Tapetsering är en representation av personligheten

Det finns väldigt många tapeter att välja mellan den dag som du ska tapetsera om i din bostad. En tapet kan säga en hel del om den som bor i rummet. Men ibland kanske tapeterna kan överraska.

Varje rum har sin personlighet. En personlighet som reflekteras av vem du själv är. Ja, om du låter rummet dela det, vill säga. Din lägenhet eller ditt hus i Stockholm kan berätta väldigt många olika saker för både de som bor där, men också gästerna, utifrån hur du väljer att tapetsera det. Om du stiger in i ett hus och ett rum med knallrosa tapeter kanske den fördomsfulla sidan av dig skulle tänka att här bor en flicka i tioårsåldern. Kanske skulle du bli överraskad av att få reda på att det är en manlig pensionär som bor där, som helt enkelt bara är barnsligt förtjust i rosa. På samma sätt kanske du inte skulle tänka dig att det är en 17-årig gothare som lyssnar på Green Day och Marilyn Manson om dagarna som skulle bo i det rosa rummet. Men ibland ska du inte låta fördomarna avgöra. Vilken tapet som passar för vem är helt upp till personen som ska bo i rummet.

Tapetsera med smak

När det är dags för tapetsering i Stockholm behöver du begrunda dina val mycket noggrant. Idag finns det mängder av olika valmöjligheter. Allt från skrikiga till neutrala färger och tapeter med olika mönster. Ibland kanske det är enklast att bara köra på vitt. Den lätta vägen ut som alltid fungerar oavsett vilket sammanhang det är. Det är alltid smidigt att inreda ett rum om väggarna är vita. Det går liksom inte att misslyckas. Men är det inte också ganska tråkigt? Tänk så mycket mer du skulle kunna göra med dina väggar.

Ta inte den lätta vägen

Att tapetsera ditt rum i vitt innebär att du väljer en steril färg. Lite sjukhusmiljö över det hela. Varför inte satsa på någonting roligare? Någonting färgglatt och som verkligen berättar vem du är. En vit tapet ger intrycket av att du inte har någon personlighet alls. Så är naturligtvis inte fallet. Men vilken färg representerar vem du är? Rosa? Blått? Kanske en tapet med enhörningar och djungelmönster? Möjligheterna är som sagt oändliga. Låt din egen fantasi och smak sätta gränserna, och låt gränserna ligga vid horisonten. Du kommer ha en mycket trevligare upplevelse av dina tapeter i så fall.

3 Sep 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.