Hållbara papptak i Göteborg

Papptak av nordisk kvalitet håller i trettio år och är prisvärda. Papptak läggs främst på industribyggnader men passar även bra på andra fastigheter i Göteborg.

Ett papptak av nordisk kvalitet kan hålla i minst trettio år. Men det är viktigt att man besiktigar taket varje år för att se om det behöver underhåll eller reparationer. Växer det alger eller mossa i takets skuggpartier måste detta tvättas bort, eftersom det binder fukt och gör att taket åldras i förtid.

Papptak går att lägga på de flesta byggnader, som exempelvis industrifastigheter, hyresfastigheter, villor, fritidshus och garage. Materialet, till skillnad från tegel- och betongpannor, väger lite vilket gör att alla konstruktioner klarar att bära upp tyngden. Takpapp är också hyfsat billigt och går snabbt att lägga vilket gör att också arbetskostnaden blir låg.

Anlita en takläggare som är specialiserad på papptak

Vill man lägga papptak i Göteborg ska man anlita en takläggare som har stor erfarenhet av materialet. Detta för att säkerställa att taket blir så hållbart och bra som möjligt. Ta gärna in offerter från några olika takläggare och jämför priser. Som privatperson kan man så klart också använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden.

Precis som när man anlitar en snickare eller målare måste man titta på referenser från tidigare kunder. Men tänk också på att det ofta lönar sig att satsa på kvalitet och en takläggare som använder sig av kvalitativt material. Då får man ett tak som håller längre och som klarar nordiskt klimat bra. En seriös takläggare brukar också erbjuda garanti på sina papptak.

2 Dec 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.