Effektivare hus med hjälp av BIM

Är du nyfiken på vad BIM kan hjälpa dig med som fastighetsägare? Faktum är att du kan spara mycket tid och resurser på att anlita en konsult som kan BIM.

Det är lätt att gå vilse i byggbranschen när man själv inte är insatt. Som fastighetsägare vill man mest bara att huset ska byggas eller renoveras och sedan underhållas. Ändå ligger mycket ansvar på fastighetsägaren när det kommer till byggnationer. Ditt liv kan faktiskt underlättas med hjälp av BIM.

En byggnadsinformationsmodell, eller BIM, kan användas på många olika sätt. Det vanligaste är förmodligen att man skapar en 3D-modell av huset för att visualisera eller sälja in koncept. Men det kan användas till långt mycket mer och kan vara ett viktigt verktyg för dig som fastighetsägare under flera års tid.

BIM kan hjälpa dig spara tid och pengar

Nästa gång du renoverar eller bygger kan du ta hjälp av en konsultfirma inom BIM för att få alla fördelar som en BIM-modell kan medföra. Vill du kunna beräkna tid för renovering och kostnader för material bättre? Det kan BIM hjälpa dig med. Vill du planera underhåll i god tid? Återigen kan BIM hjälpa till.

Det krävs visserligen en hel del teknisk kompetens och tillgång till flera olika system för att en BIM-modell ska kunna skapas. Detta är dock inget som du själv behöver stå för, eftersom det redan finns experter med alla förutsättningar. Du kommer tycka att det är en värdefull investering när du ser hur stora resurser du sparar i längden.

17 May 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.