Kan jag själv sköta min dränering i Stockholm?

Vid en dränering av sitt hus så innebär det kortfattat att man hindrar fukt från att komma in i husets grund. Detta är något som sker hela tiden och det är ju även ganska naturligt då man tänker efter. Ditt hus ligger en bit under marken – en mark som hela tiden producerar vatten och huset ligger dessutom i ett klimat där både regn och snö förekommer. Vi tar Stockholm som exempel. Har du ett hus där så kan du med lite fantasi fundera över hur mycket detta hus egentligen blir tvunget att stå emot – saker som man inte tänker på. Att huset behöver målas om eller få taket bytt – det ser man ju. Men grunden – ja, tyvärr upptäcker man ofta inte något fel förrän det är försent och det är där en dränering kommer in i bilden.

För att dränera krävs det vissa kunskaper då man måste dra nya ledningar och leda vatten bort från huset, dessutom måste man även gräva upp runt huset för att komma åt. Ett drygt arbete som man naturligtvis kan göra själv – men räkna då med att du kommer att få jobba hårt och länge för att få allting korrekt utfört. En dränering tar helt enkelt mycket tid i anspråk – detta oavsett om huset ligger i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Naturligtvis är det billigaste alternativet att du själv sköter din dränering – men kom då ihåg att du måste ha tillgång till både lastbil och grävmaskin samt, som sagt, väldigt mycket tid och tålamod. Nej, det bästa då det handlar om en dränering av sitt hus är helt enkelt att anlita en firma som genomför den åt sig. Det blir lite dyrare men då får man även sin dränering korrekt utförd – det är också därför som så många väljer just att leja ut jobbet. Det blir dyrare, men även mycket bättre och detta kan det vara värt att betala extra för – oavsett om man nu bor i Stockholm eller i Sveg.

 Hur lång tid tar en dränering i Stockholm

Som sagt, en dränering av ett hus är ett krävande arbete som både tar - och måste få ta – tid. Om vi tar huset i Stockholm som exempel igen så ska först en vall runt hela huset grävas upp – här får du alltså räkna med att en stor del av trädgården blir förstörd – därefter ska själva arbetet genomföras med dräneringen genomföras också. Man brukar säga att det tar ungefär två till tre veckor att få ett normalstort hus dränerat och då räknar man från första spadtag till dess att vallen är fylld igen.

Därefter ska det ju även sättas nytt gräs där det gamla blev uppgrävt också – man kan alltså nästan säga att en dränering tar upp emot ett halvår. Detta sett till att man räknar till det att huset där i Stockholm är återställt till normalt skick igen. En dränering tar alltså tid – men är samtidigt livsviktig och ingenting man klarar sig utan. För, vad är en uppgrävs trädgård runt huset i Stockholm mot att man tvingas riva huset på grund av mögel? Ett ganska lätt val om man tänker efter, eller hur?

Läs mer på http://www.stockholmdränering.se.

8 Oct 2017

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.