För- och nackdelar med att använda sig av offertsidor

Offertsidor är en typ av sida som har växt explosionsartat i popularitet på senare år. Oavsett om det är målare, snickare eller annan typ av firma som ska anlitas, är fördelarna med en offertsida många. Precis som med allt annat finns det dock också nackdelar.

Snabbt

Att använda en offertsida är otroligt tidseffektivt. Istället för att manuellt leta upp firmor i ditt närområde, kontakta dem, ge dem en uppdragsbeskrivning för att sedan invänta en offert, kan man göra allting på en gång via en offertsida. Särskilt fördelaktigt kan det vara om man bor i en större stad, till exempel Stockholm. Utbudet i Stockholm är så pass stort att det är omöjligt att hålla koll på alla firmor som är verksamma.

Säg till exempel att du behöver anlita en målare i Stockholm. I Storstockholm finns så pass många målare att det skulle timmar, om inte dagar, att kontakta alla och ringa upp dem. Givetvis är det dock inte alla målare som är anslutna till en offertsida – vilket även är ett argument emot offertsidorna. Mer om detta längre ner.

Billigt

Ett annat starkt argument för offertsidorna. Det är väldigt billigt. För det första kan du känna dig trygg med att firman du anlitar jobbar till ett marknadsmässigt pris eftersom du kan jämföra flera av dem. För det andra har du ett riktigt bra läge att förhandla när du kan ställa flera offerter mot varandra.

Här är ett utmärkt tillfälle att pressa priserna. Firmorna vet att de konkurrerar omt varandra, och du kan med fördel försöka få till en bra deal på olika sätt. Om det inte går att pruta ner priset, kanske du kan få något på köpet, som annars inte skulle ingått? Testa dig fram! Var dock försiktig – gapar du efter alldeles för mycket kan det hända att du tappar erbjudandet.

Bara delar av utbudet

Som nämnt tidigare i exemplet om målare i Stockholm, är det inte alla som är anslutna till en offertsida. Begränsar du dig till att bara använda offertsidor kan det alltså hända att du missar ett riktigt guldkorn.

Sannolikheten att missa en bra firma, anser nog dock många är för liten för att inte använda sig av en offertsida. Offertsidor har som regel ett ganska stort antal firmor anslutna till sig.

Säkert

En offertsida är ingen garanti för att firman du anlitar är riktigt bra. Dock kan det ändå skänka en viss trygghet att gå genom en offertsida. Det här gäller särskilt i större städer (Stockholm, Göteborg t.ex.) där utbudet är riktigt stort. Med ett stort utbud finns också mer spelrum för seriösa aktörer att frodas.

Anledningen att man kan känna sig lite lugnare när man går genom en offertsida, är att de inte samarbetar med vilka firmor som helst. Offertsidorna trovärdighet står ju på spel om de skulle förmedla en offert från en oseriös aktör. Dock är det som sagt ingen garanti – men risken bör vara mycket mindre.

 

16 Feb 2017

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.