Relining av villor i Stockholm

Bor du i en äldre villa i Stockholm så kan det vara dags att titta över dina avloppsrör. Gör relining så att det inte uppstår problem med läckande rör eller kostsamma översvämningar.

I höghus, flerfamiljshus och bostadsrättsföreningar är det vanligt att man gör regelbundna kontroller för att se över avloppssystemet. Vid kontrollerna kan man upptäcka sprickor och läckor, och då är det dags att byta ut alla rör eller göra det som kallas relining eller rörinfodring.

Som villaägare i Stockholm har man inte samma belastning på rören. Det blir då lätt att man inte tänker på att de kan vara slitna eller skadade. Vet man att huset är mer än trettio år kan det emellertid vara en bra idé att börja undersöka sina avloppsrör.

Dåliga rör börjar ofta med att vattnet rinner långsamt eller att det blir dålig lukt i bostaden. Det kan bero på att rören proppats igen. Då är det enkelt att lösa med hetvattenspolning. Har man skadade rör måste man byta eller göra en relining.

En relining är det enkla sättet att få starka rör

När man kontaktar ett företag som utför relining får man hjälp att ställa rätt diagnos på rören. För att skapa sig en bild av rörens skick filmas insidan. Då upptäcker man om där finns slitage eller läckor.

Nästa steg är att rengöra avloppsledningen för att kunna fästa rörinfodring. Därefter sprutar man in materialet som effektivt lagar alla sprickor ger rören en ny styrka och en jämn yta. En relining håller i upp till 50 år. Mer om relining kan du läsa här: www.reliningstockholm.se 

16 Mar 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.