När dagen D plötsligt är kommen!

Har du vunnit på lotto? Ska du äntligen skaffa det spa-liknande bad du alltid drömt om i din egen lägenhet? Vad ska du tänka på? Vilka val ska du göra? Se till att välja en riktigt bra leverantör.

Drömscenariot att du plötsligt fått en riktigt stor pott med pengar. Ett arv, en gåva eller en lottovinst. Vilket spelar egentligen ingen roll. Låt säga att du äntligen ska göra det du så länge önskat dig och drömt om - du ska skapa ditt eget drömbadrum. Hur ska du tänka och vad ska du tänka på? Här kommer ett gäng tips på hur du kommer igång och hur du ska tänka när du ska renovera badrum i Stockholm.

Steg ett är alltid att leta inspiration. Vad är det du tilltalas av och drömmer om? Har du en förebild som du vill återskapa i ditt eget hem? Vilka färger drömmer du om? Vilka material? Vad har du för textilier som ska matcha kakel och klinker? Ska där vara golvvärme och dimbara spotlights?

Att anlita hantverkare

När du ska renovera ett badrum, alltså ett våtrum, är det extra noga med certifierade hantverkare. Som du säkert vet finns det olika standarder som behöver uppfyllas i ett våtrum. När du renoverar ditt badrum vill du följa dessa. För om du tar in en för billig hantverkare som inte har rätt certifikat, som inte renoverar enligt de gällande reglerna, så får du inte hjälp av försäkringsbolaget om en vattenskada eller liknande uppstår. Kolla referenser. Träffa hantverkaren eller chefen åtminstone innan du skriver avtal. Ta in ett par olika offerter och jämför. Gör de hela jobbet själva? Har de alla kompetenser inhouse eller hyr de in externa? Har de F-skattsedel och har de försäkringar?

Alla de roliga valen du gör

När du valt en hantverkare/leverantör som känns bra på alla sätt och vis så blir det planeringsmöte. Vissa firmor som renoverar badrum har ju showroom på firman. Då kan du besöka dem och kolla in olika visningsbadrum. Det ger känslan av olika materialval och färgkombinationer på plats. Du sätter grunden i form av vilka färger du vill ha i ditt badrum. Är det klassiskt svart eller vitt? Eller vill du ha en spa-feeling och gå mot sandfärgat kakel och lyxa till det med lite glitter och glamour - kanske en mosaik i glittrande turkos eller guld? Det är ditt drömbadrum som ska skapas.

9 Jul 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.