Välja stenläggare i Stockholm eller göra själv?

Letar du efter en stenläggare i Stockholm? Funderar du på att fixa stenläggningen själv? Här får du lite tips och råd för att lyckas samt för- och nackdelar med att stenlägga själv.

Det är vackert med stenlagda uppfarter och gångar. Det är inte bara vackert, det är praktiskt och lätt att underhålla. Idag finns det en mängd olika varianter av marksten och det finns något för alla. Bor man i Stockholm kan det vara en bra idé att fundera på om man vill anlita en stenläggare i Stockholm eller göra jobbet själv. Fördelen med att anlita ett proffs är att slutresultatet garanterat ser proffsigt ut men också för att du sparar tid som du kan lägga på annat. Att göra det själv behöver inte vara så komplicerat men det kräver material och verktyg men även många gånger att man hyr maskiner. Det går heller inte att komma ifrån att det är ett tungt jobb.

Gediget förarbete, grunden för ett lyckat resultat

Ska du göra jobbet själv så är det viktigt att du börjar planera i god tid och lägger energi på förarbetet. När du väljer sten så ska du tänka på att den ska hålla för ändamålet. Du behöver en plattvibrator och dessa går att hyra. Kontrollera underlaget och se till att du kan gräva ungefär 15 till 30 centimeter djupt. Se till att mäta ut ordentligt och att alla linjer blir raka. När du grävt upp så ska marken plattas, det är väldigt viktigt att det blir helt platt. För att undvika ogräs mellan plattorna bör du lägga en fiberduk. Lägg sedan stenmjöl och platta lätt med vibratorn. När detta är gjort kan du börja lägga stenen. Se till att lämna fogmellanrum på ungefär 3 millimeter. Foga sedan och sopa tills alla fogar är ifyllda.

Anlita proffs?

Tycker du det blir för mycket jobb med grävande och sättande är det bra att anlita ett företag istället. När du väljer stenläggare ska du börja med att begära in offerter, det kan löna sig att höra med flera. Innan du väljer företag, kolla då på referenser från tidigare kunder. Billigast eller dyrast är inte alltid det bästa valet. Var noga med att företaget har sin ekonomi i ordning och att de har F-skattsedel. Fördelen med att anlita ett företag är också att de kan komma med råd om vilka plattor som passar ditt ändamål och de behov du har. Det är vackert med stenlagda uppfarter och gångar så tveka inte att ta steget! Vi rekommenderar denna websajten: https://www.stenläggarestockholm.se

17 Jul 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.