Toppa konkurrensen med ett plåttak som ser ut som tegel

Har de gamla tegelpannorna gjort sitt och behöver bytas? Var snäll mot ditt hus och byt till ett tak i plåt istället. Det finns skickliga plåtslagare som kan lägga ett plåttak som ser ut som tegel.

Med hjälp av en plåtslagare kan du få ett tak som håller i nästan hundra år.

Idag kan du få plåttak i flera olika färger och utföranden. Om du står inför att behöva lägga om ditt tegeltak kanske du bör fundera på att byta till ett tak i plåt istället. Det finns nämligen plåt som liknar tegel. Ett plåttak är dessutom mycket lättare och skonsammare för husets konstruktion. Ett gammalt hus kan må bra av att slippa ett tungt tegeltak på äldre dagar. Ett tak gjort av plåt står också emot brand mycket bättre och håller dessutom i 80 år om det läggs på rätt sätt. Detta innebär att du troligtvis slipper lägga om ditt tak mer än en gång i livet.

Plåtslageri är ett precisionssarbete som kräver skickliga hantverkare.

För att vara säker på att taket håller en livstid bör du anlita en plåtslagare med gedigen kompetens. Att lägga ett plåttak är ett arbete som måste utföras med precision. Om något går fel kommer inte plåten att hålla tätt i skarvarna och du kan snabbt få en fuktskada i huset. Att korrekt forma plåten runt skorstenar och ventiler kräver en yrkesman. Annars kan det bli en kostsam historia. Anlita därför en skicklig plåtslagare om du vill lägga om taket eller kanske renovera ett befintligt tak. De flesta plåtslagare utför uppdrag åt både privatpersoner, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar, så du kommer att hitta din hantverkare. Det är också vanligt att du får en garanti på utfört arbete under många år.

En plåtslagare åtar sig både små och stora uppdrag.

Om du funderar på att lägga om taket och behöver en plåtslagare bör du kontakta ett par olika företag och begära en kostnadsfri offert. Fråga också när de kan tänkas ha tid att utföra arbetet. Det är enklast om plåtslagaren kommer ut till dig och tar en titt på taket i dess nuvarande skick. De flesta plåtslagare utför både små och stora uppdrag, så om du endast vill ha några vindskivor uppsatta ska du inte tveka att ta kontakt med ett plåtslageri. För mer information se plåtslageri se plåtslagare24.se.

10 Jun 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.