Fönsterbyte i BRF är ett styrelsebeslut

När man renoverar i sin bostadsrättsförening vill man ofta göra det i flera lägenheter samtidigt. Ett fönsterbyte i BRF är en stor ekonomisk satsning och beslutet tas av styrelsen där.

Man sätter av pengar under årens lopp på ett speciellt konto för att det ska täcka kommande reparationer. När det är dags för någon större åtgärd, bestämmer styrelsen att pengarna ska användas. Det bör vara så prisvärt och effektivt som möjligt när man byter fönster, och det brukar medföra mängdrabatt och bli billigare om man köper mycket material på en gång. Man försöker samordna jobbet för hantverkare för att få det kostnadseffektivt.

Det är en viktig och prisvärd åtgärd

Tyvärr händer det ofta i BRF att man väntar alltför länge med att spendera pengarna, det vill säga att fönstren är i uruselt skick när det äntligen blir av att byta ut dem. Då är det också en viktig och angelägen åtgärd, för nya fönster isolerar så mycket bättre än de gamla. Det gör att man sparar energikostnader. Det brukar också bli mindre buller utifrån med de nya fönstren.

Man sparar också på långsiktigt underhåll, eftersom nya fönster ofta är gjorda av plast, som inte behöver målas alls. Man kan också välja träfönster som är beklädda utvändigt med aluminium, och detta gör också att de är underhållsfria och står bra emot väder och vind. Vid fönsterbyte i BRF är det en bra idé att köpa rejäla fönster som håller länge och att låta en proffsig och skicklig fönsterfirma montera dem.

14 Oct 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.