Rörmokare i Uppsala kan hjälpa till med större delen av renoveringen

Plötsligt står man där med stopp i avloppet. Eller så har varmvattenberedaren lagt av och man får duscha i kallvatten. Bättre är då att ringa en proffsig rörmokare i Uppsala och få hjälp.

Det är inte bara vid akuta behov som stopp i rören eller vid vattenläckor som man kan behöva en rörmokare. Även om rörmokare gärna hjälper till med mindre arbeten så är de också en tillgång vid stora badrums- och köksrenoveringar. Där är en rörmokares kunskaper jätteviktiga.

Då man anlitar en rörmokare till ett så viktigt arbete som en stor renovering ska man försäkra sig om att rörmokaren man anlitar är våtrumscertifierad. De vet hur viktigt det är med grundarbete och fuktspärrar. En våtrumscertifierad rörmokare lämnar också intyg på utfört arbete som beskriver vad som gjorts. Skulle sedan ett läckage ändå uppstå så är det bara att visa försäkringsbolaget intyget och man slipper själv stå för tråkiga reparationskostnader.

skiftnyckel i handen

Stopp i rören kan en rörmokare lätt fixa men även golvvärmen

Det är många saker som man kanske inte tänker på som en rörmokare kan hjälpa till med. Det finns exempelvis rörmokare i Uppsala som kan lägga golvvärme. Andra saker kan exempelvis vara VVS-installationer i bastun eller tvättstugan.

Viktigt att notera är att rörmokeri inte är något för hemmafixaren. Man kan lätt tro att det finns pengar att spara om man utför jobbet själv. Men blir arbetet fel utfört och en vattenläcka uppstår kan det bli dyrt att ringa in en rörmokare akut. En vattenläcka kan dessutom leda till andra tråkiga renoveringar om fuktskador och till och med mögel skulle uppstå. Anlita därför en rörmokare redan från början för att slippa dessa eventuella extrakostnader.

Kolla med några olika firmor och be om en offert

Självklart ska man välja en rörmokare med lång erfarenhet och med gedigen kompetens. En god idé kan vara att kolla med några olika VVS-firmor beroende på vad man vill ha utfört. Många firmor idag kan hjälpa till med helrenoveringar av exempelvis badrum och har all kompetens som krävs inom sitt företag så man slipper kontakta mer än ett företag.

En seriös firma lämnar också självklart en offert innan utfört arbete. Det finns ingen som vill överraskas av oväntade kostnader och man har rätt att veta detta innan. Nuförtiden kan man dessutom använda sig av ROT-avdraget då man anlitar en rörmokare. Detta får ner priset på arbetskostnaden avsevärt.

6 Apr 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.