Välj rätt fönster till din bostad

Du har många valmöjligheter när du köper nya fönster. Det finns många olika modeller att välja bland. Välj ditt fönster med omsorg så det passar just dig.

Visst är det tur att du kan köpa fönster till din bostad? Ditt hem skulle bli kolsvart inomhus om du inte hade möjlighet att få in dagsljus. Men valet av fönster är inte alla gånger så enkelt som man kan tro. Ska fönstret öppnas utåt eller inåt? Är det snyggast med en modell med spröjs eller blir det bättre utan?

Det finns många frågor att gå igenom när det är dags att köpa nya fönster. I byggnader som uthus, lekstuga, stall eller på vinden kan det räcka med ett englasfönster. Om det gäller ett fönster som sitter högt upp och inte behöver öppnas kan det vara passande med ett fast fönster.

Är det viktigt hur ett fönster ser ut?

I din bostad ska du trivas och känna att det är hemtrevligt och mysigt. Inredningen i ditt hem är en faktor som påverkar trivseln. Likaså har rätt fönstermodell stor betydelse när det gäller känslan av lugn och harmoni. Lägg gärna lite extra tid på att hitta det perfekta valet när du köper nya fönster.

Tänk på att ett fönster är synligt från såväl insidan som utsidan. Det är viktigt att välja en fönstertyp som matchar och smälter ihop med byggnaden som den ska sitta i. Du ska känna dig nöjd och glad när du kikar in eller ut genom ditt nya fönster.

27 Aug 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.