Trapphusrenovering - tips och råd

Funderar ni på att genomföra en trapphusrenovering? Redan där har ni gjort ett bra val och tagit ett steg i rätt riktning. Att renovera ett trapphus ger många fördelar och det ska också ses som en viktig del av underhållet.

Här nedan tänkte vi ge några snabba råd och enkla tips kring hur en trapphusrenovering kan se ut, vad man ska tänka på och vikten av att välja rätt företag för projektet. Enklast blir det om vi radar upp tipsen och tankarna i punkter - enligt följande:

  • En trapphusrenovering ger bättre trivsel. Vi människor tenderar att göra det lilla extra för att hålla efter om det är snyggt och fräscht omkring oss. Vi blir dessutom trevligare mot varandra. En trapphusrenovering blir således ett projekt som leder till en ökad trivsel och mindre irritation mellan de boende.
  • Värdehöjande. En trapphusrenovering är värdehöjande för fastigheten, men även för varje enskild bostad. Det senare innebär att man vid försäljning kan nå ett högre slutpris då spekulanter köper en helhet - man vill även ha en tilltalande omgivning och fastighet.
  • Rätt företag. Att välja en erfaren firma, nischad mot trapphusrenovering, är ett måste. Dels så blir resultatet bättre, dels så går processen snabbare och dels så kan man också få värdefull inspiration från tidigare projekt. Stork Housing är ett exempel på ett företag med lång vana och spetskompetens inom trapphusrenovering. De kan åta sig både stora och små projekt.
  • Planera. En trapphusrenovering är även en ypperlig möjlighet att se över andra alternativ. Hur gammal är elen i trapphuset? Hur kan man effektivisera och spara pengar på energi? Kan man exempelvis installera fastighetsboxar och säkerhetsdörrar i fastigheten? Det finns många saker som kan genomföras samtidigt som man initierar en trapphusrenovering.
  • Informera. Kom ihåg att en trapphusrenovering kommer att påverka vardagen för de boende. Var noga med att informera och se till att företaget ockås plockar undan verktyg och annat när arbetsdagen är över.
29 May 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.