Plåttak på Lidingö - Hållbart och Snyggt

Som takläggare på Lidingö är det viktigt att alla kunders önskemål tas på samma allvar. Vi lägger lika mycket tid och energi på ett plåttak som på ett tak med exklusiva tegelpannor.

Fördelarna med plåttak

Även om papptak är ett alternativ så väljer många idag att lägga plåttak istället. Detta beror på att plåttak är mer hållbart och kräver mindre underhåll. För att hålla taket snyggt behöver man endast måla det med jämna mellanrum för att skydda mot rost. Vill man ha en mer estetiskt tilltalande taklösning så kan man välja snygga takpannor, men det kräver en stabilare konstruktion då ett sådant tak kan bli tungt.

Renovering av tak

Vill man inte lägga pengar på ett helt nytt tak så är renovering ett alternativ. En erfaren takläggare tittar då på läkt och takpapp för att säkerställa att allt ser bra ut och lagar där det behövs. Ibland räcker det med att byta ut några takpannor och om husägaren har några extra liggande i förrådet så kan det bli en billig lösning. Om en plåt har rostat på plåttaket kan den bytas ut och sedan räcker det med en ommålning.

Taksäkerhet

Det är viktigt att taket inte bara ser snyggt ut utan också skyddar huset mot regn och blåst. Det är även viktigt att ha rätt taksäkerhetsutrustning för att kunna ta sig upp på taket utan att riskera att falla ner. Gamla stegar och vajrar bör bytas ut och takrännorna rensas för att säkerställa att taket fungerar som det ska och förblir fint.

För en takläggning på Lidingö är det viktigt att man är effektiv och noggrann, oavsett vilken taklösning kunden väljer. Plåttak är ett hållbart alternativ som kräver lite underhåll medan renovering av tak kan vara ett billigare alternativ. Oavsett vilket alternativ som väljs så är det viktigt att taket är funktionellt och säkert för husägaren.

21 May 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.