Målare i Danderyd som även kan hjälpa till med färgsättning

Ska ni anlita en målare för att måla om huset i Danderyd? Funderar ni även på att byta kulör? I vissa fall kan man behöva ansöka om tillstånd från byggnadsnämnden innan man kan byta färg på huset.

Att måla om fasaden gör man av både estetiska och byggnadsvårdande skäl. Det är framförallt viktigt att man ser till att måla om huset när färgen börjar släppa och flagna. Detta eftersom fasaden annars kan dra åt sig fukt. Att renovera och måla om fasaden är ett omfattande arbete som kräver en hel del planering. Särskilt som det inte är så många månader om året som vädret tillåter fasadmålning. Därför gäller det att boka in målaren i god tid, eftersom många snabbt blir fullbokade. I de fall man även vill byta kulör på huset kan man i vissa fall först behöva ansöka om tillstånd från byggnadsnämnden.

Välj en målare som kan byggnadsvård

Det finns många vackra kulörer och det kan vara svårt att veta vad som egentligen passar huset. Ett bra sätt att hitta rätt färgsättning kan vara genom att gå runt i området där man bor och se hur andra husägare har gjort. Men det finns också målare som erbjuder måleritjänster i Danderyd där råd och förslag om färgsättning erbjuds kostnadsfritt i samband med olika måleriarbeten. Men ska man måla om en äldre byggnad är det viktigt att man också väljer en målare som är utbildad i byggnadsvård och som vet vilka material och färger som lämpar sig.

4 Jan 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.