Tar man hjälp av de som kan golvslipning som de i Göteborg får man ett golv som håller länge

Slipade ni också golvet själva i er förra bostad? Det blev ju inte så bra i hörnen och dammigt var det. Det finns de som är riktigt bra på golvslipning i Göteborg och som gärna gör jobbet.

Kanske slet ni ut de där gamla linoleummattorna med en gång då ni flyttade in i nya lyan. Under hittade ni ett fint gammalt brädgolv men något gulnat och slitet. Att slipa det och sedan behandla med olja eller lack kan vara det där lilla extra som gör rummet. Visst kan man göra jobbet själv och spara en slant men det blir otroligt dammigt och det väsnas mycket. Slippapper och hyra av maskin kostar också en hel del så det är inte säkert att det blir billigare att slipa själv. Bättre är då att anlita någon som är specialist på golvslipning. En hantverkare som kan golv vet vilken slipteknik som ska användas till olika träslag och trämönster.

Fötter på ny golv

I dag har man fler valmöjligheter då det komme till efterbehandling av trägolv

I Sverige har vi en lång tradition av trä som materialval då det kommer till golv. Riktigt gamla trägolv är ofta gjorda av trä i hög kvalitet och därför näst intill outslitliga. Det finns nästan inget vackrare än ett gammalt brädgolv med fin patina och som doftar såpa. Därför ska vi ta tillvara våra trägolv och sköta om dem på bästa sätt. Även parkettgolv ska skötas och slipas och man behöver inte alltid lacka dem som förr i tiden. Idag är möjligheterna och valen större. Man kan färga in parkettgolv efter slipning så att träet får en ljusare eller mörkare uttryck. Det finns också lack i olika glanshetsgrad att välja mellan och helt matta lack men också golvoljor eller vax. Det finns många valmöjligheter och ibland kan det vara svårt att välja.

En golvspecialist kan även laga trägolv

En duktig renoveringsfirma av golv vet vad som passar er lägenhet eller hus bäst och kommer gärna med goda råd och förslag. De vet hur man bäst vårdar era golv och kan även reparera och byta ut brädor eller parkettstavar om så skulle behövas. Trä är ett levande material och att laga ett golv kan vara svårt att göra själv. Anlita därför hellre en firma som kan golvslipning som de i Göteborg och ert golv kommer att hålla i många år till. Vi rekommenderar denna webbplatsen: https://www.golvslipninggöteborg.com

2 May 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.