Säker trädfällning i Märsta

Har ni ett träd som vuxit sig allt för stort och riskerar att skada både fasad och tak? En arborist specialiserad på trädfällning i Märsta kan ta ned trädet på ett säkert sätt bit för bit.

Säker trädfällning eller sektionsfällning som det egentligen heter är det mest säkra sättet att ta ned träd på. I tätbebyggda områden och där det är ont om plats är det också det enda möjliga. Vid sektionsfällning sågas trädet ned bit för bit och delarna firas ned med rep. Vid fällning av riktigt stora träd använder man sig ibland också av en skylift eller lyftkran.

De flesta företag som arbetar med trädfällning i Märsta erbjuder också olika tilläggstjänster som att få trädet bortforslat och marken återställd genom stubbfräsning. Men också trädgårdsarbete och hjälp med beskärning av träd och buskar.

Använd rotavdraget vid trädfällning

Det tar tid för ett träd att växa sig riktigt stort och det gäller att tänka till ordentligt innan man sågar ned det, och kanske räcker det med att beskära det? Förutom att träd är vackra och renar luften har de också flera praktiska fördelar. De kan hjälp till att motverka översvämningar, men skyddar också huset och bidrar till ett bättre inomhusklimat.

Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden när man tar hjälp med trädfällning. Fast det kan ändå vara bra att jämföra priser genom att ta in offerter från några olika företag. Genom att gå ihop med grannen och beställa trädfällning tillsammans kan man också många gånger få till ett bättre pris.

22 Oct 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.