En lägenhet i Stockholm var i behov av målare

Tänk vad lite färg kan göra. Bra att veta är dock att det kräver mer jobb än vad man tror. Numera kan man som privatperson ta hjälp av en målare i Stockholm och få ROT-avdrag för jobbet.

Martin hade fått ta över sin brors lägenhet och såg fram emot att få flytta hemifrån. Då skulle han slippa allt tjat hemma. Han skulle få lugn och tid att fokusera på skolan. Lägenheten i Stockholm var inte så tokig även om den skulle behöva en målares omtanke.

När hans födelsedag kom var det kalas hos mamma och pappa. De gav honom ett kuvert och han väntade sig de obligatoriska femhundralapparna eller kanske ett insättningskvitto då kontanter inte var så vanliga längre.

Målare i Stockholm transformerade lägenheten

Kuvertet innehöll inget av dessa. Däremot ett kort med text som berättade om att han skulle få lägenheten renoverad. En målare skulle komma från Sköndals Måleri redan i nästa vecka. Hans rum hos föräldrarna stod till förfogande under renoveringen. Han suckade över att återigen hamna under deras tak.

Sedan insåg han att tajmingen för renoveringen var perfekt och tänkte att mamma nog hade tänkt till. De kommande veckorna var kantade av prov och boende hemma skulle han inte behöva tänka på vare sig tvätt eller matlagning.

Målaren hade fått nycklar och kom och gick som han ville under tiden han jobbade med lägenheten. Färgerna hade valts av Martin själv och mamma. Men fondväggen i sovrummet hade målaren tipsat om då det skulle göra rummet känslomässigt större.

20 Dec 2021

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.