Golvslipning gör golvet nytt på Östermalm

Man säger att golv blir vackrare med åren. Absolut, men det betyder inte att man låter det vara, utan gör en golvslipning så att det består länge på Östermalm.

Den gamla boden hade i många år tjänstgjort som glasskiosk under sommarmånaderna. Något som hade blivit ett självklart inslag i allas vardag. Den hade dock blivit sliten med åren och passade kanske inte in lika perfekt som den en gång gjort. Men nu var det tänkt att det skulle bli ändring på det.

Ägaren hade tagit in målare som skulle ta hand om fasaden och ge den en ny touch. Inuti var det även där behov av att få lite omsorg. Där skulle trätak och väggar lackas och golvläggare skulle slipa det grova trägolvet och ge det tillbaka sin forntida glans. Alla inblandade såg fram emot att se resultatet.

Golvslipning behåller känslan

Ägaren hade hyrt in ett professionellt företag att göra golvslipning på Östermalm. Endast det bästa var gott nog. De började med att slipa golvet enligt konstens alla regler. De som såg på var fascinerade över att det inte var något damm som for omkring. Golvläggarna förklarade att det var den nyare teknikens förtjänst.

När golvet var slipat var det dags för nästa steg. I normala fall skulle man lackat golvet så att det klarade lite tuffare tag. Men för att verkligen behålla den gamla känslan hade de valt att det skulle oljas. Ådringarna i trät skulle kännas. Resultatet blev betydligt bättre än vad ägaren hoppats på och nu såg de återigen fram emot att ta emot kunderna.

12 Nov 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.