Ta hand om ditt tak

Ditt tak fyller en väldigt viktig funktion för ditt hem. Ett dåligt tak släpper in oönskad fukt och annat som kan skada hemmet. Se över ditt tak med hjälp av en professionell takläggare.

Att ha ett dåligt tak som inte skyddar huset som det ska kan bli väldigt kostsamt plus medföra stora skador på huset. Taket är otroligt viktigt då det är det som ska hålla huset torrt. Hur ofta ser du över ditt tak? Är det på tiden att göra det nu? Det kan vara svårt att veta vad du ska kolla efter, kontakta en takläggare som förstår tak.

Hur länge håller taket?

Beroende på hur taket skötts och vilket material taket är kan det hålla allt mellan 30-100 år. Med andra ord är det inte en jättestor risk att du behöver byta taket. Att anlita en takläggare och lägga nytt tak är inte billigt, därför är det bättre att med jämna mellanrum se över det tak man redan har. Givetvis kan man kolla det själv, men det kan vara enklare att ta hjälp av någon som vet. Då kan man vid problem reparera det innan det hinner ställa till med någon större skada. Detta förhindrar också att man behöver byta ut hela taket.

Det finns olika typer av tak, och vilket tak du bör välja får du hjälp med av en takläggare. Det är nämligen vissa saker att tänka på, t ex vilka som passar bäst i söder och norr. Vi har så olika klimat att allt som funkar i söder inte funkar längre norrut. Taket ska även passa in på huset som ska ha det, samt i området där ni bor.

Vad kostar en takläggare?

Att anlita en takläggare varierar mycket i pris. Ring till olika företag för att få offert. Tänk på att vara noga med att välja ett företag som betalar F-skatt. Gör firman det kan ni även få hjälp av ROT-avdraget. Det är ett avdrag på 30% upp till 50 000 kr för privatpersoner. Detta är något Skatteverket står för som hjälper dig hålla nere kostnaden. Många företag räknar in det i offerten, fråga hur det fungerar för just det du tänkt anlita.

Det finns många olika takläggare i Haninge att välja mellan. Ring de firmor du tycker verkar bäst och välj sedan ut vilken utifrån pris och deras tidigare arbete. Givetvis bör inte priset vara det avgörande utan arbetet och noggrannheten.

23 Oct 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.