Snickare i Nyköping gjorde platsbyggd bokhylla

En snickare i Nyköping anlitades för att göra en rymlig och snygg platsbyggd bokhylla. Grundarbetet gjordes i verkstaden och sedan monterades hyllan på plats.

Britta älskade böcker. Hon hade en diger boksamling som fyllde hennes gamla bokhylla i huset i Nyköping till bredden. Det var böcker som stod i dubbla rader innanför varandra och även böcker som låg ovanpå dessa så att allra minsta utrymme utnyttjades. Några av hyllplanen hade börjat bågna och nu funderade hon på att byta bokhylla. Det skulle vara något som var både snyggt och hållbart och rymde många böcker.

Hon tilltalades inte direkt av möbelvaruhusens utbud, utan bestämde sig för att höra med en snickare som kunde utföra snickeriarbeten i Nyköping. Tillsammans kom de fram till att en platsbyggd bokhylla skulle bli både snyggt och funktionellt. Och inte minst rymma många böcker.

Snickare kom med förslag

Snickaren mätte väggarna och kom efter ett tag tillbaka med ritningar på ett förslag till utförande. Britta tyckte att det såg bra ut och accepterade hans offert. En positiv sak var att arbetet berättigade till ROT-avdrag, så därför skulle bokhyllan inte bli orimligt dyr trots att den var skräddarsydd.

Snickaren förberedde alla delar i sin egen verkstad. Därefter kom han hem till Britta och började med monteringen. Två hela väggar fylldes med den platsbyggda bokhyllan, inklusive utrymmena ovanför durkar. Det blev precis så snyggt som Britta hade tänkt sig. Nu återstod bara att fundera över hur böckerna skulle ordnas. Skulle hon sortera i bokstavsordning, efter ämnestyp eller färg på bokryggarna?

1 Jul 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.