Takläggare Dalarna - så hittar du rätt

Dags att byta tak i Dalarna? Oavsett var i Sverige man bor och oavsett vilket tak det handlar om så kommer alltid en dag då det är dags att riva bort och ersätta taket med ett nytt. Då den dagen kommer är rådet att man tar professionell hjälp och anlitar en takläggare. Detta av följande skäl:

  • En takläggare är en garant för ett hållbart jobb. Det finns ingenting som säger att du själv inte får lägga ett nytt tak, men det handlar samtidigt om ett jobb som är både tungt, krävande och farligt. Dessutom så handlar det också om hållbarhet. Det tak du lägger ska hålla i flera, flera år och stå pall för alla tänkbara väder. Skillnaden i livslängd mellan ett tak lagt av en takläggare i Dalarna och ett tak som lagts av en lekman kan handla om ett tiotal år. Det är mycket pengar!
  • Rot-avdraget. Du som privatperson kan använda rot-avdraget då du anlitar en takläggare i Dalarna. Det innebär att takläggaren drar av 30% av den totala kostnaden för arbetet på fakturan. Du behöver inte göra mer än att säga till innan.
  • Allt kan inkluderas. Att lägga ett tak är en sak - att riva ett gammalt är en helt annan. Många glömmer bort att detta är tungt och att de, på många sätt, är farliga än att lägga ett nytt tak. Dessutom ska allt material och skräp sorteras och slängas också. Väljer du en takläggare så kan du inkludera rivning i arbetet och genom detta få hjälp hela vägen från start till mål.
  • Enklare mot försäkringsbolaget. Det kan hända olyckor som ligger bortom den egna kontrollen. Taket kan skadas som en följd av en trädgren och exempelvis så kan vinden - storm, snarare - riva med sig delar av ett tak. Försäkringsbolag kommer här att ställa frågor och vilja veta vem som gjort jobbet. Genom att välja en takläggare i Dalarna så kan du bevisa att jobbet skett på ett fackmannamässigt sätt och att olyckan inte berott på slarv. Givetvis så dokumenteras arbetet också.
24 May 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.