Funderar du på att bygga hus i Halmstad?

Funderar du på att bygga hus i Halmstad? Vad ska man tänka på innan man bestämmer sig för drömhuset? Här kommer lite råd och tips på vad du kan ha i åtanke.

Ett helt nytt hus är mångas dröm. När du bygger nytt får du huset precis enligt dina önskemål och planerar helt efter dina egna behov. Det kan också vara förmånligare att bygga nytt då ett befintligt hus kan innebära många renoveringar. Framför allt om det är ett äldre hus där exempelvis det kan behövas både nya fönster och en ny elanläggning. Det finns såklart mycket att tänka på när man bygger helt nytt. Först ska man hitta en passande tomt och sedan välja vilket typ av hus man vill ha. Idag finns det många modulhus och med det finns också många företag att välja på.

Hur hittar man en passande tomt?

Idag kan man köpa tomter av privatpersoner, genom mäklare och även genom kommunen. Det går inte att säga att något är bättre än det andra, men när du köper genom mäklare eller kommunen så har du såklart lite bättre garantier. De flesta tomter som en kommun säljer ligger dessutom under en detaljplan vilket gör att det finns en planerad infrastruktur och i regel kommunalt vatten och avlopp framdraget. Besök gärna området flera gånger innan du bestämmer dig. Är utsikten verkligen den du vill ha? Har du den service du önskar tillgängligt? I Halmstad kan du hitta en hel del tomter i varierande prisklasser och med olika läge.

Vilket hus ska du välja?

När du väl hittat den perfekta tomten så kommer såklart nästa steg. Vilket hus ska man välja? Idag finns det allt från det lantliga, klassiska huset till futuristiska villor. Egentligen handlar det såklart mest om tycke och smak men det kan vara bra att tänka till en extra gång. Hustrender kommer och går, så funderar du på ett lite mer udda hus kan det vara bra att tänka på framtiden. Tänk också praktiskt. Det kan vara bra att satsa på ett extra rum, för det är mer komplicerat att bygga ut och om än att planera in lite extra utrymme på en gång. Inom detaljplanen finns det ibland specifika regler för hur husen får se ut inom området. Det kan därför vara bra att prata med Halmstad kommun om du planerar att bygga hus i Halmstad.

17 Jan 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.