En elektriker kan dra ny el i hela bostaden men åtar sig även mindre uppdrag

Är ni trötta på röran av grenuttag och förlängningssladdar? Har ni för få vägguttag i bostaden? Det finns auktoriserade elektriker i Uppsala som åtar sig både små och stora uppdrag.

Har ni renoverat och behöver dra ny el eller vill ni ha bättre ljus över arbetsbänken i köket? Kanske ett uttag i badrummet? Vissa elarbeten kan och får man göra själv men det är svårt att veta vilka. Och det är heller inte säkert att man vet eller gör rätt. I Sverige är det lag på att man måste anlita en auktoriserad elektriker för vissa elarbeten. Drar man ledningar fel eller använder felaktiga material kan det börja brinna. Felinstallerad el kan även orsaka personskador. Brinner villan ner på grund av att man själv har dragit elen felaktigt så gäller inte heller hemförsäkringen. Med andra ord så kan det bli en dyr affär.

Välj en auktoriserad elektriker annars gäller inte hemförsäkringen

Bättre och säkrare är därför att anlita en professionell och auktoriserad elektriker. En elektriker utför diverse olika elarbeten som att installera spotar i taket, fjärrstyrda lampor till att dra el i ett nybyggt hus. När man anlitar en elektriker ska man vara noga med att de har de certifieringar som krävs. Bra är också att välja någon med gedigen dokumenterad erfarenhet. Har de dessutom några större kunder i bagaget kan man vara säker på att få ett ordentligt arbete utfört. En seriös elektriker lämnar även ett dokument över utfört arbete. En slags garanti där det står vad arbetet innefattade och vilka slags material som använts. Skulle det sedan mot all förmodan ändå ske en olycka kan man visa dokumentet för försäkringsbolaget.

Elbesiktiga huset och få koll på hur elledningarna mår

En skicklig och engagerad elektriker tänker också på miljön. Det finns exempelvis elektriker i Uppsala som kan ge förslag på miljövänliga och energieffektiva elinstallationer som man kan göra för att även spara pengar. En elektriker kan också elbesiktiga ert hem och kontrollera i vilket skick elledningarna är i. Detta kan vara bra om man till exempel har ett äldre hus med gamla ledningar. Det är bättre att upptäcka felen innan de ställer till det och kanske orsakar en brand eller personskador. Kontakta en auktoriserad elektriker och be om en kostnadsfri offert. Bra att veta är att ni också kan nyttja ROT avdraget då ni anlitar en elektriker. Vi rekommenderar denna sajt: https://www.elektrikeruppsala.nu/

8 Apr 2020

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.