Snickare i Falun räddade fingrarna

Vintern må vara vacker när solen skiner och snön gnistrar. När solen inte gått upp ännu och det är för många minus vill man att en snickare i Falun ska ha varit och byggt en carport under natten.

Karin funderade för säkert tusende gången varför ingen startat ett företag som åker runt och skrapar folks rutor. Något hon gladeligen skulle betalt för alla dagar i veckan. Dessutom var vädret så oförutsägbart nu att man aldrig visste om det var plus eller minus på morgonen. En sak var säker dock och det var att hon alltid hade glömt vantar när isen låg tjock och vägrade släppa sitt tag om rutan.

Dags för snickare i Falun att göra sin grej

Det tog nästan hela vägen till jobbet innan fingrarna hade slutat värka. Men då kunde hon knappa in orden snickare i Falun i sökmotorn. Ett möte väntade så hon fyllde i ett formulär på hemsidan så att de kunde återkomma när de hade tid.

Svaret i dator bekräftade att de kunde komma nästa morgon. Hon tog ledigt några timmar dagen därpå.

Snickaren nickade gillande när hon såg den grusbelagda parkeringen vid huset. Det skulle bli ett lätt jobb att bygga en carport. Frågan var bara hur länge hon ville vänta. Inte alls upplystes hon och fick veta att en carport kunde kräva bygglov som tog tid.

Vad de istället kunde göra var att bygga det som en friggebod. Hon sa ja till förslaget och längtade tills projektet var klart och bilrutorna var isfria varje morgon.

14 Jan 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.