Golvslipning i Stockholm – ett lätt sätt att få fint hemma

Uppdaterad: 5 januari 2021

Det finns många bortglömda sätt att få ett vackert hem till ett billigt pris. Här talar vi alltså främst om saker som att måla om, byta ut små detaljer som exempelvis köksluckor och att i så stor grad som möjligt renovera befintlig interiör. Här kan man med det sistnämnda lägga sin blick nedåt och till på sitt golv – detta är nämligen något som i en väldigt stor omfattning helt ignoreras eller glöms bort. Man struntar, helt enkelt, i hur sitt golv ser ut och kanske slänger på en matta eller något för att dölja att det börjar se slitet ut, har fläckar eller annat som förfular intrycket. Eller ännu värre – att man river ut sitt gamla golv och lägger in ett nytt.

Det här är en sak som givit golvläggare och arkitetekter svår huvudvärk och speciellt då i Stockholm och då kan man fråga sig varför? Jo, det handlar helt enkelt om att man genom en golvslipning snarare än att lägga nytt golv i Stockholm skulle bevara bostädernas patina och karaktär. En golvslipning i Stockholm utförd i en gammal våning i Gamla Stan bevarar det vackra på ett helt annat sätt än vad ett helt nytt klick-golv gör och det är dags att fler och fler personer upptäcker detta – billiga sätt – att bevara stadens historia.

Det här med golvslipning gäller inte bara i Stockholm utan fungerar ju i varje stad egentligen, men vi tar här Stockholm som exempel då det är där som äldre, vackra lägenheter i störst grad finns och där personer alltså tar förhastade beslut i form av att lägga nytt golv. Ofta är det nämligen så att de äldre golven både är vackrare, mer hållbara och gjorda av exklusivare material – det gäller bara att få fram det och här kommer alltså då en golvslipning i bilden.

En man slipar golvet

Hur lång tid tar en golvslipning att genomföra i Stockholm?

Att genomföra en golvslipning tar ganska lång tid och är ett ganska bökigt projekt – det ska man vara medveten om. Men ställt mot att lägga nytt – fulare – golv så tar det ändå kortare tid ett genomföra en golvslipning och dessutom är det betydligt billigare. Här kan du se ett exempel på priser på golvslipning i Stockholm.

Det som gör att personer drar sig för detta alternativ är främst att man under en period tvingas leva i en röra där slipdamm och annat flyger omkring i sin bostad. Har du exempelvis en våning i Stockholm och genomför en golvslipning – ja, då får du räkna med att det åtminstone kommer att handla om tre-fyra dagar innan hela din bostad är klar.

Naturligtvis handlar detta om hur stort boendet är, hur många rum det finns samt hur stora dessa är också – en golvslipning görs ju trots allt i alla rum och då får man räkna med att det tar lite tid. Man genomför alltså en golvslipning i varje rum för att det ska matcha och passa ihop och detta är således enbart för att interiören ska hållas på samma sätt överallt – detta oavsett om man nu har en våning i Stockholm eller ett hus i Göteborg.

20 Feb 2017

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.