Överlåtelsebesiktning för alla finns i Stockholm

När det är dags för försäljning av en bostad har man enligt jordabalken skyldighet att utföra överlåtelsebesiktning. Här hittar du proffsen i Stockholm.

Visst kan det redan vara mycket att tänka på vid en bostadsförsäljning. Som grädden på moset är man även ålagd att göra en liten grej som kallas överlåtelsebesiktning i Stockholm. Javisst, det låter precis lika kul och spännande som det faktiskt är. Men förfasa icke, ty detta är inget du som överlåtare eller säljare ska behöva kunna utföra på egen hand, även om det är en stark rekommendation att du är med under proceduren.

Det är dock väl investerad tid, eftersom du efter att besiktningen är klar med gott samvete kan överlåta bostaden och om det skulle finnas fel, vet du vilka de är och hur du åtgärdar dem.

En överlåtelsebesiktning skapar trygghet för samtliga parter

När du bokat tid för en överlåtelsebesiktning, kommer du inom kort att få besök av en besiktningsman. Denne kommer att börja med att titta på en byggnadsbeskrivning samt göra en så kallad okulär besiktning där man undersöker allt som synliga eller osynliga fel, dofter som kan indikera att det finns fukt i huset och liknande.

Därefter kan man göra en eventuell riskanalys och avsluta med en teknisk utredning. Målet med en besiktning är att både du som överlåter bostaden och den som ska ta över den kan vara trygga med att bostaden är i bra skick och besiktningsmannen följer även upp ärendet efter att besiktning är gjord.

9 Dec 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.