Golvslipning - välj rätt firma

Att välja en golvslipning är i nio fall av tio ett bättre alternativ än att riva ut ett gammalt golv och ersätta detta med ett nytt. Golv slits ut och detta av naturliga skäl. Du tappar saker, du ställer tunga möbler på golvet, du går på det, det repas av barnens lek och det kommer smuts över ytan: allt detta förfular golvet. Men, det handlar sällan om värre saker än att man lösa det genom en golvslipning.

Det enda som egentligen står i vägen för en golvslipning handlar om det faktum att sådana redan utförts. Beroende på vilket typ av golv det handlar om så kan en golvslipning också medföra att man vid nästa tillfälle inte har den möjligheten - av den enkla anledningen att golvet blivit för tunt. Där och då så blir ett nytt golv det alternativ som återstår, men innan dess så rekommenderas en golvslipning i Stockholm.

Fördelar med en golvslipning i Stockholm

Naturligtvis - det kan vara så att man vill uppgradera sitt golv också. Man kanske vill ha ett mer exklusivt golv i form av en fiskbensparkett snarare än det trägolv man har idag. Det ska man naturligtvis inte bortse från, men man ska heller inte bortse från det faktum att många golv går att förändra rent utseendemässigt också.

Handlar det om att man bara vill ha ett ljusare golv, ett varmare golv eller mer glans så kan man efter en avslutad golvslipning i Stockholm välja en ytbehandling som möter dessa önskemål. Det går även att exempelvis addera en annan färg om man vill det. Rådet är att aldrig utesluta golvslipning utan att alltid ha det som ett första alternativ. Du sparar pengar, du gör miljön en tjänst och du får ett bättre resultat än vad ett nytt golv kan ge dig.

Detta förutsätter dock ett professionellt jobb. Det är fullt möjligt att slipa golv på egen hand, men man tar då också ganska stora risker. En normal slipmaskin väger närmare 80 kilo och i samband med att man kör denna framåt så handlar det om vibrationer som man måste ha erfarenhet av för att kunna hantera. Det blir, helt enkelt, lätt fel och där golvet tar skada som en följd av detta. Dessutom så handlar det om att hyra maskinen och frakta den också.

Allt detta gör att en professionell golvslipning är det bästa alternativet. Då du dessutom kan använda Rot-avdraget för detta så finns ytterligare ett argument till varför du ska anlita en firma för jobbet.

Kan man slipa fiskbensparkett?

Om det handlar om ett värdefullt och mer exklusivt golv så bör man definitivt ta professionell hjälp med din golvslipning. Att slipa en fiskbensparkett - vilket är fullt möjligt! - på egen hand är att ta enorma risker. Stavarna som bildar detta vackra mönster ligger på ett speciellt sätt som kräver att man slipar det mot träets fibrer. Du vill, helt enkelt, att golvet ska behålla sin dragningskraft och att det även fortsatt ska ge den där wow-känslan. Det gör att slipningen bör ske av kunnig, utbildad personal.

7 Jan 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.