Till den som söker målare i Stockholm

Det kan vara svårt att hitta en bra målare eller målerifirma i Stockholm. För en nyinflyttad som helt saknar kontakter i staden kan det vara extra knepigt.

Ofta är det rekommendationer från nära och kära som blir tungan på vågen när det kommer till att välja hantverkare. Om personer i den innersta kretsen uppskattar hantverkaren är deras lovord ofta lika mycket värda som arbetsprover eller tjusiga portfolios. Ofta gör vännernas tips att det också blir lättare att exempelvis snabbt få fatt i en målare i närheten.

För den som är nyinflyttad i en stad kan det vara svårt att få hjälp med att hitta en bra målerifirma eller någon annan hantverkare. Extra bökigt kan det vara i en storstad som Stockholm där utbudet av målare är stort. Det stora antalet firmor kan göra gallringsprocessen extra tuff.

Några tips för att hitta en bra målare

Ett första steg i arbetet med att hitta en bra målare för den nyinflyttade Stockholmaren, utan att få tips från kompisar, kan vara att göra en sökning på internet. Ordet ”målerifirma” kombinerat med hemortens namn kan leda den sökande till olika typer av recensioner. Förhoppningsvis ger recensioner från tidigare kunder en något klarare bild av vilka firmor som håller måttet.

Att jämföra offerter är också en klok åtgärd. Ofta skiljer sig priset mellan olika hantverkare en hel del, och det är inte alltid den dyraste som är den bäste. Att ta in olika offerter kan ofta ge en tydligare bild av vad som är rimligt att betala.

8 May 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.