Snygga till ditt hem

Drömlägenheten blev plötsligt ledig och du fick kontraktet. Men när du kliver in genom dörren ser du att här behövs en rejäl renovering. En renovering som du ska försöka göra själv.

Var ska du börja när du ska renovera en lägenhet? Om alla hade ställt sig den frågan så hade det besparat dem mycket pengar och energi, för det är inte alltid man börjar på rätt ställe. Och det är inte heller alltid som man börjar på ett ställe. Förhoppningsvis är du inte en av dem som i ett svep river ut allt, speciellt inte om du ska bo i lägenheten under tiden. Nej, i så fall är det klokast att noga se över vad som behöver göras och sedan ta ett rum i taget. När du kommer till kök eller badrum behöver du ha ett alternativ, så att du kan fortsätta leva som vanligt. Eller så nära som vanligt som möjligt.

Välj vad som är viktigt

Det finns ett flertal misstag som många gör när de ska renovera en lägenhet. Ett sådant misstag är att ge sig på sådant som man inte har tillräcklig kunskap om. Som att försöka sätta kakel på väggar, få fall i ett golv eller dra el. Det är åtgärder som till och med kan innebära skador om de inte görs på rätt sätt, och skadorna kan bli mycket dyra. Så ta reda på vad du behöver få hjälp med, och ägna dig sedan åt det som du kan göra på egen hand. På det viset blir det bäst resultat.

17 Jun 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.