Se över din el

Alldeles för många bor i hus med gammal el. Allt kanske fungerar men faktum är att säkerhetskraven idag är högre. Vi använder också fler elektriska apparater. Hur mår egentligen din el?

Det är tur att de flesta av oss inte har några större insikter i hur ett korrekt draget elsystem ser ut. Risken finns att vi annars skulle bli rätt förskräckta. I Täby liksom på många andra håll i landet finns en salig blandning av hus i helt olika årsklasser. Vissa av dem byggdes säkert innan det alls var aktuellt med elektricitet.

Tyvärr är det inte heller bergsäkert att yngre eller medelålders bostäder är mycket bättre. En rimlig åtgärd för den som är angelägen om elsäkerhet är att be en elektriker komma och ta en titt på hur det egentligen ser ut. En elfirma i Täby med rätt kunskaper kan se om allt ser riktigt ut.

Omdragning eller ett smart hem?

Att dra om gammal el är vettigt för den som kan konstatera att ellösningarna i bostaden ser misstänkt hemmagjorda eller omoderna ut. Du tjänar på ny eldragning på alla sätt och kan sova lugnt. Sedan kan du också fundera över om du tycker det är dags att ta ett steg till framåt och skaffa ett smart hem?

Har du ingen jordfelsbrytare behöver du också se till att en installation av sådan kommer med på att-göra-listan då din elektriker är på besök. En nyare elcentral ska alltid innehålla en sådan. Ta kontakt med din elfirma för en offert. Säkerhet är viktigt.

15 Apr 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.