Golvet ger rummet dess karaktär

Behöver du nya golv hemma? Har du ett golv som går att slipa? Finns det trä under gammal plastmatta som går att rädda? Vet du egentligen vilken typ av golv du har där hemma och av vilken kvalitet?

Har du någon gång klivit in i ett rum med ett betraktande sinne? Alltså, har du stått i en dörröppning där hemma och bara känt in ett rum? Bara stå och ta in känslan, färgerna, materialen, möbleringen och allt som skapar rummet. Har du inte testat, så gör det.

När du betraktar rummet, vad ser du först? Vad är den första känslan? Är det hemtrevligt, mysigt, stökigt eller kanske trist? Är det något i rummet som har övertag - som ögat dras till - en stor soffa, eller en trött gammal blomma? Hur ser väggarna ut? Ser du golvet, eller är det dolt av mattor och möbler? Betänk hur stor yta golvet utgör. Betänk hur stor inverkan golvet har på helhetskänslan. Är det vackert eller behöver det slipas?

Att inreda ett rum från grunden

När du står med ett helt kalt rum, ett rum där du ska börja om från början. Hur börjar du då? Utgå från golvet! Om du vill skapa en jordande och grundande känsla bör du ha ett mörkt golv, ett golv som ger just den känslan. Så man känner att fötterna är neråt och huvudet uppåt liksom.

Vad har ni för golv? Alla typer av golv ger en känsla. Naturligt ursprung och trä är det som skapar den oslagbart skönaste känslan. Har ni trägolv? Ska ni lägga in ett trägolv? Eller har ni ett trist och nött gammalt parkettgolv som går att renovera? Kanske finns där ett genuint trägolv under heltäcknings- eller plastmattor. Ta reda på det! Kontakta en skicklig firma för golvslipning, de kan allt om att gjuta nytt liv i gamla trägolv.

Olika typer av trägolv

Kanske har du ett gediget gammalt trägolv med breda plankor. Slipa upp det och ge det en behandling för liv, glans och hållbarhet. En skicklig golvslipningsfirma ger dig råden och utför jobbet. Har du ett trist parkettgolv eller en trasig fiskbensparkett? Golvfirman kan säkerligen både renovera det som är trasigt och slipa upp golvet till toppskick igen.

Med rätt behandling har ni ett ljuvligt golv med känsla i, betydligt billigare och mer klimatsmart än att lägga in ett nytt. Är det så att ni faktiskt behöver lägga ett helt nytt golv? Då fixar golvläggaren det också.

14 Oct 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.