Hitta en bra och billig rörmokare

Att hitta en montör inom VVS kan kännas lite svårt om man inte anlitat någon för det förut. Främst kan det kännas lite nervöst att släppa in någon i sitt hem man inte känner, när man kanske inte är närvarande heller. Så är ofta fallet när man anlitar dessa typer av tjänster, men det finns vägar att gå för att känna sig lite mer trygg med firman man anlitar.

Samtidigt som man vill undvika att anlita en oseriös aktör, vill man gärna även få ett bra pris. På så sätt kan man känna att man gjort en bra deal överlag. Men hur gör man egentligen för att hitta en montör inom VVS som både är bra och billig?

Kolla organisationsnumret på fakturan och offerten

Spara offerten när du har fått den. Att spara offerten är viktigt av flera skäl, där ett av dem är att du kan kolla upp organisationsnumret. Om du till exempel anlitar tjänsten i Lund, men organisationsnumret ger en träff utomlands eller någon annanstans längre bort i Sverige, kan det vara bra att fråga firman varför det är så.

När du får fakturan sedan kan du stämma av organisationsnumret på offerten mot det som står på fakturan. Är det samma bolag? Om organisationsnumret på offerten ger en träff på en firma i Lund, medan numret på fakturan ger en träff någonstans långt bort från Lund finns det skäl att ana oråd. Även i det här fallet bör firman konfronteras.

Använd en offertsida för att hitta billig VVS

Att stämma av organisationsnumren är ett sätt att förvissa sig om att firman är seriös. Givetvis finns det fler sätt än så att kontrollera det på, men det kan åtminstone skänka lite lugn. Att använda en offertsida för att hitta VVS handlar dock mindre om trygghet och mer om ekonomi.

Idag finns mängder av olika offertsidor på nätet, där flera finns som är inriktade just på VVS. Genom att skicka in en uppdragsbeskrivning till en sådan sida kommer du snabbt att matchas med flera olika firmor i närområdet.

Dessa sidor brukar i regel var enkla att hitta. Ofta räcker det med en sökning på nätet innefattande tjänsten och din stad, till exempel ”Lund VVS offerter” (byt ut Lund mot din stad).

Kolla recensioner på nätet

När man tittar på recensioner på nätet bör man göra det med ett kritiskt öga. Generellt sett gäller att ju färre recensioner och omdömen, desto mindre kan man lita på att de ger en rättvis bild av firman. Det går givetvis aldrig att veta helt säkert om recensionerna är sanna eller betalda (eller skrivna med något annat syfte), men om det finns hyfsat många omdömen kan de åtminstone ge en fingervisning om firman.

3 Apr 2017

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.