Målare Göteborg - vanliga frågor om måleri

Hur ska man tänka inför ett måleri och vad är extra viktigt att undvika? Vi tänkte här ge några tips där vi utgår från hur en målare i Göteborg arbetar och där vi, helt enkelt, svarar på några av de vanligaste frågorna som normalt brukar ställas. Enligt följande:

Varför misslyckas jag med mitt måleri?

Det absolut vanligaste misstaget som sker när privatpersoner målar är att man underskattar vikten av ett gediget grundarbete. En målare i Göteborg lägger störst vikt på detta. Att spackla igen skruvhål, slipa, tvätta bort smuts och fett, grundmåla - allt detta trista måste göras och det är det som är avgörande för det färdiga resultatet. Ett annat vanligt misstag är att man har för bråttom med att måla. Låt färgen torka mellan varven.

Varför anlita en målerifirma i Göteborg?

Det finns flera skäl till detta. Givet vad som ska målas så är en målare i Göteborg ofta en garanti för ett perfekt jobb. Vi skulle säga att primärt exteriör målning bör skötas av proffs. Där handlar det även om att livslängd och skydd: färgen ska exempelvis skydda träet mot fukt och väta. Idag kan du dessutom använda rot-avdraget och det är ytterligare ett argument till varför en målare i Göteborg är en bra idé: det är prisvärt!

Hur ska jag välja rätt färg?

Du kan antingen kontakta en målerifirma i Göteborg för att få råd i denna fråga - eller besöka en färghandel. Om du exempelvis vill ha en specifik färg så ta med dig exempelvis en bit av trä - där färgen sitter - och låt den kunniga personalen blanda en färg som ser ut som den. Idag är förutsättningarna för detta bättre än någonsin. Ett annat råd är att använda internet som ren inspiration. Pinterest är exempelvis fantastisk för just detta.

17 Nov 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.