Jobba för att kunna njuta

Sommaren är tiden då man njuter av sin trädgård. Men det är viktigt att man ändå tar sig tid till att ta hand om huset och allt som hör därtill. Här kommer tips inför sommarsäsongen som husägare.

När man slänger sig i poolen eller på solstolen i sin trädgård så är det viktigt att man känner att man riktigt kan koppla av och njuta. Att vara tvungen att ha tofflor på sig för att inte sticka sig på trallgolvets stickor eller att ha en gräsmatta som skjuter i höjden kan lägga lock på den bästa av dagar.

Därför är det bra att redan före sommaren ha en liten rutin som man håller sig till. På det sättet kan man få undan det som behövs och sedan njuta till fullo av ledighet och det man åstadkommit. Och faktiskt finns det mycket man kan göra redan innan sommaren tagit fart ordentligt. Då kan man få vara utomhus i det vackra vårvädret och samtidigt kratta banan för ett lugnare och latare sommarliv.

Sysslor på våren

Så fort det börjar bli någorlunda varmt så kan man börja ta hand om utsidan på sitt hus och sin trädgård. Man kan ta hand om trädäcket genom en slipning och oljning. Utemöbler kan lagas och målas. Hängrännor rensas. Och övriga fasaden ses över, lagas och målas. Håller man efter gräsmattan direkt när den börjar växa så har man även där mycket igen. Ta gärna bort det som inte är så roligt att ha i gräsmattan. Som exempelvis tistlar, stenar, och annat som gör ont att kliva på med bara fötter. Ger man sig på en rejäl ogräsrensning i rabatterna och sår sommarblommor, eller fyller på med marktäckare, så kan man till och med slippa mer ogräsrensning resten av säsongen.

Ett bekvämt uteliv

Om man ser till att tänka efter före så kommer man att kunna tacka sig själv framöver. Redan när man exempelvis ska anlägga en uteplats så kan man välja ett trädäck istället för grus eller plattor. På det viset kan man slippa en trappa ut från huset och dessutom plocka bort de otaliga timmarna av ogräsrensning mellan plattorna och i gruset. Väljer man dessutom att sätta ett tak över uteplatsen så har man skaffat sig en härlig plats där man kan vara i alla väder. Något som är bekvämt i ett land där regniga dagar är lika vanliga som mygg. Läs mer om slipning av altan på denna sida: https://www.slipaaltan.se/

30 Oct 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.