Dränering i Göteborg mot fuktinträngning

Om du märker allt starkare källarlukt i ditt hus är det dags att se över husets dränering. Ett företag som utför dränering i Göteborg kan inspektera huset.

Vatten och fukt har en tendens att göra livet surt för en ägare till ett äldre hus. Vattnets förmåga att leta sig fram är välkänt och fuktinträngning är inte alltid lätt att lokalisera. I ett äldre hus kan dessutom dräneringen vara bristfällig eller rent av felaktig. De dräneringsrör som ska ligga en bit ifrån och under nivån på husgrunden kan exempelvis sakna tillräcklig lutning eller vara skadade.

Även om ett hus dränering är utförd på ett korrekt sätt håller den inte för evigt. Om du har ett hus som byggts för fyrtio år sedan kan det vara klokt att låta ett professionellt företag som sysslar med dränering undersöka om det finns fuktinträngning någonstans.

Inspektion av dränering i Göteborg

Familjen och du bor i en villa i Göteborg som byggdes under 1970-talet. Beroende på säsong förvarar ni vinter- och sommarkläder i en garderob i källaren. En vacker majdag utbrister din fru: “Jag tycker att min sommarklänning luktar mögel och jag undrar om allting står rätt till i källaren”. Du har också känt av en viss källarlukt men har trott att ordentlig vädring skulle lösa problemet.

“Kan det vara något fel med dräneringen i källaren?” frågar hustrun. Du är benägen att hålla med frun och du tänker ta kontakt med ett företag som har experter på dränering. Företagets medarbetare vet var de ska leta och använder dessutom värmekamera för att finna fuktskador.

Behöver du hjälp med dränering? Se hit: vastbygganlaggning.se

1 Sep 2023

Byggtips

Här hittar du informaion för att lyckas med med din byggnation i hemmet. Goda tips kring renovering och hur du skall gå till väga om du vill bygga om.