Hur kan ett byggföretag ha nytta av sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering är ett sätt att anpassa sin hemsida för att få den att ranka högt på sökmotorer, främst Google. Idag använder så gott som alla svenskar Google för att få information om stort och smått, och den som söker efter en tjänst som husbygge eller fasadrenovering är vanligtvis ute efter att få hjälp med just detta. Då gäller det för ett byggföretag som erbjuder dessa tjänster att på sin sida ha tillräckligt mycket innehåll som gör att Google anser att sidan är relevant för den som söker. Ju relevantare Google bedömer att sidan är, desto högre upp på rankningen kommer den att klättra.

Annonser och organiska sökresultat

Det finns två sorters resultat när man gör sökningar på Google. Överst i listan hamnar de betalda annonserna, som tydligt markeras med just ordet ”annons”. Dessa kan variera i antal beroende på sökordets popularitet och hur stor konkurrens som råder för sökordet, men är oftast inte fler än fyra. Därefter kommer de ”riktiga” resultaten från Googles sökning, de sidor som sökmotorn just nu betraktar som mest relevanta utifrån sökorden. Dessa resultat kallas de organiska sökresultaten, och det är de som värderas högst av de som söker.

Vikten av att hålla sin sida relevant

Det är viktigt att tänka på att bara för att Google rankar en sida högt för stunden, betyder inte det att sidan kommer att hamna högt om en månad. Google skannar kontinuerligt nätet och indexerar sidor utifrån innehåll, titel, beskrivning och andra parametrar. Det är viktigt att hålla sin sida aktuell och att kontinuerligt uppdatera den med relevant innehåll.

En objektiv bedömning

Människor som söker på nätet har en tendens att lita mer på de organiska resultaten, och särskilt gäller det när man söker efter varor och tjänster. Den som söker på en vara eller tjänst vill ha en objektiv bedömning av vilka företag som verkar vara bäst och populärast, och undersökningar har visat att folk i allmänhet värderar sökmotorresultat högre än traditionella medier. Det är ju just denna ”opartiska” aspekt av sökmotorer som gör att folk använder dem i så hög grad.

En bra hemsida drar trafik via Google

För en byggfirma kan man verkligen tjäna på att använda sig av sökmotoroptimering och att försöka komma högt bland Googles sökresultat. Det man först bör göra när man vill sökmotoroptimera sin sida är att se till att den har en titel och en beskrivning som tydligt anger vilka man är, var man finns och vilka tjänster man erbjuder. Man bör tänka på att människor i allmänhet söker ganska specifikt efter en viss tjänst, som till exempel ”fasadrenovering” hellre än att bara skriva ”byggfirma” eller liknande. Dessutom söker man ofta lokalt, så ”fasadrenovering Stockholm” är till exempel en utmärkt sökfras att anpassa sin sida efter.

Att länka till sin sida är ett annat bra sätt att göra den mer intressant för Google. Genom att vara aktiv i forum och länka till sin sida gör man att den ökar i relevans, och kan man få en nöjd kund att på sin sida rekommendera en och länka till sidan är det så klart jättebra.

Professionell hjälp med sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering är ett ganska tidskrävande arbete. Har man inte tillräckligt med tid att lägga på att sökmotoroptimera sin sida kan man med fördel vända sig till en SEO-byrå. En SEO-byrå är ett företag som är experter på sökmotoroptimering och som ser till att ens sida hålls relevant och uppdaterad. Lyckas SEO-byrån få upp ens sida till toppen av de organiska resultaten så är det en investering som lönar sig flera gånger om.

15 May 2019

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.