Korrekt källarrenovering i Stockholm

En korrekt källarrenovering i Stockholm kräver mer än vad renovering av andra plan kräver. Därför är det viktigt att veta vad man behöver tänka lite extra på.

Alla rum i ett hus har ett golv, väggar och tak. Men när det gäller en källare är vissa delar av, eller hela, väggarna under mark. Det gör att man behöver tänka till lite extra vid en källarrenovering i Stockholm, för att man ska få en källare som mår bra och som håller länge.

Innan man sätter igång med sådant som innergolv, innertak och väggar måste man därför se till att dräneringen fungerar väl. Man måste även kontrollera att man har rätt ventilation samt fuktspärrar på insidan av källaren. När det är gjort kan man gå vidare med sin renovering och känna sig trygg med att det man gör kommer bli bra och hålla länge.

Källarrenovering efter behov i Stockholm

Vid en källarrenovering i Stockholm kan man ha olika planer för slutresultatet. Kanske vill man ha en källare med funktioner som förvaring av mat och dryck. Eller så tänker man sig att man ska inreda källaren så att man kan ha sovrum och vardagsrum där nere.

Det man kan behöva fundera på vid en källarrenovering är ifall man ska vistas längre stunder i källaren eller inte. För ju mer man ska vara i källaren, desto mer krav ställs det på fuktspärrar, ventilation och att man på alla sätt och vis har en miljö där man mår bra. Likaså ställs högre krav på just dränering och källarens insida.

27 Feb 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.