom ramen för totalentreprenad – du kan exempelvis få hjälp med rivning och VVS-arbeten om så önskas. Därför kan det på många sätt kännas tryggt att vara i kontakt med en så pass mångsidig målerifirma när man upptäcker att det börjar bli dags att fixa till lite grejer i hemmet.

Målare i Södermanland lämnar alltid nöjd kund-garanti

Seriösa målerifirmor ser alltid till att inte bara utföra jobbet korrekt, utan lämnar även en hundraprocentig nöjd kund-garanti. Detta ifall du skulle känna att något inte blev precis som det var tänkt från början. Då kontaktar du bara firman, om de redan inte själva har följt upp arbetet med dig, och förklarar vad det är du inte är nöjd med så rättar de till det.

Letar man efter mångsidiga målare i Södertälje eller i Södermanland generellt, bör man med andra ord kunna känna sig trygg med att de som utför dylika jobb, kommer att ta sig an uppdragen med entusiasm. Tack vare deras långa erfarenhet inom yrket kommer de också att kunna utföra det med bravur.

Datoriserad vibrationsmätning vid markarbeten

9 Mar 2023

Vid byggnation av vägar och fastigheter kan sprängning ingå i markarbetet. Med hjälp av vibrationsmätning säkerställer man då att omgivningen inte tar skada.

Vid all byggnation är markarbetet en viktig del av arbetet vilket kan betyda att pålning och packning men även sprängning ingår. Detta är ett moment som kan göra att det uppstår skador och försvagningar i konstruktionen på närliggande fastigheter, broar, vägar och så vidare. Därför är det viktigt att man gör en vibrationsmätning i samband med olika markarbeten som exempelvis sprängning.

Detta gör man genom att montera digitala mätinstrument i närliggande byggnader som kan tänkas ta skada av de vibrationer som arbetet kan orsaka. Genom att i realtid kunna följa de svängningar som uppstår kan man anpassa arbetet så att man håller sig inom tillåtna värden. På så vis kan man undvika att omgivningen tar skada.

Boka vibrationsmätning i god tid

Vill man utföra en vibrationsmätning vid sprängning eller pålning ska man ta hjälp av ett företag som är specialiserat på området. Ta in kostnadsförslag från några olika aktörer men titta även på referenser. Säkrast är att välja ett företag med flera större projekt i portfolion och som använder sig av modern mätteknik.

Då kan man vara säker på att företaget är seriöst och gör mätningar enligt branschstandard. Detta är särskilt viktigt då skadeståndsprocesser även kan uppstå retroaktivt. För att inte riskera att drabbas av förseningar gäller de även att boka in vibrationsmätningen i god tid. Detta eftersom de bästa företagen snabbt blir uppbokade.

Njut av braskaminer i Stockholm

8 Mar 2023

Vill du kunna njuta till max i ditt hem? Se elden flamma upp och höra det härliga knastrandet från veden. I Stockholm hittar du ett stort urval av braskaminer.

Allt fler ser det härliga med att ha en kamin i sitt hem. Det är inte bara värmen den sprider omkring sig, utan även den härliga mysfaktorn den ger. Kaminen är även ett billigare och miljövänligare sätt att få sin värme på. Men för det, så behöver man elda rätt. Såsom att använda sig av rätt trä och att veden alltid är tillräckligt torr.

Med eld kommer också ett stort ansvar. Eld kan ställa till med stora problem om den inte är kontrollerad. Det är anledningen till att man ska anlita ett företag som kan kaminer och installationer, när man ska skaffa en kamin. En kamin som gör sitt jobb ger en helt otroligt mysig och lyxig känsla i hemmet.

Flera varianter av braskaminer

Idag kan du köpa allting på ett och samma ställe. Du gör inköpet av kaminen och får även hjälp med installationen och givetvis går allting rätt till. För den som inte bor i villa finns det andra alternativ. En kamin i Stockholm behöver inte alltid en skorsten utan den kan i stället drivas exempelvis med el.

Det ger fortfarande en härlig värmande känsla, samtidigt som man ser skenet från eldstaden. Det är den perfekta lösningen för dem som bor i en lägenhet eller av någon anledning inte vill eller kan installera en skorsten.

Komplett badrumsrenovering i Huddinge

4 Mar 2023

Ska du byta kakel, installera en dusch och uppdatera toalettstolen? Med ett företag som tar hand om badrumsrenovering i Huddinge så kan du känna dig trygg.

Det är skönt att veta att du inte är ensam när du ska göra din badrumsrenovering i Huddinge. Det räcker med att du tar kontakt med ett professionellt företag i Huddinge, som sköter allt från början till slut. Du behöver bara bestämma dig för hur badrummet ska se ut när det är färdigt.

Du behöver inte oroa dig för hur du ska lyckas gjuta golvet på rätt sätt. Det är viktigt med lutningen i badrummet, och då är det bra att lämna bort det till någon som har koll. Du behöver inte ens klura ut hur du ska lyckas med rivningen. Det är i princip redan fixat, när du anställer rätt person.

Hur du lyckas med badrumsrenovering

Vissa saker får du faktiskt inte göra själv när du renoverar ditt badrum. Till exempel så är det inte tillåtet att dra om vattenledningar själv, om du inte har behörighet för detta. Att ändra på husets ursprungliga installation kan få förödande konsekvenser om du inte har full koll på läget. Så låt proffsen ta hand om det.

Det är också större risk för vattenskador om du inte anlitar det rätta företaget. Så var noggrann när du väljer hjälpreda. Välj ett företag med erfarenhet, de rätta behörigheterna och kvalifikationerna. Det underlättar om de också kan göra allt annat som ingår i en badrumsrenovering, så att du bara behöver komma hem till ett färdigt badrum.

Perfekt betonghåltagning i Uppsala

28 Feb 2023

Länge hade de trånat efter att få ett sånt där vackert glasparti som grannarna i Uppsala satt in. En betonghåltagning senare så hade de fått det de önskat.

Huset kändes mörkt och tillknäppt. Fasaden var egentligen nyputsad och färgen var vacker, men ändå gav huset en trist känsla. Det var ju så synd för trädgården var fantastisk och de drömde om att bara kunna gå rakt ut från köket för att sätta sig och äta på ett trädäck. Som det var nu så fick man gå runt hela huset, för att komma till den platsen.

Året före hade grannarna i Uppsala byggt nytt hus med ett stort glasparti, och dubbeldörrar ut från köket. Varje gång de såg det så brann det till i maggropen av avund. Det var ju precis så som de ville ha det själva också. Då gav grannarna förslaget att de ju kunde ta till en betonghåltagning, och därefter enkelt få sitt egna stora glasparti med dubbeldörrar.

Betonghåltagning förhöjer hus i Uppsala

Bara en vecka efter samtalet med grannarna var personal från ett känt företag i området på väg till familjen för en betonghåltagning. Idag var håltagning i Uppsala mycket vanligt, och att ta upp ett parti i en vägg var något som man gjorde varje vecka. Ibland till och med dagligen. Så det skulle bli kul att få se hur annorlunda huset skulle se ut efteråt.

För att vara smart hade de bokat in montage av glaspartiet direkt efter betonghåltagningen, så dagen efter kunde de bjuda in grannarna för att beskåda förändringen.

Mögelsanering i Stockholm för en bostad utan skadlig fukt

28 Feb 2023

Få hjälp av en firma som jobbar med mögelsanering i Stockholm om ni vill vara säkra på att hålla bostaden fri från fukt och mögelskador. Ta reda på mer här.

Roligt är det inte när man kommer ner i källaren och ser hur mögel i olika färger täcker lådor, trappräcken och väggar. Att ha mögel i huset är dåligt ur andra synvinklar också då det kan ge upphov till allergiska reaktioner och andra besvär som huvudvärk och trötthet. Dessutom kommer mögel som inte behandlas sprida sig.

Försäkra er att ni blir av med möglet en gång för alla genom att kontakta någon som jobbar med mögelsanering i Stockholm. Att bo och vistas i en miljö som präglas av långt framskridna fuktskador är inte bra för någon och huset tar såklart skada av det precis som dess invånare.

Mögelsanering på lång sikt

För effektiv sanering av mögel i Stockholm kan det många gånger vara klokt att ta hjälp av proffs, då det inte alltid är helt lätt att få bukt med angreppet på egen hand. En del försöker att torka eller slipa bort mögel, vilket sällan leder till något tillfredsställande resultat eftersom möglet ofta letar sig ner i materialet. Därför behöver man många gånger få tillgång till ett bra bekämpningsmedel.

Var uppmärksam på utrymmen som exempelvis källaren där det gärna kan uppstå fuktig miljö, försök att hålla så torrt det bara går och ibland behöver man även dränera runt grunden för att hålla bort skadlig fukt.

Korrekt källarrenovering i Stockholm

27 Feb 2023

En korrekt källarrenovering i Stockholm kräver mer än vad renovering av andra plan kräver. Därför är det viktigt att veta vad man behöver tänka lite extra på.

Alla rum i ett hus har ett golv, väggar och tak. Men när det gäller en källare är vissa delar av, eller hela, väggarna under mark. Det gör att man behöver tänka till lite extra vid en källarrenovering i Stockholm, för att man ska få en källare som mår bra och som håller länge.

Innan man sätter igång med sådant som innergolv, innertak och väggar måste man därför se till att dräneringen fungerar väl. Man måste även kontrollera att man har rätt ventilation samt fuktspärrar på insidan av källaren. När det är gjort kan man gå vidare med sin renovering och känna sig trygg med att det man gör kommer bli bra och hålla länge.

Källarrenovering efter behov i Stockholm

Vid en källarrenovering i Stockholm kan man ha olika planer för slutresultatet. Kanske vill man ha en källare med funktioner som förvaring av mat och dryck. Eller så tänker man sig att man ska inreda källaren så att man kan ha sovrum och vardagsrum där nere.

Det man kan behöva fundera på vid en källarrenovering är ifall man ska vistas längre stunder i källaren eller inte. För ju mer man ska vara i källaren, desto mer krav ställs det på fuktspärrar, ventilation och att man på alla sätt och vis har en miljö där man mår bra. Likaså ställs högre krav på just dränering och källarens insida.

Det går att ha bergvärme i Stockholm

23 Feb 2023

Det är lätt att tro att man måste vara omgiven av berg och sjöar för att kunna använda bergvärme, men den går också att installera i innerstaden i Stockholm.

Bergvärme låter nästan för bra för att vara sant eftersom man hämtar och använder sig av en resurs som finns i naturen. Bergvärmen hushåller med naturens resurser och minskar dina uppvärmningskostnader. Visserligen krävs det en grundläggande investering men den betalar sig ganska fort.

Den som lagt sig på en varm berghäll en sommardag vet hur mycket värme där finns. Solen värmer upp åkrar, gräsmattor, gator, berg och sjöbottnar. Värmen lagras och det är den du kan få glädje av när kylan kommer. Anlitar du ett seriöst företag får du hjälp med planering och installation för att använda dig av det naturen bjuder på.

Bergvärme kan användas i villor, bostadsrättsföreningar och fritidshus

När du vänder dig till ett seriöst och etablerat företag för att installera en bergvärmepump i Stockholm går det enkelt. En certifierad installatör kan direkt planera och genomföra installationen och finns dessutom till hands för underhåll och skötsel.

Men en bergvärmepump har du tillgång till värme året runt, även när solen inte skiner. Du kan använda den i ditt fritidshus för att skydda det mot frost och fukt och den kan värma din pool. Som din egen producent av uppvärmning blir du dessutom inte så känslig för energiprishöjningar. Du gör också naturen en tjänst genom att ta tillvara på den energi som redan finns.

← Äldre inlägg

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.