Viktigt att tänka på vid badrumsrenovering i Täby

En badrumsrenovering kostar en hel del och därför är det viktigt att få badrummet att hålla så länge som möjligt. Här är några användbara tips för er i Täby.

Planeringen är A och O inför en badrumsrenovering. Börja med att fundera över om det är något med det gamla badrummet som inte riktigt fungerar. Är ventilationen tillräcklig eller låter fläkten för mycket? Kan man ta tillvara på utrymmet på ett bättre sätt? Är en dusch mer bekväm och användbar än ett badkar?

Rita en enkel skiss över badrummet och rita ut allt det som ska få plats. Skissen underlättar när man sedan ska beräkna materialåtgången och välja inredning i rätt storlek. Men den är även bra att ha i kommunikation med hantverkarna. Då ett nytt badrum i stort sett kan kosta hur mycket som helst måste man också fundera över hur mycket renoveringen får kosta.

Smidigt med totalentreprenad vid badrumsrenovering

Till en badrumsrenovering behövs det inte sällan elektriker, rörmokare, målare, plattsättare och kanske även en snickare. Att anlita en byggfirma med totalentreprenad är därför det bästa. Byggfirmans arbetsledare ser till att rätt hantverkare alltid är på plats och att renoveringen rullar på som den ska.

Fast det är viktigt att man kontrollerar den byggfirma som ska utföra renoveringen. Detta gör man genom att be om referenser och att kontrollera dessa. Det kan även vara bra att googla företagsnamnet för att se om det finns några dåliga recensioner. Man kan även ringa skatteverket i Täby för att kontrollera att byggfirman inte har några obetalda skatter.

10 Jul 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.