Lär dig mer om epoxigolv och om hur det används

Har du behov av ett riktigt bra och slitstarkt golv kan epoxigolv vara något för dig. Det används inom industrin där det ofta finns behov av mycket tåliga golvytor som kan klara höga tryck.

Epoxi är ett plastmaterial, en så kallad härdplast. Det är en plast med en hög mekanisk hållfasthet vilket är en stor skillnad vid jämförelse med andra sorters härdade plaster. Det är också känt att epoxi har en förmåga att lätt häftas ihop med andra material. Det gör den användbar till mer än en sak. Ofta används den till att skapa ett ytmaterial som man tillsätter till ett annat material för att skapa ett bra industrigolv. Vill du kan du tillsätta färg i epoxi-plasten och på så sätt skapa olika alternativ till färgsättning på golvet. Vem har sagt att ett industrigolv behöver vara grått och tråkigt? Det kan istället bli riktigt färgglatt om du väljer att använda dig av ett epoxigolv.

Hälsorisker med epoxigolv

Det finns alltid vissa hälsorisker när man använder sig av plastmaterial, såsom epoxi. Hartsen som används vid tillverkningen kan ge en del människor allergi. Det gäller om det har förekommit hudkontakt med ämnet. Har det inträffat så ska du genast tvätta av det. Använd tvål och vatten istället för lösningsmedel. Ett lösningsmedel kan förvärra allergier då det också till stor del består av kemikalier. Dammet som bildas vid tillverkningen av epoxigolv kan också medföra risker. Det beror på att det kan vara lite reaktivt innan allt har härdat. Läs mer om epoxigolv på denna sajt: https://www.epoxi-golv.se/

27 Jan 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.