Lastväxlarflak - en riktigt bra investering

Man måste investera för att växa - men samtidigt så handlar det också om att minimera riskerna. Att köpa in utrustning, maskiner och fordon kan innebära att man - för all del - kan ta sig an både fler och större uppdrag, men samtidigt så handlar det också om att det är exempel på investeringar som bär höga kostnader. I synnerhet då det kommer till fordon.

Företag inom åkeribranschen eller inom transport har en delikat balans att hitta i denna fråga. Ska man köpa flera lastbilar för att kunna frakta olika saker och växa genom detta - eller ska man stanna där man är också låta tillväxten komma i ett långsammare tempo, eller helt nöja sig?

Lastväxlarflak kostar mindre pengar

En lastbil kostar pengar - flera sådana, ja, det blir extremt dyrt. Samtidigt så handlar det också om att en lastbil som står stilla - eller en som inte är packad till bredden - inte är så lönsam som den borde vara. Det man bör tänka på är att det finns andra alternativ till detta.

Istället för att investera i en massa lastbilar så kan man investera i lastväxlarflak och genom detta A) slippa betala lika mycket pengar och B) få en mer flexibel lösning. Det går, helt enkelt, att växa som företag inom dessa branscher - utan att ta de enorma risker som nya fordon innebär.

Lastväxlarflak - fördelar med valet

Varför ska man då välja lastväxlarflak och varför är detta en bra investering? Det fina med lastväxlarflak är att det handlar om en lösning som dels alltså kostar betydligt mindre pengar än vad nya lastbilar gör - men att du ändå kan frakta och transportera samma saker.

Ett lastväxlarflak kan nämligen A) anpassas efter dina behov och B) enkelt bytas mot ett annat. Det senare innebär att du har samma lastbil för alla dina transporter, men där du istället byter lastväxlarflak utifrån det uppdrag du får - och utifrån vad som ska fraktas. Oavsett om det handlar om skrot som ska köras, om en kranbil som ska flyttas till ett större projekt - eller om att du ska transportera avfall eller utrustning så finns det lastväxlarflak som kan användas för detta.

Det går även att göra pengar på att hyra ut de lastväxlarflak man köper in. Det kan handla om att köra ut - och hämta - en container till en BRF som har en städdag, det kan handla om att erbjuda transport till företag inom byggbranschen - eller om att exempelvis hjälpa privatpersoner med att flytta olika saker på ett säkert sätt.

Välj rätt tillverkare av lastväxlarflak

Det finns emellertid saker att tänka på inför valet. Vi tittar närmare på två av dessa här nedan och som följer:

Rätt lastväxlarflak. Det finns, som sagt, en uppsjö av modeller och storlekar då de kommer till lastväxlarflak. Dina behov ser annorlunda ut mot hur andra företags behov ser ut. Detta innebär också att du måste identifiera dina unika behov - och sedan välja en lösning som täcker dessa. Ta gärna hjälp med detta av tillverkaren.

Rätt tillverkare. Som ovan nämnt: med rätt tillverkare kan du få rådgivning som gör ditt val säkrare. Utöver detta så bör du säkerställa att du får garantier på ditt köp - ett lastväxlarflak ska hålla i många, många år! - och att det finns referenser att kontakta. Välj aldrig på måfå, utan lägg ner tid på att hitta rätt tillverkare. Det behöver inte handla om en svensk partner heller. Tvärtom: idag ligger hela Europa öppet och med detta kan du också hitta både bättre priser och mer skräddarsydda lösningar för dina behov - utan att kvaliteten blir lidande. Svenska företag har fördelar, men de brukar också vara dyrare.

23 Apr 2024

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.