En takläggare i Norrtälje har koll på alla tak

Det kan vara roligt att jobba som takläggare i Norrtälje. Vill du veta hur man utbildar sig till takläggare? Vill du veta vad som krävs för att kunna lägga tak?

Att jobba som takläggare i Norrtälje kan vara ett spännande och fritt yrke. Det kräver att du tycker om att vistas utomhus och att du kan tänka dig att ta dina semestrar under vintern i stället för sommaren. Du bör även vara villig att jobba under hela vår- och sommarsäsongen. Självklart jobbar du även en bit in på hösten eftersom det är mest lämpligt att lägga tak under dessa perioder – våren, sommaren och hösten. En het sommar kan det bli olidligt hett på taken. En regnig sommar kan det bli halt. Du behöver därför kunna hantera ditt jobb vid alla sorters väderlek. Att vara höjdrädd är inget för en takläggare i Norrtälje. I det här jobbet är man alltid på en hög nivå i livet.

Utbilda dig till takläggare i Norrtälje

Något man kanske inte tänker på är att man som takläggare behöver ha koll på brandskydd. I utbildningen ingår ofta en kurs där du får större kunskap om hur du kan förebygga bränder i samband med att du lägger tak. Du får också lära dig allt om de olika material som förekommer i branschen. En grundutbildning finns på gymnasienivå. Då väljer du bygg- och anläggningsprogrammet. Inriktningen blir sedan husbyggnad. Andra vägar är att gå är välja ett program inom vuxenutbildningen eller att arbeta direkt på ett bygge som lärling.

14 May 2022

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.