Fallskyddsutbildning för jobb på höga höjder

Det finns många jobb där man är tryggare med en fallskyddsutbildning. Man lär sig om skyddsutrustning och hur man använder den på rätt sätt. Det finns olika nivåer beroende på arbetsplats.

Kent började jobba på ett bygge efter skolan. Lärlingsjobbet var spännande och han längtade efter att få avancera. Så kom dagen då chefen frågade om han ville gå en fallskyddsutbildning. Lycklig svarade han ja och insåg att det var nu det började. Han skulle gå utbildningen tillsammans med några andra lärlingar som han lärt känna på jobbet.

Den dagen skyndade han sig hem för att berätta om utbildningen. Att det var en teoretisk och en praktisk del. Hela utbildningen skulle sluta med ett teoretiskt prov som, när avslutad, ledde till ett intyg som skulle gälla i flera år.

Spännande fallskyddsutbildning ger trygghet

Teorin gjordes genom att titta på videoavsnitt och svara på olika frågor. När det var dags för praktiken blev det mer spännande. De gick igenom olika typer av utrustning, det man hade på byggarbetsplatser. Det berodde på att alla som var med jobbade just inom bygge. De fick prova lite saker och han insåg att han nog var lite höjdrädd ändå. Desto viktigare att använda grejerna när det var dags.

Till sist var det dags för det teoretiska provet. Han var så nervös. Att plugga var inte hans starkaste sida. Allt gick ändå bra och han klarade det med bravur. Nu längtade han till måndag då han för första gången skulle få hänga med de andra upp på högre höjder.

15 Dec 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.