Stort mervärde i nya garageportar

Allting har en begränsad livslängd och som husägare så är detta något som man verkligen snabbt blir varse om. Det vill säga; man blir ganska fort medveten om att det handlar om en kostnad att äga ett hus och där man tvingas avsätta en budget för att reparera, byta ut och korrigera de fel som hela tiden uppenbarar sig.

Märk väl här: det är inga kostnader som är onödiga och som man kan klara sig utan. Genomför man en reparation så handlar det till mångt och mycket om ett måste och detta för att förhindra att större – mer kostsamma – problem kommer i framtiden. Vi bortser således från renoveringar som sker i ett förskönande syfte här och som man som husägare kan planera utifrån hur mycket pengar man för tillfället har att röra sig med.

Vi ska här titta lite på ett område på vissa hus som de facto går sönder, men som husägare till en stor del väljer att ignorera och detta i form av garageportar. Äldre garageportar har – förutsatt att de är korrekt monterade – en livslängd om kanske femton år (dagens modeller ligger närmare kring 25 år) och det gör att ett byte ofta är mer nödvändigt än vad man som husägare är medveten om.

För – handen på hjärtat här, hur ofta tänker du på dina garageportar? Förmodligen svarar du här att du tänker på dem i samband med regn och att det är besvärligt att springa ut och öppna dem då det är kallt ute. Kanske tänker du även på dina garageportar då du ser att de tappat färg, att de börjar spricka eller att de av någon annan anledning förfular intrycket av ditt hus. Äger du ett hus i Stockholm så har – rent krasst – dina garageportar en ganska blygsam plats på din prioriteringslista och du kommer inte att överväga ett byte förrän de går sönder  ”på riktigt”.

Fördelar med att byta garageportar i Stockholm

Vi anser att du som husägare i Stockholm borde ägna mer uppmärksamhet på dina garageportar och detta då det faktiskt finns ett stort mervärde i att byta till nya. Vi radar snabbt upp några punkter som visar varför du ska överväga att byta ut dina gamla garageportar mot en nyare modell!

  • Uppvärmning. Har du ett garage i nära anslutning till ditt hus så finns den en stor chans att dina garageportar släpper ut varm luft och låter kall luft komma in. En dålig kombination som påverkar din ekonomi i allra högsta grad.
  • Säkerhet. Inbrotten i Sverige – och Stockholm – ökar och det finns all anledning att som husägare säkra upp sit hus genom nya garageportar. Detta då denna väg ofta är valet för en inbrottstjuv. Äldre garageportar är helt enkelt inte säkra.
  • Utseende och funktioner. Dagens garageportar kan du styra via en dosa som du har på din nyckelknippa. Du behöver inte kliva ur bilen för att öppna- eller stänga. Gällande utseendet så kan man idag – på ett helt annat sätt och till ett bättre pris – matcha sina garageportar mot det befintliga huset. Både gällande färg och panel. Installationen går att använda rot-avdraget för och det innebär att du – kortfattat – kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden.
24 Apr 2017

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.