Låt en takläggare i Haninge byta ut ditt papptak

Ett papptak skaffar man ofta av kostnadsskäl. Det är billigt men inte så hållbart. Låt din takläggare i Haninge titta på alternativ, så kan du skaffa ett nytt tak till stugan, kanske ett plåttak.

Har du ett papptak nu, så är det inte troligt att konstruktionen är tillräckligt stark för att bära tyngden av takpannor. Det kan förstås din takläggare i Haninge kolla på, så att du vet vilka alternativ och kostnader som gäller. Plåten är populärare än någonsin, och det beror på att det finns många fräscha mönster och varianter på plåttak. Det är ett material som är lätt och förhållandevis billigt. Det passar både ungdomar och äldre och är klassiskt snyggt.

Anlita en professionell takläggare

Även om du tror dig om att kunna fixa eller laga ditt tak själv, är det ingen bra idé. Risken att ramla ner är stor om man är ovan, även om det finns säkerhetsutrustning. Takläggaren är van att gå på höga höjder. Taket är en så pass viktig del av huset att ett proffs behöver titta på det. Det måste hålla tätt överallt, och en van takläggare ser precis vad som behöver åtgärdas.

När det gäller plåttak måste man hålla rosten borta, så att kanterna inte blir fransiga och fula. Det måste målas då och då, för det är det bästa rostskyddet. Takläggaren kollar också hur underarbetet ser ut, så att det är fräscht under det gamla taket. Om inte så får man åtgärda det, så att taket håller tätt. Läs mer om takläggare på denna webbsida: takläggarehaninge.se/

10 Aug 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.