Fräscha upp golven med en golvslipning

Istället för att kassera de gamla golven vid en renovering kan man utföra en golvslipning som ger dem en helt ny finish. Och med en praktisk slipmaskin slipper man allt jobbigt slipdamm.

De flesta kanske tänker att allt gammalt måste slängas ut vid en renovering för att ersättas av nytt. Det är så fel. När man renoverar är det möjligt att ta tillvara på mycket av det gamla och fräscha upp det stället. Ett golv till exempel, kan få ett helt nytt utseende med en golvslipning. Det är dessutom varken krångligt eller stökigt. Speciellt med en modern, praktisk slipmaskin med en inbyggd dammsugare som suger upp allt slipdamm. För just det där dammet kan annars vara avskräckande svårt att bli av med. Det har en irriterande förmåga att krypa in i alla vrår och hålrum.

Förberedelserna är viktiga

För ett lyckat resultat med slipningen är det klokt att ägna lite tid åt förberedelserna, innan man sätter igång. Annars kan man få ångra sig efteråt när man ser det halvtaskiga resultatet. Det är mycket viktigt att se till så att inga hårda material sticker upp från golvet, till exempel spikar. De kommer att skada slipmaskinens yta och göra att golvet får fula ränder. Så fram med hammaren och slå i alla spikar som sticker upp. En annan viktig sak att göra före slipningen är att rengöra golvet ordentligt och se till att det är helt rent och torrt. Sedan är det dags att förvandla gammalt till nytt. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: golvslipninguppsala.nu

10 Mar 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.