Takläggare i Avesta med tegeltak som specialitet

Tegel är ett vackert takmaterial, men att lägga ett tak av tegel kräver särskild kunskap. Det finns takläggare i Avesta som är experter på att lägga tegeltak.

Tegel är ett vackert material som passar både äldre och nyare hus. Men materialet kräver en viss taklutning för att det ska kunna leda bort regnvatten och går inte att lägga på platta tak. Tegel väger också en hel del vilket ställer särskilda krav på takstolarna och byggnadens konstruktion.

Att lägga ett tegeltak kostar också en hel del då både materialkostnaden och arbetskostnaden är hög. Att arbetskostnaden är hög beror på att det tar tid att pussla ihop ett tegeltak. För att man ska få ett så bra tegeltak som möjligt ska den takläggare man anlitar också vara specialiserad på att lägga just tegel.

Viktigt att ta referenser på den takläggare man ska anlita

Hur mycket takläggning i Avesta kostar beror på hur stor fastigheten är. Ska man lägga ett tegeltak så lönar det sig dessutom att välja takpannor av bra kvalitet och som är anpassade för nordiskt klimat. Detta eftersom man då får man ett tak som kan hålla i hundra år. Men för att taket ska hålla så länge krävs det också en skicklig takläggare.

Bästa sättet att hitta en bra takläggare är genom att fråga vänner, grannar och familj om tips. Man kan även söka på nätet men då är det viktigt att man också ber takläggaren om referenser och att man verkligen ringer upp dessa och ställer kontrollfrågor.

5 Dec 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.