Få stuprören kollade kostnadsfritt av en plåtslagare i Stockholm

Hänger stuprännorna snett och måste bytas eller har vindskivorna på taket lossnat? Regnar det in på vinden? Då kan det vara läge att kontakta en pålitlig plåtslagare från Stockholm.

Det kan vara mycket att tänka på både som småhusägare, hyresvärd och som bostadsrättsförening. Att hela tiden ha koll på vilket skick huset är i och om något måste åtgärdas, repareras eller underhållas. Underhåller man dessutom huset kontinuerligt så slipper man ofta de stora skadorna och man sparar dessutom mycket pengar. Vill man exempelvis kontrollera så att avrinningen av regnvatten fungerar som det ska kan man be plåtslagaren komma och göra en besiktning av rännor och stuprör. Hos plåtslagare i Stockholm är detta kostnadsfritt.

Måttanpassade plåtdetaljer på fastigheten gör det svårt för regnvattnet att ta sig in

Det är viktigt att med jämna mellanrum kontrollera plåtdetaljerna på huset så att man vet om de fortfarande klarar av att skydda huset mot regn och snö. Plåtdetaljer som hängrännor, stuprännor, vindskivor och skorstensskydd har tyvärr inte evigt liv men är viktiga för att skydda huset mot fukt. Ej heller att förglömma är plåtskyddet runt ventilationsröret. Fungerar inte plåtarna som de ska så har man ganska så snart en fuktskada på fasaden eller någon annanstans, något som kan bli kostsamt att åtgärda. En skicklig plåtslagare måttanpassar och skär själv till delarna så att de passar perfekt där de ska sitta runt skorstenen eller takfönstren och det blir omöjligt för regnvattnet att ta sig in. Som privatperson har man dessutom möjligheten att ta del av ROT-avdrag då man anlitar en plåtslagare.

Be om referenser för att hitta den plåtslagare som passar er bäst

Att byta ett helt plåttak på exempelvis en större hyresfastighet kräver sin plåtslagare. Det är en stor investering och vårt svenska klimat kan vara ganska så tufft så det är viktigt att anlita en plåtslagare med stor kompetens och lång erfarenhet. Plåtslagare i Stockholm har ofta både stora och små kunder. Är man osäker på vilket företag man ska välja så kan det vara en god idé att be om referenser och se vilka tidigare uppdragsgivare plåtslagarfirman haft. Ring sedan upp bostadsrättsföreningen eller fastighetsägaren och fråga om de blev nöjda med plåtslagarfirman och det utförda arbetet. Det brukar vara ett säkrare kort att gå efter i stället för att jaga lägsta pris, speciellt om man eftersöker ett gediget arbete som håller i många år. 

9 Jun 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.